Urmariti

Pe această pagină voi enumera numele altor persoane urmărite de Securitate, care sunt menţionate în dosarele mele, ca şi alte date importante, precum şi data la care apare prima menţiune.

Ababei Lidia – mătuşă după tată, urmărită prin DUI “Călătorul”, internată în puşcărie psihiatrică, pentru “delir mistic” – Iaşi – 2 iulie 1974

Arvat Ion – pastor pensionar, Tr Severin, urmărit prin DUI, acuzat că se ocupă cu „răspîndirea unor broşuri cu conţinut mistic-duşmănos tipărite în străinătate şi intensă activitate de prozelitism” şi urmărit prin DUI – 26 august 1974

Bucur Claudiu – student la Conservatorul din Iaşi, secţia vioară; originar din Ploieşti – 9 noiembrie 1974

Codreanu Viorel (Dorel) – student la medicină, din Cluj – 29 iulie 1977

Corlan Ion – baptist, Tr. Severin, acuzat că este “un element fanatic” – 26 august 1974

Corlan Valentina – baptistă, Tr Severin – 5 iulie 1974

Danicov Carmen – studentă la conservator, Iaşi; prietenă apropiată a soţiei mele – 16 noiembrie 1974

Gacea Aurel – elev atunci (acum pastor baptist) în Tulcea, acuzat de „activitate mistică şi de atragere a unor elevi la cultul baptist, (şi că) propaga unele idei antisociale”; exclus din UTC pe această bază –1 iulie 1974

Macoveschi Viorel – absolvent liceu, Iaşi, membru al comunităţii baptiste şi bun prieten al meu – 16 noiembrie 1974

Mănăstireanu Marcela – elevă, Iaşi, sora mea – 16 noiembrie 1974

Mucea Mihaela – vitriner/decorator, Iaşi, logodnica mea de atunci, soţia mea în prezent – 16 noiembrie 1974

Raveica Dan – muncitor, membru al bisericii baptiste din Iaşi, urmărit sub numele de cod “Ramses” – 5 iulie 1974

Ţon Iosif – pastor, acuzat de “idei antistatale”, legăturile mele cu el reprezintă principala acuzaţie adusă de Securitate – 2 iulie 1974

Advertisement

10 thoughts on “Urmariti”

 1. Cu scuze sau fara scuze , mentionez nu cred in Dumnezeu si va indemn pe voi toti sa nu aveti acelasi drum sau sa nu vi-l schimbati. Am 3 intrebari simple .
  1. Cunoasteti in mare, cine a fost si cu ce s-a ocupat Marele Savant Nicola Tesla?
  2. De ce ne-am nascut?
  3. De ce traim?

  Prima intrebare are legaturi directe cu subiectul Securitate, iar toate cele 3 au legatura directa cu sistemul neuronal dar si cu creierul uman.
  Numai bine .

  Like

 2. Buna D-nule Danutz !. am citit si eu despre ce ati patit cu mama d-voastra , si imi pare rau …. tot ce se intimpla si acum multe crime sint tot operele lor.lumea crede ca este libertate si ca nu mai este secu cum se zice … da nu mai este secu dar sint tot ei sub alt nume si ei sint la putere .ei au distrus toata tara …. uite aici la mine unde traiesc acum este unul cu numele mentionat mai sus dar first name este Dumitru nu stiu de unde este din tara dar pot sa ma interesez. puteti sa-mi trimiteti pe adresa de mail.

  Like

 3. Domnul meu, imi cer scuze, am fst plecat si nu am reusit sa vad decit acum mesajul dvs. Da, vorbesc engleza si veti gasi pe blog destule texte in aceasta limba.
  Mai intii, imi pare extrem de rau de ceea ce s-a intimplat mamei dvs. si imi inchipui cit este de greu, char si pentru un crestin, sa ierte asemenea barbarie.
  Eu nu i-am cunoscut la Severin decit pe securitii de la contrainformatii care m-au anchetat acolo. Nu-mi este cunoscut numele lui Ion Dragnea.

  Like

 4. Domnule Manastireanu, Acum cateva minute ti-am trimis un email in engleza. Nu stiu daca vorbesti aceasta limba. Dupa aceea insa ti-am citit din informatiile despre securisti, turnatori si urmariti. Am observat ca multi urmariti sunt din Turnu Severin de unde sunt si eu. Un coleg al meu de la scoala de electricieni a devenit securist dupa aceea. Cand eram colegi la scoala, el fiind orfan, l-am tratat ca pe un frate. Eu am luat drumul exilului dar el s-a purtat ca un animal fata de mama si bunicii mei care l-au tyratat mai devreme ca pe fiul lor. Ca asa e natura acestor animale, cu figura de oameni. In 1991, dupa caderea comunismului, mama mea a fost asaltata si violata in curtea casei ei, ea ramanand in coma trei luni de zile dupa care a murit. Tot satul stie ca cei de vina au fost informatori securisti. Ei au facuto ca un avertisment la mikne sa nu mai scriu de tradarea Revolutiei de catre calaii securitatii. Nici pana azi aceasta crima nu a fost anchetata. Vreau sa te intreb daca ai auzit de acest securist. Numele lui este IOn Dragnea.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: