Acest blog

This is the personal blog of Danut Manastireanu, an Anglican Evangelical theologian. I used to work until February 2016  as Director for Faith & Development for the Middle East & Eastern Europe Region of World Vision International.

As I have stated already on the blog front, all opinions represented on this blog are exclusively mine and do not engage anybody else, be that World Vision, my church, or my family.

I am married with Mihaela, and we have two children and five grand children.

For those who may be interested, here is my CV in English.

cv-danut-manastireanu

* * *

Acesta este blogul personal al lui Dănuţ Mănăstireanu, teolog anglican evanghelic, pina in februarie 2016 Director pentru Credinţă şi Dezvoltare pentru Regiunea Europei de est şi a Orientului Apropiat, al organizaţiei World Vision International.

Sunt căsătorit, cu Mihaela, din 1975. Avem împreuna doi copii, care ne-au dăruit cinci nepoţi.

DSC07964

Iată şi o poză de familie de acum citiva ani.

Iata aici si CV-ul meu, pentru cei interesati, asa cum este el in acest moment (il voi actualiza din cind in cind, daca va fi nevoie).

danut-manastireanu-cv-extins-romana-2015-10

Advertisement

160 thoughts on “Acest blog”

 1. Da, am găsit, mulţumesc! Într-adevăr, te cutremuri cand citeşti ce grozăvii se întâmplau înainte. Hristos a înviat!

  Like

 2. Buna seara! Citisem pe aici pe undeva ca veti publica pagini din dosarul dv. Eram curios sa vad si eu cum arata acestea, insa nu gasesc nimic, le-ati sters? Multumesc, numai bine !

  Like

 3. Pentru mai multa claritate, puteti citi acest articol din Christianity Today:
  http://www.christianitytoday.com/ct/2014/march-web-only/world-vision-why-hiring-gay-christians-same-sex-marriage.html?paging=off
  Nu este necesar sa fiti neaparat de acord, dar, de dragul adevarului, daca cu adevarat va pasa de el, este important sa cunoasteti faptele asa cum sunt.
  Si, a propos, incercati sa faceti o distinctie foarte importanta, subliniata si in articol. World Vision United States nu este unul si acelasi lucru cu World Vision International, organizatia pentru care eu lucrez. Cele doua sunt asociate, dar nu se confunda. Asta ca inceput al clarificarilor de care aveti nevoie. E un lucru simplu si cred ca-l puteti pricepe. Celelalte se poate sa fie mai complicate pentru dvs., dar cu putin efort le puteti pricepe si pe acelea, choar daca nu veti fi neaparat de acord. Si nici nu este necesar.

  Like

 4. Domnul meu,
  Va invit sa va mai informati putin si sa incercati sa intelegti mai bine despre ce vorbiti. Lucrurile sunt mult mai complicate decit pareti a pricepe dvs.
  Si, este evident, ca nu din grija crestina, fata de mine sau de World Vision puneti aceasta intrebare in modul pervers in care o faceti.
  Pentru linistea dvs sufleteasca, desi stiu ca, asa cum spne Scriptura, ‘cei rai nu au pace’, va spun ca, din punctul meu de vedere, practicile homosexuale (si, in egala masura, casatoriile intre persoane de acelasi sex) nu sunt parte a planului lui Dumnezeu. Daca ar fi fost asa, specia umana s-ar fi putut perpetua si prin aceste mijloace.
  In acelasi timp, la fel de in afara planului lui Dumnezeu, ba chiar si mai mult, este homofobia (care pare sa va anime). Si inteleg prin asta ura fata de cei care au inclinatii sau practica relatiile sexuale cu persoane de acelasi sex, atitudine prevalenta intre fundamentalisti. Aceasta nu are nimic de-a face cu Evanghelia lui Isus Cristos, care i-a primit pe pacatosi si i-a zbicit pe fatarnici, din categoria carora pareti a face parte si dvs. Se poate sa ma insel, si sa fiti un om sincer, dar pina la proba contrarie ma indoiesc.

  Like

 5. Cred ca este important ca acum, cand WV a decis public sa recunoasca casatoriile homosexuale ale angajatilor proprii, sa va prezentati si Dvs in mod public pozitia in aceasta privinta. Din respect fata de cei care va citesc si va cunosc din postarile de pe acest blog si alte aparitii media. Cu multumiri, Rares.

  Like

 6. Bună seara. În urmă cu vreo doi ani am postat pe acest blog un comentariu, semnat Pop Alexandru, cu privire la răpirea lui Ilie la cer. Din câte îmi aduc aminte, în articolul cu pricina, era vorba despre ˝o dezbatere teologică dintre ortodocși și baptiști˝; cel puțin așa îmi aduc aminte. Rugămintea mea ar fi, dacă mă puteți ajuta cumva, să dau de acel comentariu. Am pierdut ceva noțițe, dar o parte din ele le-aș putea recupera din comentariul mai sus amintit. Adresa mea de mail: alex_pop76@yahoo.de
  Vă mulțumesc anticipat.

  Like

 7. Thanks a lot, my friend. You may use Google Translate to understand the posts in Romanian (or French), even if most of these contain things relevant just for those contexts.
  All the best to you.

  Like

 8. Danut,
  Greetings from Donetsk Christian University. I’m so glad I have discovered your blog. I just wish I could speak Romanian(!), but I’m grateful for your thoughtful reflections. May God bless your life and ministry in Eastern Europe. Perhaps one day our paths will cross?
  Fraternal greetings from a Baptist brother working in Eastern Ukraine.
  JTS

  Like

 9. Nu retin de care carte este vorba. Oricum, in perioada cind veniti in Romania sunt plecat din tara. daca insa vreti sa-mi trimiteti cartea, o puteti face pe adresa postala. Daca=mi dati o adresa email v-o trimit adresa acolo.

  Like

 10. am opservat frate danut dupa multa vreme am inteles ca aveti cartea.si ati pronmis ca osa scrieti pe blog din ia si im-i mai spuneti ca nu aveti timp.va cred dar daca aveti buna vointa se poate eu nu pot, sunt prea departe.
  si mea-u venit ideia sa va duc eu cartea dar daca o aveti nu ma pot duce pana la iasi de orece nu ma decat o luna stau in tara.multa pace si supces in munca dvs ce o aveti.amin.

  Like

 11. Dvs. cititi ceea ce scrieti? Chiar nu va este rusine de aceste enormitati? Ceausescu, acest ordinar criminal comunist, un ‘inteligent si patriot’? Ma tem ca fie nu aveti proprietetea termenilor, fie obsesia acestor scenarii aberante in care ati sjuns sa credeti cu naivitate vinovata, v-a luat mintile.
  Daca nu realizati patologicul acestor opinii, atunci ma tem ca nu ati nimerit unde trebuie. Cautati va rog cit mai repede un psihiatru.

  Like

 12. Se pare ca sunteți destul de ignorant în ceea ce privește Conspirația New World Order.
  Știu ca putem face bloguri si blogulețe, dar ca “creștin” trebuie sa te documentezi nu sa scrii tot felul de bazaconii despre securitate și comunism.
  Nu sunt comunist nici securist. Știu multe despre bestialitățile comise de securiști, dar dvs nu știți nimic despre adevăratul scop al acestora și al celor ce-i conduceau. Sunt convins ca și dvs ca si majoritatea ignoranților din România și din întreaga lume, credeți ca Ceausescu a fost un “nenorocit de comunist”. Va înșelați, domnule. Dl. Nicolae Ceausescu a fost unul din cei mai inteligenți și patrioti conducători români. A fost asasinat pentru ca nu a fost de acord sa “joace” după cum “cantau” Grupul Bildeberg și acoliții sai sataniști din lume întreagă. Informați-vă înainte de a scrie “amintiri din copilărie” pline de sentimentalism și subcultura. Grupul Bildeberg și-a împlinit misiunea, dvs. nu.

  Like

 13. eu am cartea, dar nu am timp sa transcriu din ea; sunt mult prwa ocupat cu slujba mea pentru asta; imi pare rau; daca insa imi puteti transcrie ceva fragmante din ea, le public cu bucurie

  Like

 14. stimate frate danut.
  cat priveste aceasta carte calvarul romaniei crestine.
  autor preot sergiu grossu dela paris.
  cartea e tiparita va dau un numar poate este comanda delacombinatul poligrafic, (2770040) com.nr.30046 1992.
  nustiu modalitatea sa va trimit copy den acest material.
  va rog sa im-i spuneti.pe e.mail dmures2000@yahoo.com
  va multumesc anticipat. in republica moldova..e scrisa.cisinau.

  Like

 15. Stimabile,
  Observ ca debordati de ura sectara si, in egala masura, de ignoranta si de lipsa de calaverism.
  Poate va treziti si aflati ca pe lume exista si alte confesiuni decit cea ortodoxa. De asemenea, pentru cultura dvs. generala este bine sa aflati ca nu toti anglicanii (inclusiv cel de fata) accepta practivile homosexuale.
  In final, este bine sa stiti ca pacatele heterosexuale, care abunda si in lumea ortodoxa (alaturi de cele homosexuale, prezente uneori, din pacate, chiar in manastiri) sunt la fel de grave si pentru ele va asteapta acelasi cazan.
  Si, inainte de a ne desparti, nu reveniti. Fundamentalistii nu sunt bineveniti aici. Adio!

  Like

 16. Mai frate, dar s-a implut tara aceasta ortodxa de toate sectele posibile. Cati mai sunt sa apara? Auzi, evanghelici!, o fi ori ucenici de-ai lui Vanghelie, sau doar atat au inteles din Biblie. Va joaca necuratul cum vrea el, si voi ca niste “crestini” ii faceti voia. Halal credinta, sa-i accepti pe sodomiti, in pofida faptului biblico-istoric, ca Insusi Dumnezeu i-a pedepsit prin arderea cetatilor spurcate. Voi ii faceti si preoti! valeuuuuu….. ce cazan va asteapta.

  Like

 17. Desigur, daca-mi trimiteti una cite una aceste biografii, le pot pune pe blog. Nu stiu insa exact care ste statutul cartii si care sunt implicatiile de copyright.

  Like

 18. STIMATE FRATE DANUT.
  AM O INTREBARE.POSED CARTEA INTITULATA CALVARUL ROMANIEI CRESTINE..
  ASDORI CA ACEASTA CARTE SA FIE CATE O INTANPLLARE TRECUTA PE BLOG..DACA RA FI POSIBIL EU ASPUTEA SAT-I TRIMIT MATERIALUL DEPE ACEASTA CARTE DE ISTORIE DESPRE CRESTINI PERSECUTATI.
  INDEVERENT DE CE CONFESIUNE SUNT.APROAPE 3 SI CEVA DE PAGINI..!VA MULTUMESC.

  Like

 19. Domnule Pirvu
  Ma indoiesc ca pot face ceva. Am incercat sa-i mobilizez dar nu percutaza. Ori nu sunt eu prea persuasiv. Ceea ce este foarte posibil.

  Like

 20. Documentele pentru solicitarea dosarului se afla pe situl CNSAS. http://www.cnsas.ro

  Le downloadati, le completati si le trimiteti recomandat la Bucuresti.

  Dupa o vreme, cel putin un an, daca nu cumva mai mult, va vor contacta sa va spuna daca aveti sau nu dosar.

  Atunci puteti merge la Bucuresti sa-l consultati, sau puteti solicita o copie, contra cost, dar in acest caz anumite nume vor fi obliterate, conform legii.

  Puteti solicita, de asemenea, deconspirarea informatorilor, dar in cazul meu raspunsul a fpst negativ (ca nu an numele – ceea ce poate fi adevarat sau poate insemna ca sunt inca activi.

  Mult succes. Si sanatate.

  Like

 21. LA MULTI ANI!Foarte interesant si esti de felicitat.Cei pe care i-ai ofensat ar putea fi chiar dintre fostii si chiar actualii tai”prieteni”.Te rog mult spune-mi cum as putea sa-mi scot si eu dosarul de la securitate.Multumesc

  Like

 22. Multumesc pentru raspuns, stiu de activitatea D.R.P. si de proprietatea din Saranda (parca), de promisiunile Statului Roman, dar si de sprijinul acordat comunitatii din Korce. Crestinii evanghelici nu pot initia un proiect al lor de sprijinire , un centru de activitati culturale crestine? Ce lipseste pentru asta ?

  Like

 23. Din pacate romanii din Albania sunt la fel de lipsiti de unitate ca si romanii de la noi (ceea ce dovedeste ca si ei sunt romani :-()
  Departamentul pentru romanii de pretudindeni din Ministerul de externe ar trebui sa faca mai mult in acest sens, dar ma tem ca aceasta nu este o prioritate pentru ministrul Baconschi, asa cu m n-a fpst nici pentru altii inaintea lui.
  Romabia a detinut o proprietate in Albania, care acum este in mina mafiei Albaneze, dar Romania nu face nici un efort pentru a o recupera si pune la dispozitia vlahilor de acolo. Si, sa fim sinceri, nici acestia nu par a fi foarte interesati. Va spun asta ca unul care a incercat sa faca ceva in acest sens.

  Like

 24. Pace, ma framanta de ceva vreme faptul ca aromanii din Albania nu au un sprijin de ordin cultural si religios, ma intreb daca stiti modalitati sau persoane care sa le vina in ajutor romanilor uitati, sau vreo informatie legata de aceasta directie

  Like

 25. Am primit astazi un email de la Domnul Budeanca. Voi continua discutia pe email! Multumesc pentru ajutor!

  Like

 26. Domnul Budeanca va incerca sa va raspunda astazi. Emailul lasat nu merge insa, asa ca nu cred ca veti primi ceva daca nu ne dati un email care functioneaza.

  Like

 27. Buna ziua!

  Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta sa aflu niste informatii despre:
  -bunicul meu , IACOB Anton, din Galati. Stiu ca a fost trimis la Deva in primavara lui 1968 si de atunci nu se mai stie nimic despre el ( nu este domnul IACOB Anton ale carui fise au fost publicate deja pe http://www.crimelecomunismului.ro/)
  – fratele bunicului meu, IACOB IFTIM (sau EFTIM, nu stiu sigur) ce a fost trimis la Deva ca membru de partid, probabil tortionar , iar dupa ce s-a intors ( prin 1958) a obtinut o serie de beneficii in Galati , inclusiv casa in buricul tirgului si ordinul Muncii clasa I.

  Nu se poate descrie ce a fost in inima mamei (strabunica mea) ce avea 3 baieti din care : cel mare a fost trimis in Siberia cu toata familia si nu s-a mai intors, cel mijlociu se pare ca a devenit membru activ de partid si a contribuit la dezvoltarea sistemului din Deva si Galati, iar cel mic ( bunicul dupa mama) a fost tinut in beciurile Securitatii din Galati mai tot timpul copilariei mamei mele si in 1968 trimis la Deva ( si nu mai stim nimic dupa acest an).
  Problema este ca incerc sa aflu informatii pe cale oficiala despre ei, dar oriunde ma duc se inchid usile si nu ii gaseste nimeni sau primesc raspunsuri : ce vreti sa obtineti dupa 50 de ani.

  Vreau sa stiu adevarul! Atita doar si nimic mai mult!

  Va multumesc!

  Like

 28. va salut cu respect….interesant ce faceti,avem nevoie de adevar, de tot adevarul, istoria noastra o cere,situatia morala si spirituala a acestui popor o cere. cred ca noi romanii avem mare noroc cu sfintii nostrii care s-au ridicat la cer,jertfinduse in puscariile comuniste. nu cred ca jertfa lor nu va da roade mai devreme sau mai tarziu. eu personal am fost uimit cand am inceput sa citesc despre sfintii inchisorilor comuniste…tarziu cei drept(de5-6ani)……

  Like

 29. Fiti binecuväntat!

  Am mai trecut pe la d-voasträ,am citit,am invätat…si am plecat mai departe

  dar acum m-am oprit special sä vä binecuväntez

  cu un verset minunat din Apoc.22:11-13″

  “Cine este nedrept sä continue nedreptatea;si cine este intinat sä se intineze in continuare;si cine este drept sä practice in continuare dreptatea,si cine este sfänt sä fie sfintit in continuare”.”Iatä EU VIN CURÄND …………..”

  HARUL BOGAT AL DOMNULUI JESHUA HAMASHIA SÄ NE IMBÄGÄTEASCÄ IN CONTINUARE!!!

  Like

 30. Domnul meu,
  Din pacate nu stiu mai multe despre Pr. Zamisnicu decit am scris pe blog. Am sa trimit insa mesajul dvs. prietenului meu Teodor Sfatcu, care l-a cunoscut mai bine pe parintele. Poate stie el mai multe.

  Like

 31. Buna ziua, domnule Danut Manastireanu!
  Sunt un nepot al pr. Dumitru Zamisnicu, despre care ati vorbit in unele scrieri ale dvs. Daca nu cer prea mult, as fi recunoscator sa aflu si altele, in situatia ca mai stiti. Daca nu, multumesc pentru cuvintele frumoase spuse despre el. Va doresc multa sanatate, si sarbatorile care vin sa va gaseasca cu bine.
  D. Zamisnicu – Iasi, Romania.

  Like

 32. Cher Tshipeta,
  j’espère pouvoir te contacter : ceci pourra peut-être te parvenir.
  je suis actuellement chez ma soeur dans les Landes en France. je suis en arrêt maladie depuis quatre mois.
  A+
  Dawidi CH. Burroughs

  Like

 33. La multi ani Danut si Domnul sa te binecuvinteze cu intreaga familie odata cu minunata sarbatoare a Craciunului 20101!!!

  De e sarbatoare, sa fie
  De Craciunul acesta unic,
  Lui Isus sa-I facem bucurie,
  Nu legendei sau stelei feerie
  Sau a celui in rosu bunic,
  A venit Salvator sa ne fie!

  De e sarbatoare, s-avem
  De Craciunul acesta iubit,
  Lui Isus inima sa-i predam,
  Nu mitului pagan ce serbam
  Sau desmatului-n crestinism poleit,
  S-a nascut Domn Ceresc sa avem!

  De e sarbatoare, sa stim
  De Craciunul acesta de dor,
  Lui Isus vestitori sa Ii fim,
  Nu reclamelor pentru care robim
  Sau religiei ce e de decor,
  S-a-ntrupat Adevarul sa stim!

  Al tau prieten Nelu Rosu

  Like

 34. Am intalnit pe cineva care semana foarte bine cu dumneavoastra, ..dar probabil ca v-am confundat.

  Like

 35. Danut, desigur ca doresc sa ne intalnim, mai ales dupa atata vreme.Intrucat vara e frumos la Mare, te invit la Comstanta, unde avem mai multe posibilitati de cazare,inclusiv la biserica.W.V. are de ceva ani un Birou la Corbu, unde dezvolta cu succes diferite proiecte, cel mult inca 3 ani.
  Domnul fie cu tine in vorba,cuvant si fapta si pe curand.

  Like

 36. AS DORI TOTODATA CA IN INIMILE NOSTRE HRISTOS SA FIE CEL MAI DE PRET LUCRU IAR PTR TINE MULT IUBIT SI STIMAT FRATE INTRU HRISTOS DANUT SI CELOR DRAGI TIE ITI POT TRANSMITE DIN TOATA INIMA UN SINCER SI CALDUROS HRISTOS A INVIAT SI E VIU IN VECII VECILOR

  Like

 37. DRAGII MEI DECI DUPA O LUNGA ABSENTA AM REVENIT ACASA DAR O PROBLEMA SCUMPUL MEU PRIETEN DANUT AS DORI SA PUBLIC PE INTERNET SAU PE UN BLOG PERSONAL NISTE FOTOGRAFII CUM POT FACE IMI POTI SCRIE TE ROG

  Like

 38. Multumesc. Nelu. Fie ca sarbatoarea Invierii Domnului sa-ti improspateze credinta si sa-ti invioreze viata.
  Nu ne-am vazut de o vesnicie. Vad ca nici tu nu mai treci prin Iasi, nici eu prin Constanta.
  Cum mai merge colaborarea cu World Vsion?

  Like

 39. La multi ani Danut si un Paste fericit!

  Invierea biruieste

  Învierea prăvăleşte piatra
  De la poarta minţii ferecate
  Şi redă speranţa revederii
  Celor dragi îndureraţi de moarte.

  Învierea reuneşte grupul
  Celor ce-au promis să Îl urmeze,
  Motivând şi pregătind momentul
  Bisericii-n timp să se lanseze.

  Învierea netezeşte drumul
  Adevărului de-a fi primit,
  Alungând povara necredinţei
  Sufletelor ce s-au pocăit.

  Învierea întregeşte planul
  Martorilor dat să Îl vestească
  Preţiosul Dar al Trinităţii,
  Singurul lăsat să mântuiască !

  Un sincer “Hristos a Inviat” tuturor cititorilor tai si un “Paste fericit” alaturi de familia draga si Biserica iubita.Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  Like

 40. pace

  va multumesc ,am primit mesajul
  sa aveti un safarsit de saptamana cu credinta si pace sufleteasca alaturi de familie si cei dragi

  Like

 41. Draga Gina,
  Eu sunt cel care aproba sau nu comentariile. Voi incerca sa-ti raspund miine la intrebari. Am avut o zi prea plina astazi. Sper ca ai primit mesajul meu pe adresa privata lasata aici.

  Like

 42. va stimez si va aperciez pentru ceea ce faceti pentru ca tineri trebuie sa stie
  sa nu mai laude vremurile odioase
  an nou fericit,la multi ani
  cu respect sorin andreica

  Like

 43. Pace
  Sa aveti un an binecuvantat de Domnul
  Am o mare rugamint la dumneavoastra daca ma puteti ajuta si daca stiti daca sunt in grecia biserica crestina penticostala,in orasul kalamata,eu am cautat pe net dar nu am gasit poate ma ajutati.
  Va multumesc

  Like

 44. Draga domnule Doru Radu,
  Din nou va multumesc pentru ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Chiar imi pare rau ca dl. Tica “al dvs.” nu este cel pe care l-am cunoscut eu acum mai bine de 30 de ani. Cu riscul de a ma repeta, va precizez ca, eram interesata de evolutia lui in timp, deoarece era (este – sper) un om inteligent, determinat si cu o vointa puternica. Inca de pe atunci (fiind doar niste copii) era un anti-comunist convins. Ascultam impreuna Beatles, Jimi Hendrix, Bob Dylan si pe Cornel Chiriac la Europa Libera. N-am avut o relatie amoroasa ci una de prietenie adevarata.
  In alta odine de idei, e adevarat ca pe internet gasesti aproape orice. Numai ca exista si pericolul ca, la adapostul anonimatului, sa ai parte si de surprize neplacute.
  Va multumesc, inca o data, pentru precizarea facuta si pentru faptul ca nu m-ati lasat in ceata. 🙂
  Va urez multa sanatate si Sarbatori Fericite!

  Doamne ajuta!
  Cu stima,
  Cristina Florea

  Like

 45. Stimata Cristina:
  Corneliu Tica “al nostru” are (cca) 45 de ani si a emigrat in America dupa revolutie.
  Si eu va urez cele bune si Sarbatori Fericite.
  Succes; cu internetul pina la urma o sa-l gasiti.
  Mintuitorul spunea: Cine cauta, gaseste.
  Doru Radu

  Like

 46. Draga domnule Doru Radu,
  Va multumesc frumos pentru raspuns. Sunt totusi foarte curioasa. De unde stiti cu atata precizie? 🙂
  Va urez toate cele bune si chiar vreau sa mentionez ca, daca-i adevarat ce spuneti, imi pare tare rau. Asta e! Am incercat si eu… Stiti cum se spune: incercarea moarte n-are!
  Cu multa stima,
  Cristina Florea

  Like

 47. Va multumesc frumos pentru ca v-ati gasit timp sa-mi raspundeti. Prietenul meu a emigrat prin anii 1975-1976 in Marea Britanie, casatorindu-se acolo. Dupa cum v-am mai spus, nu mai stiu nimic de el cam de pe atunci. L-am mai cautat prin anii ’80, fiindca parintii lui mai locuiau inca in Bucuresti. Dar n-am mai reusit sa dau nici de ei. Eram curioasa in privinta evolutiei lui, fiind un impatimit anti-comunist si un baiat (pe atunci) foarte inteligent. M-a frapat coincidenta de nume. Asta-i tot! De-a lungul vietii mele am constatat, nu o singura data, ca Dumnezeu e mare si lumea e mica. Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc multa sanatate dvs. si frumoasei dvs. familii, succese si multe bucurii!
  Doamne ajuta!
  Cristina Florea

  Like

 48. Stimate domnule Manastireanu,
  Am intrat cu totul intamplator pe blogul dvs. care mi s-a parut foarte interesant. In adolescenta, am avut un prieten care se numea Tica Corneliu. Am gasit un comentariu semnat cu acest nume si mi-am permis sa-i scriu cateva randuri. Nu stiu daca persoana respectiva este chiar fostul meu coleg de scoala dar am incercat “mare cu degetul”. De ani buni, n-am auzit nimic despre el. Poate fi doar o coincidenta. De asemenea, nu stiu daca raspunsul meu a fost acceptat.
  Va doresc succes in activitate si va asigur de toata stima mea,
  Cristina Florea

  Like

 49. La multi ani! Danut si Domnul sa te binecuvinteze in tot ceea ce faci.Ma bucur sa vad cum continua sa-ti creasca influenta in generatia noastra spre gloria lui Dumnezeu si largirea Imparatiei Lui.
  Ca de obicei iti trimit si o poezie ce va face parte din volumul doi “Reverberatii crestine”.Cu prima ocazie cand ne intalnim, vreau sa-ti daruiesc primul volum de poezii,”Crampeie de har”.
  Fii binecuvantat!

  Mesagerii Craciunului

  La limita rabdarii,
  In mijlocul furtunii,
  Rasare o speranta
  Prevestitoare lumii.

  Din bolta impietrita
  Cu stele inghetate,
  Apar iar mesagerii
  Din cerurile-nalte.

  Ei lumea o trezesc
  Din somnul nepasarii,
  Pace-aducand si viata
  Concordia iubirii.

  Vestind ca se va naste
  Un Prunc neegalat,
  Singurul Miel de jertfa
  Salvarii din pacat.

  Sunt mesagerii Celui
  Din Eden profetit,
  La implinirea vremii
  Isus, bine-ai venit!

  Like

 50. Pace ! Sunt în aceiaşi situaţie, dacă pot spune aşa, cu gina(a postat un comment mai sus), diferenţele fiind evidente :eu băiat, am o relaţie cu o fată penticostală şi avem ganduri serioase, dar cum a spus şi gina, am ajuns în stadiul când trebuie sa fim pe aceiaşi cale, eu fiind ortodox… În privinţa aceasta, aş dori frate Mănăstireanu, să-mi îngăduiţi orice date de contact ale dvs. , în scopul de a primi sfaturi în ceea ce priveşte situaţia mea de faţă, deoarece întâmpin piedici sufleteşti şi nu numai… Am ajuns la dorinţa de a vă contacta, şi implicit de a vă cere îndurmare, în urma citirii interviului pe care i l-aţi facut lui Dănuţ Jemna în 2007 şi în urma prelegerii dvs. la Colocviul internaţional “Identitate românească în cotext european” 2008,Cluj, iniţiator fiind prof. Vasile Boari, unde am luat şi eu parte… Vă rog cu tot respectul şi speranţa să- mi răspundeţi !

  Like

 51. va multumesc abia astept sa revin in tara sa vin in iasi si sa invat mai multe despre credinta in Dumnezeu.
  O seara frumoasa

  Pace

  Like

 52. PACE ! CUMA AS PUTEA FACE ROST DE PRIMUL VOLUM DIN SERIA CELOR 6 AL CARTII ”DUMNEZEU REVELATIE SI AUTORITATE” CACI AM CAUTATO PESTE TOT SI NU O GASESC.
  AM GASIT DOAR VOLUMELE DE LA 2 LA 6.

  ASTEPT RASPUNS SI VA MULTUMESC ANTICIPAT !!

  DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE !!!

  Like

 53. buna nu stiu multe despre voi dar vreau sa aflu cit mai mult.sa va spun pe scurt de ce sunt asa de mult ineresata sa cunosc religia penticostala:sunt in grecia si aici am cunoscut un baiat care e penticostal acum suntem impreuna si vreau sa ramanem impreuna,iar pt ca sa putem oficializa relatia trebuie sa fim de aceeasi religie(am uitat sa spun eu sunt ortodoxa)dar sincer am inceput sa citesc despre voi si chiar am ramas impresionata de credinta voastra si am citit multe despre care eu nici nu stiam ca au fost demult,multe lucruri care m-au pus pe ginduri si mi-am pus multe intrebari in legatura cu religia mea,cind revin in tara vreau sa vin la voi sa va cunosc mai bine si vreau sa stiu si mai multe despre Botez,pentru ca eu chiar vreu sa cunosc indeaproape religia voastra.
  Va multumesc

  Like

 54. Initial nu citisem tot continutul blogului dvs. Doar acum mi-am dat seama ca sunteti teolog evanghelic si ma bucur foarte mult pentru acest lucru.
  In ceea ce priveste ceea ce am spus pe blogul meu referitor la teologia occidentala si cea orientala trebuie sa subliniez ca ma refeream exclusiv la teologia catolica. Teologia evanghelica, prin Martin Luther a recuperat elementele teologice orientale intr-o mare masura. Acest lucru se datoreaza faptului ca Luther era unui dintre cei mai avizati cercetatori ai sfantului Augustin a carui linie de gandire este platonica si nu aristotelica. Teologia catolica a abordat viziunea aristotelica. Fara a nega punctele pozitive a unei teologii aristotelice, cred totusi ca o teologie elaborata pe baza filosofica platonica este mult mai potrivita.
  Cele bune

  Like

 55. Stimata doamna,
  Nu are sens sa fiti suspicioasa. daca m+ati cunoaste, ati sti ca atunci cind am ceva de spus, nu ma uit la fata omului, ci spun oricui ceea ce gindesc.
  Si am spus exact ceea ce am gindit. Ca va admir optimismul, dar ca acesta este un lux pe care nu mi+l pot permite.
  Daca doream sa va spun ca nu va este decshisa usa, ceea ce fac cu cei lipsiti de caracter, care se mai ratacesc uneori pe aici, dar nu este nicicdecum cayul dvs. o spuneam pe sleau.
  Imi pare rau daca din neatentie sau altfel am cauyat o asemenea neintelegere. Mai ales unei doamne.
  Sper sa primiti scuyele mele sincere.

  Like

 56. Stimate domn,daca am inteles bine,intr-un mod elegant, ma excludeti din lista persoanelor cu care a-ti dori sa ramaneti in contact.Permiteti-mi o ultima intrebare,pertinenta si anume:cum este posibil ca o persoana,avand la baza pregatirii sale teologia,sa nu aiba puterea sa impartaseasca optimismul unui semen care,poate,nu a avut sansa dv.,aceea de a trai numai printre optimisti.Va intreb:daca a-ti trai inconjurat de o mare majoritate pesimista,care ar fi datoria dv. existentiala?M-as bucura sa dezvoltati.

  Like

 57. Stimata doamna,
  M+as bucura sa pot impartasi optimismul dvs. Eu insa, cu atitia optimisti imprejur, socotesc ca este datoria mea existentiala de a fi un pesimist.
  Va doresc succes si binecuvintare de sus in toate cele bune.
  Danut

  Like

 58. Domnule Danut,va multumesc pentru timpul acordat si promptitudinea cu care a-ti raspuns umilei mele interventii.Inainte de a va scrie,am citit despre preocuparile dv.si,daca ar fi trebuit sa va judec dupa ceea ce faceti,nu ar fi trebuit sa indraznesc sa va scriu.Imi place sa cred ca suntem ceea ce facem si nu facem ceea ce suntem.Din perspectiva crestina,a ajunge la acele modele de formare personala,presupune un drum,care poate incepe,de cele mai multe ori,chiar din noroi,asa cum spuneti dv.poate fi locul de incercare:te afunzi,sau tragi de carambul cizmei cu forta pe care numai Dumnezeu ti-o da si mergi mai departe,in credinta.Momentul in care ai ales sa te ridici,inseamna ca l-ai primit pe Dumnezeu in sufletul tau si ai inteles ca EL ajuta pe cei care se ajuta singuri.Oamenii traiesc astfel de experiente,iar daca la un moment dat decid sa apeleze la “self help”,cu certitudine stiu ca se afla in mainile lui Dumnezeu vor merge in lumina,pentru ca sigur nu vor mai repeta experienta care i-a dus in noroi.

  Like

 59. Stimata doamnă,
  Sunt absolut de acord că noua generaţie are nevoie de modele şi de mentori şi. de asemenea, că conbingerile şi efortul personal joacă un rol important în transformarea carecterului unam.
  Din perspectivă creştină însă, acele modele de formare personala bazate în mod exxlusiv pe “self help” şi care nu ţin cont de realitatea păcatului şi de necesitatea harului lui Dumnezeu nu ne pot ajuta în mod fundamental. Ele ar semăna., ăn esenţă, cu încercarea cuiva de a se ridica din noroi pur şi simplu trăgând de carânbul cizmei.
  Fără ajutorul lui Dumnezeu, efortul nostru nu ne poate transforma decât în lichele mai lustruite şi mai parverse. dacă ar fi fost altfel, sacrificiul Fiului lui Dumnezeu ar fi absolut inutill, ori, acest lucru este pur şi simplu inacteptabil din perspectiva teologiei creştine istorice.

  Like

 60. Foarte multi dintre noi,romanii,spectatori ai vietii politice,culturale,economic,spirituale,ne-am ingretosat atat de tare,incat am decis ca trbuie sa ne asumam in sfarsit responsabilitatea lipsei de implicare,nepasarii,acceptarii mediocritatii,am decis sa ne dam la o parte din propria cale si,cel mai important,sa ne dam seama ca avem nevoie de cautare,de invatare continua,asa incat,mai intai sa ne redescoperim,sa devenim constienti de potentialul infinit cu care Dumnezeu ne-a inzestrat si sa indraznim sa ne punem in valoare.Abia atunci ne vom da seama ca intreaga noastra viata reprezinta doar rezultatul deciziilor pe care le-am luat noi, sau am permis sa le ia altii pentru noi .Eu am strabatut acest proces,sunt pe cale de a deveni cea mai buna persoana care pot fi,m-am inconjurat de persoane care impartasesc aceleasi convingeri,pentru ca,asa cum se spune ca:suntem media primilor6 oameni care ne inconjoara,vestea buna este ca aceasta medie se poate schimba.Si ca sa nu fie doar vorbe,va invit sa vizitati adresa http://www.choice4all.wordpress.com pe care derulam un proiect de dezvoltare personala,in speranta ca vom ajuta cat mai multe persoane sa-si atinga potentialul,ca vom cunoaste oameni valorosi carora le pasa,asa incat impreuna sa oferim o viata mai buna noua si generatiilor care urmeaza.

  Like

 61. As dori adresa dvs de email, ca sa va pot adresa cateva intrebari personale.
  Multumesc

  Like

 62. Domnule Danut,

  Sunt Cristina din Galati. Colaborez cu organizatia WordMadeFlesh (romania si tarile in care lucreaza) si sunt buna prietena cu Chris Heuertz (cu care am vazut recent ca aveti o fotografie). Va scriu cu rugamintea de a-mi permite sa va contactez (nu pe blog) in speranta ca am putea discuta despre traducerea cartii prietenului meu mai sus amintit. Eu as vrea sa fac acest lucru si am contactat deja cateva edituri crestine din romania…dar fara succes. Mi s-a recomandat sa vorbesc cu dumneavoastra.
  V-as ruga sa ma contactati si sa imi spuneti daca sunteti interesat de acest dialog.
  Imi cer iertare daca e deplasata cererea mea.
  Cu respect,
  Cristina Tudose Chelariu,
  Galati, Romania

  Like

 63. Ma bucur sa aud asta. Soer sa ne intilnim cindva. Eu su sunt inca in tara, dar va rog sa intrati in contact cu Dr. Danut Jemna. Multumesc.

  Like

 64. Draga Frate in Hristos Domnul acum ca D-zeu incepe sa lucreeze in asa masura ca cred ca va ingadui sa ramin si eu ptr un timp in romania NU STIU EXACT CIT SPER SA VA CUNOSC CA SA PUTEM COLABORA CIT SE POATE DE MULT PTR BUNUL MERS A LUCRARI LUI D-ZEU FI BINECUVINTAT DRAGUL MEU FRATIOR DANUT M
  CU DRAGOSTE FATEASCA TE SALUT CXU EVREI CAP 3 VERS.1 MULTA PACE SI FI BINECUVINTAT DE D-ZEU TU SI FAMILIA

  Like

 65. ascultama tu scump frate in hristos cred ca ceea ce uneste este d-zeu si totodata comuniunea la care sint chemati toti crestini ptr ca in cuvint este scris veniti toti binevuvintatii tatalui meu asa ca blogul meu este comunioneava.tk dupa ce o sa il vizitezi astept sugestiile tale te sarut cu o sarutare sfinta si astept cu nerabdare sa vin in romania sa va vizitez vreau sa va mai zic ca va salut cu evrei cap3 vers 1 multa pace si infratire
  Reverend Missionar Poama Gratiel Paun

  Like

 66. scumpii mei frati in hristos isus sint un vicar episcopal anglicano penticostal o comuniune missionara si am vazut fotografia voastra pe net si as vrea sda va cunosc mai bine cu dragoste mons. poama gratiel paun deci ma puteti contacta la tel 00393282420504 sau mail gratian32.p@virgilio.it apropo vin in romania in 3 saptamini si as vrea sa va vizitez
  astept raspuns urgent

  Like

 67. Doresc sa va fac o sugestie: fiindca blogul e acuma la putere ca mijloc de comunicare si informare, ati putea relua aici unele articole pe care le-ai publicat prin alte locuri, reviste, conferinte, etc.
  _______________

  Vasile, cred ca in principiu acest lucrur este posibil. Am si facut asta intr-o oarecare masura. Dar, desigur, as putea adauga si altele, in masura in care timpul imi permite (ceea ce, in ultima vreme, este o teribila provocare).

  Like

 68. Domnule Manastireanu,

  Vorbesc engleza, asta nu este o problema! Imediat ce termin sesiunea voi redacta un email si atasez eventual si un Cv!

  Multumesc!

  Like

 69. Draga Dana,
  Cred ca cel mai bine ar fi sa ai o discutie in acest sens cu Anita Delhaas, directoarea nationala (daca vorbesti englezeste). Scie-mi pe mail (gasesti adresa la Manu) si te pun in contact cu ea. Ar fi bine sa-mi scrii un scurt mesaj in engleza, pe care sa-l fac forward cu o recomandare.
  O zi buna.

  Like

 70. Buna ziua!

  Sunt sora lui Emanuel Contac si de multe ori l-am auzit povestind despre dumneavoastra si lucrarea de la World Vision.

  Eu sunt studenta in anul I la Facultatea de Drept din Bucuresti si imi doresc sa lucrez in viitor impotriva traficului de persoane, abuzurilor in cazul copiilor, violenta domestica…

  Inca nu am o imagine clara despre ceea ce imi doresc sa fac si nici nu stiu de unde sa apuc munca in directia asta. (in afara de a termina cu bine facultatea)

  Parca citisem undeva ca World Vision are proiecte in ceea ce priveste traficul de fiinte umane.

  V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea oferi mai multe informatii despre aceste proiecte.
  Am experienta ca voluntar si mi-ar placea sa ma alatur unei organizatii crestine.

  Va multumesc!

  Cu respect,
  Contac Dana

  Like

 71. Va rog contactati-ma pe Facebook sau Email.

  Am primit refernte pt. dumneavoastra de la Pastorul Catalin Croitor.

  Sun fondatorul misiuni si ministriei “Iunctum in corpore Christi” (latina pt. “Unity in the body of Christ”) si localizat in Nordul Californiei.

  Pax vobiscum si Pacea Domnului cu Dvoastra.

  brother Emanuel

  Like

 72. Am observat că aţi atins (şi depăşit) o cifră rotundă (200.000 de vizite). Deja vă “clasicizaţi”, dacă pot să spun aşa (şi iată că pot!) 🙂
  Felicitări!

  Like

 73. Ma rog bunului Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea mult spor si eficienta prin aceasta “forma de comunicare”. Frumoasa lucrare.
  Ma uitam sa vad daca exista vreo adresa de email la care sa-ti scriu si nu am gasit asa ca am ales forma aceasta . Te rog sa-mi scrii la doru2000@gmail.com
  Multumesc !
  Iti doresc un An Nou Fericit!

  Like

 74. La multi ani Danut,tie si familiei si Domnul sa te tina la fel de activ si de incisiv si in anii care urmeaza,pentru gloria Lui.

  PRIMA NINSOARE

  Azi s-au ivit primii fulgi de zăpadă,
  Fluturi de ger în a lumii ogradă,
  Pete de alb rătăcind printre ramuri,
  Flori argintii răsărite din aburi.

  Azi se preschimbă tabloul naturii
  Ne-ncântă din nou Patronul “picturii”,
  Cernând alb covor de omăt diafan,
  Pe umbrele lumii din ultimul an.

  Azi am fost ninşi în al inimii dor,
  Fiori rezonând ‘n-al dorinţelor cor
  Minunea prin har de a fi mântuit
  În suflet şi gând să fiu iar înălbit !

  Doamne ajuta si sa auzim de bine!

  Like

 75. merci ! as pune cu tine de un chef intelectual adevarat ! poate pe 30 luna asta ??? ( deocamdata sunt suparat pe “dreptaciul” Patriciu ! ; poporul asta s a condus vreodata singur si… a iesit cu bine apoi ?!)

  Like

 76. Salutari! iaca, am dat si io di voi in sfarsit ! Asa l am revazut si pe Liviu M . Sa traiti & sa nfloriti !

  Like

 77. Multumesc frumos. Am, intr-devar, o sotie buna. La cite suporta in ce ma priveste, poate fi trecuta deja in rindul sfintilor 🙂

  Like

 78. Buna ziua,

  Intrucat observ ca avem preocupari si abordari similare pe bloguri, ar fi posibil sa inseram reciproc link-uri intre bloguri?

  Cristian Dumitrescu
  remembering7.wordpress.com

  P.S. Mesajul acesta nu trebuie postat, nu am gasit o adresa de e-mail.

  Like

 79. Buna ziua,
  Citind postarile dumneavoastra mi-au venit in minte doua referinte biblice:
  – 2Corinteni 4:2
  – Ioan 8:32
  Modul transparent de a prezenta trecutul (necesitate pentru toti lucratorii) sporeste credibilitatea lucrarii in prezent si viitor. Va doresc calauzirea, ajutorul si binecuvantarea Domnului.
  ____________

  Multumesc frumos.
  Danut

  Like

 80. I was so excited to see that you had a blog – your thinking is always challenging to me. However, I do not speak Romanian, so I guess I will have to forego this wonderful opportunity to be enlightened and challenged by you! God bless, Jim

  ____________

  Sorry, Jim. I can’t help it. I am a Romanian. See you soon in Bangkok.

  Danut

  Like

 81. Danut noi romanii si chiar crestinii suntem tare scumpi la aprecieri cu toate ca nu ne costa nimic.Un mare pacat,pentru ca ne ne risipim in critici si carcoteli uitand ca incurajarea e poruncita.
  In ceeace priveste poezie nu stiu cat e muza sau munca,insa am avut surpriza deosebit de placuta anul trecut sa ma vad publicat de nu stiu cine pe vreo zece saituri(poezie crestina nelu rosu) si sa adun peste zece mii de cititori.Iata un alt fel de ati implinii menirea.Si atunci sa nu zic?

  Sa vina vesnicia s-opreasca timpu-n loc
  Sa curme-nbatranirea si-al nostalgiei foc,
  Sa vina vesnicia sa scapam de distante
  De-amarul despartirii si-a falselor sperante.

  Sa vina vesnicia s-opreasca stricaciunea
  Sa vad ca niciodata transfigurata lumea,
  Sa vina vesnicia Domnu-si-azi ne transmite
  Sa zicem “maranata”veghind sa-luam aminte.
  Nelu R.

  Like

 82. Dragă Nelu,

  Mulţumesc pentru urări şi poezie. Văd că continuă să te chinuie muza 🙂 Îţi doresc şi eu un nou binecuvântat.

  După cum poţi vedea pe blog, nu toată lumea este de acord cu tine, dar ar fi anormal să fim de acord cu toţii în toate lucrurile.

  Mă bucur să am noua ta adresa email şi sper să păstrăm contactul.

  Dănuţ

  Like

 83. La multi ani Danut si tot ce-ti doresti in Domnul.
  Ma bucur sa vad cum esti folosit de Dumnezeu si cum multi din cei ce te-au cunoscut au fost motivati la slujire.Tine-o tot asa ca venim si noi.Si ca de obicei o poezie de inceput de an tie si tuturor celor ce te citesc.
  BILANT
  S-analizam viata ce s-a scurs
  Procentul ce in Cer folos aduce,
  E timpul intrebarilor de pus
  Acuma la a anilor rascruce.

  Bilantul sa il facem negresit
  Ce am facut cu ai Domnului bani?
  E lucrul poate cel mai nimerit
  La cumpana ce-nclina intre ani.

  Sa ne propunem prin Duhul Cel Sfant
  O clipa sa nu mai traim in van,
  Sa implinim smeriti al Sau Cuvant
  La incheiere si-nceput de an.
  Nelu Rosu

  Like

 84. Buna ziua Danut,
  Am primit “acusi” adresa ta si ma bucur f. mult. Domnul sa fie intotdeauna desfatarea ta si la el sa-ti fie inima… cred ca-ti amintesti de cuvintele cintarii acestea de la biserica noastra de pe sarariei la Iasi !

  Numai binele in Domnul Nostru Isus Christos !

  ______________

  Comment ca va, Tshipeta? Mă bucur să primesc veşti de la tine. Iată că e bun şi Internetul la ceva. Într-adevăr, ce vremuri frumoase am trăit împreună la Iaşi, în ciuda tuturor problemelor.

  Unde mai eşti acum? După adresă benuiesc că tot în Tchad. Sper să mai povestim, pe privat, ca să mai aflăm câte ceva unul despre altul.

  Dănuţ

  Like

 85. Si eu va urez “La multi ani!”, chiar daca nu va cunosc personal.
  Eu va doresc 100 de ani!
  (ii usor ca nu dau de la mine …)
  Un teolog evanghelic, James I Parker spunea nu cu multa vreme in urma, poate parafrazand o invatatura biblica, ca este mai importanta ziua mortii decat ziua nasterii. Atunci cand i s-a urat “la multi ani”, el a replicat : Do not say Happy Birhtday, but Happy DeathDay…

  __________

  Multumesc frumos, domnule Mateescu. Cred si eu ca Packer are dreptate. Asa spune si Scriptura, “mai bine sfirsitul unui lucru, decit inceputul lui”. De cind am trecut in a doua jumatate a vietii, ma gindesc tot mai mult la felul in care ne putem sfirsi cu bine alergarea. Nu este nicidecum atit de simplu cum ar parea. Dovada sta felul in care o multime de lideri crestini incep in glorie si sfirsesc in penibil. Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de asa ceva.
  Sanatate,
  Danut

  Like

 86. LA MULŢI ANI! să ne trăieşti cel puţin pînă la 90 de ani şi să fii plin de suc şi verde

  _______

  Multumesc, Marius. Iti doresc si tie acelasi lucru.
  Danut

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: