Religia în spațiul public – Dezbatere la Institutul Cultural Francez din Iasi

Religia in spatiul public

Marți, 24 mai 2016, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, Revista de cultură contemporană TIMPUL vă invită să participați la dezbaterea Religia în spațiul public. Vor participa: prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, FSSP, UAIC, prof.univ.dr. Dănuț Jemna, FEAA, UAIC, conf.univ.dr. Ioan Alexandru Tofan, FSSP, UAIC. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor, redactor-șef al revistei TIMPUL.

Evenimentul Religia în spațiul public face parte din seria dezbaterilor de idei TIMPUL 140, pe care Institutul Francez Iași și revista TIMPUL le realizează pe parcursul acestui an, cu prilejul momentului aniversar al revistei noastre.

Evenimentul va avea loc marți, 24 mai, ora 18:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, cu susținere oferită de Institutul Cultural Român și cu participarea prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Dănuț Jemna, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, conf.univ.dr. Ioan Alexandru Tofan, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Dezbaterea va fi moderată de conf.univ.dr. George Bondor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, redactor-șef al revistei TIMPUL.

Dezbaterea de idei cu tema Religia în spațiul public vizează analiza configurației actuale a spațiului public românesc, inclusiv a posibilelor lui maladii, precum și identificarea locului pe care religia îl are și ar trebui să îl aibă în sfera publică. Principalele întrebări la care vor răspunde invitații, specialiști recunoscuți în această problematică, sunt: Cum este configurat spațiul public românesc și cum ar trebui el să fie reconstruit? Ce model de sferă publică este dezirabil în România zilelor noastre? Care este locul religiei în societățile actuale, intens secularizate, dar totodată traversate de pericolul intoleranței religioase? Există un conflict al normelor din care religia face parte în societățile de astăzi?

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Participarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât și elevilor și studenților interesați de înțelegerea adecvată a fenomenelor sociale și culturale ale zilelor noastre.

Sursa, Revista Timpul.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: