Christian Woman in Somalia Killed for Refusing to Wear the Veil

Somalia

According to an October 27 report from Compass Direct, Amina Muse Ali (45) was murdered in her home in Galkayo, Puntland region, Somalia on the evening of October 19 by three masked members of Suna Waljameca, a militant Islamic group. Ali had earlier received threats from militants for not wearing a veil to show her adherence to Islam.

(Read more HERE.)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

8 thoughts on “Christian Woman in Somalia Killed for Refusing to Wear the Veil”

  1. Alex:
    -Da, e bine ca ti-ai dat seama ca noi suntem mai sfintsi.
    -da, sunt subiectiv: as plinge mai repede o crestina decit o musulmana. Ca dovada ca nu sunt sfint. Nu cred ca e chiar gresit. Exista in Scriptura o precizare intresanta: “faceti bine tuturor oamenilor, dar mai ales fratilor in credintsa”. E in alt context; mi se pare insa ca spune ceva.
    -Martiraj s-a facut pt lucruri mici si la noi si aiurea. Lucrurile trebuie privite in context. John Bunnian a facut peste 10 ani inchisoare ca n-a vrut sa ceara ceva aprobare de la rege/regina. Stii tu mai exact decit mine.. Baptistii independentsi au aparut ca n-au vrut sa dea rapoarte la comunitate/asociatie baptista…Intimplarile trebuiesc privite in context.
    -Noi nu suntem in pericolul martirajului. Dar periclul nostru e mai subtil; sunt in AMerica crestini ce si-au pierdut j-b-ul de simplu functioar la banca pt ca L-au marturisit pe Hristos. DM dadea pe blog exemplul acelei salariate B Air ce purta cruciulitsa; exista capelani militari ce-si pierd job-ul ca se roaga in Numele lui Iisus..Adica motive de compromis la tot pasul
    -S-a votat recent si Obama a promulgat legea ce-i face pe pastori pasibili de puscarie daca citesc in biserica pasajele despre homo. Adica homo sunt o rasa speciala.. Am intrat si noi in Europa; dupa Romania.
    -Nu, nu ne putem compara cu cei ce traiesc in tsari musulmane, China, Vietnam, Coreea de Nord, etc. Doamne Fereste! Dar situatia este extrem de subtila si compromisurile sunt incurajate de crestinii ne-conservatori. Iar dupa tine, Alex, sau dupa DM, daca critici aceste situatii post-moderne americane esti ingust la minte, fundamnentalist, n-ai altceva de facut sau simplu vaicarets… Ce e de facut? (Lenin).. Fiecare tre sa judece in contextul in care traieste si-n lumina pe care i-o da DUmnezeu.
    -Nici comunistii nu te puneau, decit rar, sa semnezei ca nu exista Dumnezeu. Putini crestini ar fi facut-o. Iti cereau chestii mai mici, care-ti subminau insa constiintsa, viatsa spirituala ajungind tot la o apostazie; si inca pe nesimtsite. Iata de ce ce si post-odernismul (sau ce-o fi) in care traim e mai periculos, desi nu atit de violent (fizic). Dracu s-a vopsit in roz..

    Like

  2. cu riscul de a va supara, cred ca o imagine reala face mai putin rau decit una eronata, fie ea idealista sau catostrofica.

    in alta ordine de idei nu mi se pare un pacat sa spui lucrurilor pe nume, indiferent care e numele acesta. in ceea ce priveste pacatele, probabil ca fiecare stie pina unde il duce cugetul, ca sa nu devina extremist sau taliban.

    in plus, practica contemporana a bisericii din tara noastra nu suporta martirajul pentru un fleac. daca ma uit pt ce s-a facut inchisoare, imi dau seama ca pt mult mai mult, sau pt mult mai putin. in toate cazurile, inclusiv in cel relatat aici e vorba de un abuz care s-a soldat cu pierderea unei vieti.
    ideea e ce face credinciosul in fata abuzului vis-a-vis de cristos. deci?
    acum a fost o crestina. miine s-ar putea sa fie o musulmana pe care octi si doru nu cred ca o sa o plinga si nici nu se vor ruga pt familia ei. dar poate se vor ruga pt ucigasi si pt familiile lor, pt ca e i afirma ca sunt mai sfintzi.

    alex pacatosul turmentat cu sufletul calos
    ps pe vremea fanariotzilor pe plaiurile mioritice un grup de greci a dat de frumusetile peisajului carpati, la care au exclamat: ti, kalos! tzaranoii valahi, i-au categorisit imediat: ticaloshii aia!
    pps eu prefer sa fia calos ca ticaloshii aia, voi?
    ppps a, era retoric…

    Like

  3. Sarcasmul nu se prea potriveste cu pledoaria pt iubirea vrajmasului. Ba nu se potriveste chiar de loc. Domnul sa ma ierte ca si eu am cazut in ispita asta. Iar opusul lui nu este o dulcegarie sentimentala.
    Mintuitorul a fost aspru cu fariseii, ba chiar ironic. Dar nu sarcastic. Sigur ca talentul literara ne-o ia inaintea ideilor (in cazul in care avem talent si/sau idei).
    In privintsa subiectului de mai sus: ma plec in fatsa curajului acestei surori intru Hristos. Adevarata martira.

    Like

  4. dupa ce muhammad a plecat dintre noi, mai toate popoarele s-au plecat in fata adeptilor lui si i-au primit cu piine si sare.

    dupa ce patriarhia ecumenica a fost ingenunchiata de sultani, a aparut a treia roma ce zicea ca tine steagul sus.

    si a aparut odata cu asta un gen nou de martiri crestini: cei ce nu se plecau turcilor. al nostru vestit a fost brancoveanu. nu a contat ce altceva a facut, a contat cum a murit, el si ai sai. inclin sa cred ca fiii lui au fost mai aproape de martiraj decit el, dar este doar parerea mea.

    acuma apar martiri crestini ce nu se conformeaza practicilor islamului. daca ar fi sa ma aliniez unor biserici istorice (cum le catalogheaza unii – ca ale noastre sunt geografice poate) acestea ar fi recomandat sa isi vada lumea de treaba si sa poarte valul ca in inima lor tot sunt crestini. si la cite compromisuri au facut bisericile pe vremea regimului taliban comunist, cred ca nu ma puteti depuncta. si majoritatea pastorilor evanghelici ar fi consiliat femeia sa isi vada de treaba ca credinta in isus nu sta in val. si ca, sa poarta domle valul ca vrem sa ii cistigam si pe ei la credinta. si ca e mult mai important ca biserica sa supravietuiasca in ciuda purtarii valului.

    si in ultima instanta ia uitati-va care sunt posturile cele mai vizitate pe blog: cele senzationiste. cei ce se uita nu sunt aceia care de obicei posteaza sau viziteaza blogul. sunt cei care sar in aer la vestea: cutare taliban a lichidat cutare crestin sau au aprins atitea biserici. barem au ars cladirile nu pe ei, ca tot nu erau in-flacarati, nu? daca erau se schimba roata, renuntau musulmanii la moskei si veneau la ei.

    pe de alta parte ma intorc la aderenta unora la implementarea politicii violentei statale la adresa dusmanilor de tot felul, notiune care isi are obirsia in teologia aceluiasi augustin din hippo. domnilor, ce frumoasa era vremea cind crestinii ieseau pe strazi sa moara ca martiri… citi dintre noi ar fi avut curajul?
    e normal sa vrei sa te aperi cu arma in mina, sa te razbuni cu arma in mina, dar asta s-a intimplat doar dupa epoca lui constantin cel mare, de fapt dupa cea a lui teodosie, pina dincolo de cea a reformatorilor secolului 16 (mie mi-au placut mai mult anabaptistii, aia pacififisti), pe care in treacat fie zis, noi nu ii iubim in mod special, din vari motive. sau unii dintre noi.

    din cite am aflat, crestinul nu e un om “normal”, adica obisnuit. asa ca daca e cuplat la theosis, sfintire sau second blessing ori botezul cu duhul sfint, se lasa mai degraba omorit decit sa omoare el pe altcineva.

    dar cum samariteanul milostiv nu era crestin, nu a murit pentru credinta, inseamna ca nu trebuie sa va faceti probleme. era doar o pilda, un simbol, nu era fapt real.

    Like

  5. Domnule Nadaban
    Aveti un suflet destul de turmentat si o inima caloasa daca sinteti in stare sa scuipati venin cu atita dezinvoltura. Numai asa pot sa imi explic comentariile dumneavoastra.
    Ma ateptam insa la o admonestare usoara din partea domnului Manastireanu care v-a “aprobat” comentariul.
    Se pare insa ca nu vrea sa il supere pe unicul lingusitor.

    Like

  6. Ne rugam pentru crestinii din tarile musulmane. Am vorbit cu un crestin coptic din Egipt. Viata lor este un cosmar intro lume atit de violenta. De la biserica unde merg eu a plecat o familie de misionari intr-o tara din Orientul Mijlociu. Pastorul nostru nici macar nu a vrut sa ne spuna unde anume ca sa ii protejeze.

    Like

  7. ceva talibani americani?

    se duce in rai sau nu? tre sa dezgroape rudele sale securea razboiului? crestinii din somalia tre sa ceara ajutor american, interventie urgenta?

    a, am uitat, nu exista interese americane in somalia… parca ultima data au fost batuti acolo. parca si in liban, parca si in afganistan, parca si in irak. parka evriuea!

    mama, se duce … giudetzu american!

    pe aceasta cale cer scuze tuturor americanilor batutzi in …strainatate.

    SCUZE!

    Like

Leave a comment