Fisele matricole ale fostilor detinuti politici

Sursa: Romania libera

In caz ca sunteti interesati,
57.000 de fise matricole penale ale fostilor detinuti politici (literele A-K) sunt disponibile on line pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.
Fisele au fost fotocopiate din Arhiva Administratiei Nationale a Penitenciarelor de la Jilava si prelucrate de expertii IICCR. In lunile urmatoare or sa fie postate si literele urmatoare, in conditiile in care in urma cu o saptamana a fost finalizata fotocopierea lor.
Toate cele bune
Cosmin Budeanca

PS Pentru orice fel deintrebari legate de acest subiect, va rog mult sa-l contactati direct pe domnul Budeanca – cosmin.budeanca@yahoo.com

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

41 thoughts on “Fisele matricole ale fostilor detinuti politici”

 1. Foarte tarziu. Ce bine ar fi prins asta in anii 90!
  e bine si acum.
  Am numarat numai la litera B la categoria detinuti politici sunt aproape 1000. Inmultiti cu circa 25 si aveti populatia unui orasel.

  Like

   1. Ma bucur ca am putut fi de folos. Avand in vedere situatia actuala (accesul este restrictionat la acea arhiva pentru cercetatorii fara certificate ORNISS) am fost norocosi ca am reusit sa demaram si sa finalizam proiectul. Cosmin http://cosmin-budeanca.blogspot.com/

    Like

 2. Da. Se pot si mari, exista butoane cu

  + si -. Poate aveti nevoie de un program ceva (alde Java sau Adobe) nu ma pricep sa fiu sincer

  Like

 3. faina chestie. merge cu maxhon f bine.

  ghica cica nascut in comuna constantinopol, regiunea turcia, tatal general, mama casnica, prov sociala mic burghez, ocupatia preot. domiciliat pe str generalissim stalin, raionu stalin. risu-plinsu…

  Like

 4. Alex:
  Thanks. Am reusit si eu. N-am vazut sa scrie daca X sau Y a fost informator. Tu ai vazut. Ma interesa un caz in spetsa. Oricum, l-as intselege dar pt a verifica birfeli.

  In ce preiveste omniprezentsa lui Stalin, vorba marelui poet Dan Desliu: “Minunate vremuri traim!”.. Bine ca ne-a scapat UDmnezeu.

  Like

 5. Cum ati reusit sa accesati fisele matricole penale?
  Ma intereseaza si pe mine fisa tatalui meu la litera B, ma poate ajuta cineva?

  Like

 6. Buna ziua

  Adi a intrebat cand o sa fie pusa pe site litera S. O sa mai dureze, dar daca are nevoie si nu poate sa mai astepte sa-mi trimita un mail si il rezolv fara probleme

  Like

 7. Tatăl meu – STOIANOV SAVA – a fost deţinut politic la Canal între anii 1950-1952. Paradoxul este că mai repede se mişcau comuniştii ca să-i aresteze, decât voi să-i listaţi. Poate, odată cu răspunsul pentru Adi, catadixiţi să-mi răspundeţi şi mie.

  Like

  1. tatal meu a fost condamnat si internat la jilava apoi transferat la periprava in perioada 1953-1958 si 1959-1963 se numea Voiculescu C Miron com Diosti,jud.Dolj,la fel si sotul meu Neagu I Stefan 1959-1963,com Redea,jud.olt si nu-i gasesc in lista.

   Like

 8. Ma intereseaza BATRANEANU ION , nascut la 28.01.1908 in Rosiori, regiunea Calamtui,fiul lui GHEORGHE si GHERGHINA,detint la Poarta Alba, in anul 1954 sau 1955

  Like

 9. Va multumesc pentru efortul depus pentru a afla adevarul si a cinsti pe cei care si-au pierdut tineretea si sanatatea in iadul temnitelor comuniste. Mi-am gasit tatal si abia acum il inteleg pe deplin….fusese si el la Pitesti din ’49 pana in ’51. Va multumesc.

  Like

 10. Este singura “avere” rămasă de la tatăl meu: o s-o înrămez şi o s-o pun alături de tabloul mamei mele, decedată în anul 1944. Oricum, vă mulţumesc.

  Like

  1. Domnul Cosmin Bubdwnca este cel care merita toate multumirile. Eu sunt doar un mijlocitor al muncii sale. Adaug si eu multumirile mele catre dinsul.

   Like

 11. va rog sa ma ajutati caut fisa de penitenciar a bunicului meu.MERENUT IOAN fost detinut la Poarta ALBA.MERENUT IOAN comunaLUPSA jud.ALBA,sotiaVICTORIA,condamnat politic cred ca de tribunalul cluj.va multumesc pt.tot ceea ce faceti,in numele tuturor celor pe care ii ajutati.

  Like

 12. strabunicul meu a fost la gherla si apoi la canal intre 1951-1955 : numele lui cigu dumitru(mitru) din bistrita nasaud ,a venit acasa si dupa 4 luni a murit.
  Ma puteti ajuta?

  Like

 13. Puteti sa-l enumerati si pe ARISTIDE PETCU, DETINUT POLITIC LA NICI 17 ANI LA INFERNUL DIN PITERSTI IN ANUL DEC. 1950

  Like

 14. Cum il pot gasi pe tatal meu Blendea Moise,din com. Teliu jud. Brasov, nascut in 1915,. detinut la canal 1950-1951.
  Va multumesc !

  Like

 15. Cum il pot gasi pr fostulmecleg de celula de la reduita, camera 7 Jilava: RADU RADOVAN. La fel maestru de vanatoare al palatului .Baronul VASILE STARCEA MARIN GROZA, seful miscarii muncitoresti l, scriitorul Isaac Peltz, toti din aceiasi celula din Jilava

  Like

 16. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati sa caut fisa de penitenciar a bunicului meu SERBANESCU Jiu. Nu cunosc data nasterii, doar orasul unde traise, Turnu Magurele. A fost detinut intii la Fagaras, din surse neoficiale, iar apoi transferat la Poarta Alba, unde a decedat, in jurul anilor 1955-1956, cind tatal meu avea 13 ans, tot din surse neoficiale.
  Eu si fratele meu nu am avut niciodata informatii despre bunicul nostru, orice informatie e binevenita.
  Va multumesc anticipat pentru orice eventual raspuns.
  Cu simpatie si multa recunostinta,
  Iuliana Brinzei Serbanescu

  Like

  1. Dumnule Minastireanu,

   Va multumesc mult pentru tot! Domnul Budeanca mi-a comunicat informatii alese.

   iuliana Brinzei Serbanescu

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s