Zvon – Philip Yancey in Romania?

philip-yancey

Am aflat recent că este posibil ca autorul evanghelic Philip Yancey, care este şi redactor la Christianity Today, să viziteze România în luna aprilie a acestui an.

Dacă această informaţie este adevărată, în mod straniu, vestea este ţinută secretă de cei care organizează această vizită. Ştie cineva câte ceva, cât de cât mai clar, în legătură cu acest subiect?

Yancey este unul dintre autorii mei preferaţi, un evanghelic autentic, totalmente lipsit de spoiala cosmetică de PR pe care o poartă cei mai mulţi lideri din această tradiţie, mai ales la noi (dacă vreţi un argument, citiţi Cu sufletul rămas în viaţă). Dacă nu aţi citit încă cele câteva cărţi ale lui disponibile în limba română, se merită să le căutaţi (daţi un Search pentru Yancey AICI). În tonele de maculatură de calitatea a treia publicate de editurile creştine de la noi, Yancey străluceşte ca un luceafăr.

De aceea spune şi Billy Graham despre el: “Nu există nici un autor din lumea evanghelică pe care să-l admir şi să-l apreciez mai mult”.

UPDATE! Se pare ca zvonul nu se confirma. Iata un mic dar, in compensatie. Teofil Stanciu a afisat pe unul dintre blogurile lui un interviu cu Yancey. Merita sa-l urmariti.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

29 thoughts on “Zvon – Philip Yancey in Romania?”

  1. Da, Yancey va fi in august la Cluj. Cartile lui sunt carne tare pentru unii, mai ales daca sunt obisnuiticu siropurile pietiste care se publica din abundenta la noi. Merita sa mergeti si sa-l ascultati pe voi, daca puteti.

    Like

  2. Am auzit ca va veni anul acesta in toamna, organizator Cristian Barbosu, Dar nu sunt sigur. Citesc acum Rugacinea are ea puterea de a schimba ceva? si ma infior, poate pana la sfarsitul cartii sa ma “dezmeticesc”

    Like

  3. Vitalie,
    Mai intii bun venit pe blogul meu.
    In al doilea rind, sunt absolut de acord cu tine. Yancey este un autor de o autenticitate neobisnuita pentru o traditie obisnuita cu cosmetizarea.

    Like

  4. E un scriitor si teolog foarte bun, am citit cateva carti de-a dansului traduse in limba romana, desi am studiat patru ani teologia, citind cartea Tulbaratoarele descoperiri ale harului, l-am descoperit pe Dumnezeu intr-un mod diferit.

    Like

  5. Pingback: Cu drezina
  6. Harul se scurteaza. Daca nu revine cu explicatii pina miercuri, sterg comentariuyl.
    Ceva insa imi spune ca n-o va face. Cred ca avem de-a face cu o abordare de genul ‘musca si fugi’.

    Like

  7. Danut,

    esti un domn ca nu i-ai sters comentariul inca si ii acorzi har. Si eu astept cu nerabdare un raspuns care sa arate succint baza afiramtiei lui Danharabula.

    Like

  8. danut,

    nu ai putea face tu un demers in directia aceasta? poate pentru anul viitor?
    sau daca nu yancey, atunci manning?

    Like

  9. Domnul meu, ma intreb ce anume va califica sa aruncati cu atita usurinta calificative cu privire la competenta teologica a cuiva? Puteti sa mentionati citeva dintre operele care va ofera autoritatea de a face aceasta afirmatie?
    Si, in al doilea rind, afirmatii poate face oricine. Este ieftin. Decent ar fi sa aduceti si argumente. Le asteptam. Atlfel voi fi nevoit sa sterg comentariul dvs.

    Like

  10. Yancey este un scriitor excelent, insa un teolog mediocru.Iar combinatia este fatala…

    Like

  11. Se poate sa fie vorba de acele incercari, dar am vrut sa verific. Oricum, incerc sa iau legatura cu el ca sa verific direct la sursa.

    Like

  12. Danut,
    Stiu ca au fost ceva vorbe pentru aducerea lui Yancey in vederea organizarii unei conferinte in aceasta primavara dar dupa un accept initial demersul a cazut din cauza programului sau incarcat.

    M-as mira sa fi avut altii mai mult succes si sa-l aduca in mare secret… dar totul e posibil in RO.

    Like

  13. aveţi dreptate, citind o carte de+a lui despre Biserica am făcut imediat legatura cu dumneavoastra, amintindu-mi de cursul de hermeneutica ţinut la Emanuel prin anul 1995, în care si dumneavoastra spuneati lucrurilor pe nume, chiar daca unii dintre noi am fost socati la acea vreme, pe atunci se promova “dulcea mea de credinţucă, despre un dumnezeu blândoc!”

    Like

Leave a comment