Daniel Farcas a cistigat Concursul I. P. Culianu

Editura Polirom din Iasi a anuntat astazi ca prietenul nostru Daniel Farcas a cistigat editia 2007 a Concursului de debut I. P.  Culianu.

Sincere felicitari!

Iata mai jos comunicatul editurii:

Concursul de debut „I.P. Culianu”, ediţia a III-a,

organizat de Editura Polirom, şi-a desemnat cîştigătorul

Cîştigătorul ediţiei 2007 a Concursului „I.P. Culianu” este Daniel Fărcaş, doctor în Filosofie medievală al Universităţilor Paris IV-Sorbonne şi „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, cu lucrarea Meister Eckhart. Misticul din căuşul ochiului. Premiul este în valoare de 1.000 euro, manuscrisul urmînd să fie publicat la Polirom.

Concursul de debut „I.P. Culianu” se organizează anual, premiul fiind acordat celei mai interesante lucrări din domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalităţi, antropologie, ştiinţe socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, ştiinţe politice, studii de gen, asistenţă socială), comunicare, relaţii publice, studii media.

Cîştigătorii ediţiilor anterioare au fost: Adela Toplean, Liviu Bordaş, Gabriel Troc, Catrinel Popa şi Lucia Simona Dinescu. Juriul concursului este alcătuit din Tereza Culianu-Petrescu, Dan Petrescu, Liviu Antonesei şi Silviu Lupescu.

Manuscrisele pentru ediţia a patra pot fi trimise pe adresa editurii pînă la data de 31 octombrie 2008 (data poştei). Plicul, pe care nu va fi menţionat numele expeditorului, trebuie să conţină un exemplar al manuscrisului însoţit de un motto, cd-ul cu textul manuscrisului în Word şi, într-un plic sigilat inclus, motto-ul ales şi CV-ul autorului.

Daniel Fărcaş (n. 1975, Oradea) a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi, ulterior, Facultatea de Litere, specializarea Filologie modernă şi clasică (franceză-greacă veche), a aceleiaşi universităţi. A făcut studii postuniversitare la Universitatea Paris I, specializarea Istoria filosofiei, şi a beneficiat de burse şi stagii de pregătire academică şi de documentare în Franţa. În ianuarie 2008 a obţinut titlul de doctor al Universităţii Paris IV-Sorbonne cu teza „Transcendentalul şi discursul teologic. Metafizică şi analogie la Albert cel Mare şi Meister Eckhart” (coordonatori Jean-François Courtine şi Andrei Marga). A publicat numeroase studii şi articole în Studia Universitatis „Babeş-Bolyai, Caietele Echinox, Familia, Orma, Vatra, Verso ş.a. şi a colaborat în calitate de cercetător la elaborarea unor studii de specialitate. În prezent, este director executiv al Editurii Hypogrammos din Oradea.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

8 thoughts on “Daniel Farcas a cistigat Concursul I. P. Culianu”

 1. Consider ca e realizare demna de mentionat si un prilej nemaipomenit pt a scoate cu mandrie inocenta, capul in “lumea -mare”, care ne cam marginealizeaza. Cu ata mai mult mandrie inocenta, cu cat dragul nostru Daniel este un om modest, dar de-o inalta tinuta.

  M-am bucurat enorm cand mi-a spus! si inca ma bucur. Daniel o merita din plin si ma bucur ca si DUMNEZEU a considerat la fel. A LUI sa fie slava-n veci!

  Like

 2. congratulations!!!! May God bless your heart and mind with His wisdom and guidance and may all those who will eventually read your work share into that wisdom!

  Like

 3. Felicitari. Am fost colegi la Cluj si ma leaga doar amintiri placute dupa intilnirea cu Daniel, acest tinar deopotriva curat la suflet si foarte inzestrat intelectual.

  Like

 4. Intr-adevar, daniel este un om de calitate, dar si modest, in acelasi timp, si sper sa vedem, cu vremea, contributii semnificative iesind de sub pana lui.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s