O abordare critică a lucrării de predicare a pastorului Florin Antonie

VVreau sa impartasesc aici, cu cititorii acestui blog, un text care reprezinta un fenomen rar in spatiul virtual evanghelic.
Este vorba de un text vadit polemic, legat de lucrarea uneia dintre vedetele de ultim moment in acest spatiu virtual, pastorul Florin Antonie, al Bisericii (baptiste!?!) Genesis, din Barking, UK.
Desi este vorba de un text critic, nota lui este una retinuta si lipsita de patima pe care o punem de obicei, noi, evanghelicii, in angajarile noastre polemice. Tocmai de aceea vreau sa fac cunoscut si altora acest demers rarisim.
Precizez ca nu-l cunosc personal pe pastorul Fat, autorul acestui articol, nici pe pastorul Antonie. De asemenea, rareori ascult predici, mai ales daca trec de 15 minute. Si mai cred ca predicarea, ca mijloc de proclamare a Evangheliei, ca si apologetica, si-au cam pierdut revelanta si eficacitatea in spatiul postmodernitatii. Dar asta e o alta discutie. Spun insa asta ca sa intelegeti ca nu interesul pentru predicare m-a facut sa republic acest text, ci dorinta de a aprecia si a face cunoscuta si altora aceasta aplecare atenta, si fara patima, asupra unui fenomen actual in spatiul evanghelic romanesc.
Mi-as dori sa vad cit mai multe asemenea lucruri. Si sper ca ele se vor intimpla. Generatia mea este complet incapabila de asta – pe miinile nastre este prea mult ‘singe’ din luptele intre noi in perioada comunista si dupa. Dar iata ca vin dupa noi oameni capabili sa faca in mod serios si altceva decit suntem noi capabili.
Salut, cu speranta, acest lucru. Doamne-ajuta!

Valentin Făt

 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

2 Timotei 3:16-17

De aceea, mustră-i aspru, ca să fie sănătoși în credință și să nu se țină de basme evreiești și de porunci date de oameni care se întorc de la adevăr.

Tit 1:13-14

  Am scris cu plăcere cele mai multe articole publicate pe acest blog. Nu și acesta. Aș împacheta cu bucurie laptopul pentru a face o plimbare lungă în livada de lângă casă sau pentru a urca pe deal, de unde se vede Țara Hațegului pe înserate (la ora publicării e prima parte a zilei. Am început să scriu cu mai multe zile în urmă). Nu mi-au plăcut niciodată controversele. Mă obosesc grozav. Așa cum remarca recent un…

View original post 4,237 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s