Impresii de la târg

Impresii de prima participare a Editurii Casa cartii la un tirg de carte. Redau doar un fragment:
‘Surprinzătoare a fost pentru noi constatarea că liderii evanghelici locali nu s-au prea arătat prin târg. Sau poate că doar n-or fi ajuns și la standul nostru. Nu înseamnă că n-au fost deloc, dar reprezentarea a fost slabă. Acest aspect ne interesează nu doar din punct de vedere economic, ci mai ales din pricina faptului că ei reprezintă niște poli de influență. Iar criza cărții și criza lecturii reprezintă o problemă de care se plâng inclusiv pastorii sau profesorii.’
Cunoscind personal cam cit de interesati de cultura, inclusiv de cea religioasa, liderii evanghelici romani, inclusiv, sau mai ales, cei de la Oradea, nu ma mir deloc de absenta lor la tirg. Ar fi fost ‘out of place’ acolo. Mai ales ca era de dat bani. Daca ar fi fost de luat, ei, atunci ar fi fost cu totul altceva.

Editura Casa Cărţii

13227147_2042125716013403_6011782521272015330_nTârgul Gaudeamus Oradea a fost prilejul pentru prima noastră participare (în cei 15 ani de existență, pe care-i aniversăm anul acesta) la un târg de carte. Evenimentul s-a desfășurat în cortul instalat în parcul 1 Decembrie, între 18-22 mai.
Experiența este încă prea recentă pentru niște concluzii foarte solide. Dar tot avem niște impresii pe care să le împărtășim.
Întâi de toate, trebuie să menționăm că ne bucurăm că am putut să-i întâlnim pe cititorii noștri tête-à-tête, cum se spune, și să stăm de vorbă cu dumnealor. Având în vedere că la stand au stat și cei de la departamentul editorial, care de obicei sunt în spatele monitoarelor, întâlnirea cu cei care ne-au vizitat standul a fost o experiență inedită și interesantă, foarte colorată și aducătoare de surprize.


Am avut peste 400 de vizitatori care s-au oprit măcar pentru câteva minute la stand, iar dintre ei, peste 170 au și…

View original post 535 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s