Nou program de studii patristice la Wheaton College

Wheaton College

Revista Christianity Today, anunţa cu puţin timp în urmă, prin glasul redactorului său şef, David Neff, crearea la Şcoala de studii postuniversitare de la prestigioasa universitate evanghelică Wheaton College, în Illinois, a unui program de Studii creştine timpurii, sub coordonarea Dr. George Kalantsis, al cărui obiectiv este să încurajeze interacţiunea dintre ortodocşi, catolici şi protestanţi, cu privire la moştenirea lor comună din primele secole creştine. Acest program a devenit posibil datorită generoasei donaţii primite de la doi medici din California, Frank and Julie Papatheofanis.

Complet neobişnuit pentru o universitate considerată în general ca fiind foarte scumpă, şi o mare şansă, mai ales pentru studenţii din ţările mai puţin bogate, acest centru oferă bursă completă pentru programul de masterat în Studii creştine timpurii.

Dacă cineva este interesat de acest program, dacă îndeplineşte condiţiile anunţate pe site şi, mai ales, dacă mă poate convinge de seriozitate, mă poate contacta pentru a fi recomandat pentru această bursă. Desigur, decizia finală este luată de coordonatorii programului, dar recomandarea unui lider creştin cunoscut din ţara de origine este extrem de importantă. În principiu, nu mă interesează persoane sub 25 de ani, care nu au vădit până acum a avea calităţi academice vrednice a fi luate în consideraţie.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

10 thoughts on “Nou program de studii patristice la Wheaton College”

  1. Multsumesc Alex pt ajutor. Deci n-am gresit decit cu post-modernismul Ca sa fiu sincer cred ca studiile de postmodernism sunt un pic de moft, un fel de-a fi baiat subtsire. Nu ma refer la nimeni anume. Multsumesc pt ajutor. Ma alatur felicitarilor lui Cristi!

    Like

  2. ei, am verificat, cristi e in state pt graduation. deci e doctor. felicitari.

    fratilor domni nu va mai ambalati asa cum zice cineva ceva, interpretind toate afirmatiile. cereti lamuriri daca nu ma esprim prea citetz.

    aveam nedumeriri fata de relatia metanoia post-modernism pe malul ala al apei. credeam ca s-a intimplat ceva special acolo.

    in rest imi pastrez parerea afirmata anterior. n-am spus ca nu se face treaba, dar pare o biserica de nisha ca altele. se vrea o biserica intelectuala si bine imbracata, cu ceva mesaj social, dar nu e nimic neobisnuit in asta. sa faca treaba ca doar nu le sta nimeni in cale. eventual ala negru (a, nu negrutz!)! si e ok ca fac mult mai mult decit alte biserici devenite traditionaliste. lumea il gaseste pe cristos acolo si asta e cel mai important. kiar si intelectualii. bravo cristi si metanoia. am fost un pic dezamagit ca s-au reintors la baptisti, dar e alegerea lor.

    era off topic, dar asta a fost.
    poate am lamurit-o.

    Like

  3. Dac-am pornit subiectul..Cristi…
    El este o poveste frumoasa. I-am cunoscut inceputurile. A fost crescut de-o bunica credincioasa. S-a implinit versetul: invata pe copil calea pe care sa urmeze si cind va creste mare nu se va abate… Dumnezeu a ascultat rugaciunile bunicii… El a fost ridicat de pastorul pe care eMi-l blameaza… apoi si-a cistigat respect “punind osul’… “O sa te impaci cu noroiul de Curtici”, am intrebat-o pe sotia lui. “Frantsuzoaica”- mi-a-nchis gura; “crezi ca-i mai rau decit in Chad (parca)?”..Desi era fiica e medici francezi, dinsa a crescut in acea tsara pt ca parintsii erau misionari acolo… Dumnezeu a implinit si cu ea versetul cu pricina. Intors din America in ciuda prognosticurilor, Cristi si-a cistigat mai intii respectul fatsa de batrini. Politicos, spunea saru mina ‘babelor” ajutindu-le sa urce scarile cam abrupte ale bisericii. Lucru mic, dar nu tocmai potrivit “clericilor” nostri…apoi si-a cistigat tinerii prin talent, munca, competensta, si cu sigurantsa binecuvintarea Domnului… Sincopa despartirii o lasam in seama Domnului. Despratirile de biserici sunt dureroase. (paradoxal si biserica de care s-a despartit el se despartise cu vre-o 15 ani in urma de alta). Daca-si ia si si doctoratul, drd Cristi Barbosu este o poveste crestina remarcabila.
    Sper sa-nchid subiectul acesta pt ca e off-topic si l-am deschis tot eu din greseala.. Imi cer iertare pt deviere.
    PS- am si eu nepoti rockeri care s-au pocait acolo; in alta parte n-au vrut. Caile Domnului sunt incurcate.

    Like

  4. Daca-mi permiteti interventia, (nici) eu simt ca ma incadrez in ‘stilul’ (sunt 2 linkuri mai jos) barbosu, dar ce se vede, de aici din Arad, este ca Scriptura se predica, oameni se pocaiesc, implicarea e tot mai mare, relatiile cu restul bisericilor baptiste din oras e buna (cu exceptia bisericii -sa se-ndure Domnul- politician-pastor, evident). Ce nu inteleg este migrarea (am multi prieteni la metanoia) unora intr-acolo si schimbarile lor in exterior… (de parca au descoperit ceva ce le-a lipsit toata viata). Fratilor, e grea viata de biserica… am fost socat sa dau peste curvari, corupti, fatarnici acolo unde nu ma asteptam… se lupta dracul si in (bisericile de) stanga si in dreapta. macar de nu i-am da apa la moara sa ne impungem si noi, nu?

    Sa va calauzeasca Domnul in biruinta Lui!

    ( http://www.bisericametanoia.ro/
    http://www.youtube.com/watch?v=W-JgrDY5sUU )

    Like

  5. Alex;
    ma indoiesc c-ai fost in occident in urma cu 20 de ani, doar daca ai fost securist.

    Like

  6. Nu intseleg ce spuneti; daca informatia mea e gresita, spuneti-o si pe intselesul meu.
    Eu am auzit ca dinsul a predicat duminica la Harvest in Chicago unde s-a anuntat ca si-a luat doctoratul. Daca nu-i adevarat dati vina pe mine. De data asta Cristi nu-i vinovat…
    _________

    Eu nu stiu daca Cristi a obtinut deja titlul de doctor sau nu. Pot sa-l intreb, ca nu-i bai. Sau poate afla Alex mai usor.

    Like

  7. danut,

    si eu sunt securist. am doua securi mai mici si una mare de tot. da alea mici sunt mai bune. pacat ca nu le-am avut in dotare la rivolutziune.

    zicea cristi in urma cu vreo luna a anunta in biserica predarea lucrarii. nu stiam ca si-a luat si titlul intre timp.

    doru radu,

    cum e cu post-modernismul ala de pe malul riului? n-am cunostiinta. din cite am observat eu biserica metanoia e doar o bis bapti moderna, de fapt cam ce era prin occident in urma cu 20 de ani. si la mine in ghioroc e o filiala. da nu se lupta nimeni cu posmodernismul pe aici. sau nu stiu eu, stiti, eu sunt asha mai simplut, tre sa las sa latre ciinele si sa treaca caravana prostilor si sa imi tin gura.

    Like

  8. Nici eu nu pot spune ca sunt fan Cristi Bărbosu (nici măcar fan Manastireanu nu sunt; îl cunosc prea bine pe acest personaj, la care mă uit în oglindă în fiecare dimineaţă :-). Îîmi rezerv dreptul să nu mă pronunţ până nu văd cu ochii mei (mă refer la el, nu la mine). Aşa mi se pare corect, după Evanghelia pe care o citesc eu; poate că dvs. o citiţi altfel, căci sigur e aceeaşi, ca text).
    Eu unul n-aş da crezare chiar oricărui duh… bihorean în ce-l priveşte pe domnul Bărbosu. Nu de alta, dar astăzi un duh românesc rătăcit prin… Filipine comenta pe un blog că aş fi nu ştiu ce securist care trăieşte în America. Să fim totuşi serioşi, căci suntem oameni bătrâni (despre mine vorbesc).

    Like

  9. ca tot veni vorba de Wheaton si de academici;
    Un nou roman academic, de la Wheaton, este Dr. Cristian Barbosu. Nu stiu titlul tezei, ca nu-s fan de-al lui Cristi, da-i ceva cu postmodernismul.
    Dinsul e si practician aplicind postmodernismul pe malul Muresului. Mai rar o teza de doctorat aplicata pe proprie piele…
    Felicitari si Dumnezeu sa fie cu el… cu toate controversele post-moderne de pa la Arad…

    Like

Leave a comment