Vladimir Tismaneanu are blog

Reputatul politolog român Volodea Tismăneanu are blog. Abia acum am aflat. Şi este unul extrem de interesant (nici nu se putea să fie altfel). Se numeşte Memorie, libertate, moderaţie.

Vă transcriu aici, pentru a vă incita, un fragment din ultimul lui post de astăzi, dedicat marelui artist Leonard Cohen (aş fi spun “cântăreţ” dar nu cred că e corect să-l pun în aceeaşi categorie cu Cotabiţă, de exemplu):

In New York Times de azi, la sectiunea “The Arts” , un articol de Larry Rohter despre Leonard Cohen: “On the Road,  for Reasons both Practical and Spiritual”. Turneul mondial al poetului-cintaret, care l-a adus si Bucuresti, va continua incepind din aprilie in Statele Unite. Viitorul sau disc, provizoriu intitulat “Amen” va include un cintec cu urmatoarele versuri: “Tell me again when the filth of the butcher is washed in the blood of the lamb”.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

9 thoughts on “Vladimir Tismaneanu are blog”

  1. Vreti sa cititi o carte de calatorii? Intr-o zona necunoscuta publicului roman? (Mongolia)

    Vreti sa cititi despre contradictiile diferitelor teze istorice de la noi si de aiurea?

    Vreti sa vedeti un album foto de o calitate deosebita? (Peste 70 de foto color, realizate de autor.)

    Vreti sa cititi despre diferite teze filozofice in lumea contemporana?

    Atunci cititi “Pe urmele lui Gingis Han”, postata pe blogul personal. (Clicaiti pe “carte” si urmati procedura clasica.))

    http://mirceamunteanumongolul.wordpress.com/

    Like

  2. Draga tovarasa (sau tovaras, ca n-am reusit sa va identific sexul; sau poate n-aveti),
    Mai intii cind vreti sa injurati pe cineva aici, va invit sa faceti doua lucruri:
    1. sa renuntati la lasitate si sa va declinati adevarata identitate;
    2. sa oferiti argumente pentru afirmatiile dvs.
    Daca ceea ce doriti sa faceti este sa aruncati ci flegme, va invit sa folositi site-ul Civic Media. Acolo, la neooegionarii Roncilor, se poarta asemenea discursuri pestilentiale.
    Drum bun, cale batuta!

    Like

  3. Am observat de mai multă vreme tendința de a judeca pe copii după poziția socială a părinților. E foarte interesant fenomenul într-o epocă în care toți vor să se emancipeze de sub dominația „babacilor”.

    Ar fi interesant să-l judecăm pe Francisc din Assisi după Pietro Bernardone. Cu siguranță „ăl’ micu’ ” a fost un prefăcut, care n-a sărutat leproșii, n-a renunțat la avere, ci le-a simulat pe toate. Sigur leprosul avea o mască, sigur proprietățile i-au fost păstrate într-un cont elvețian. Cât despre stigmate, ce să mai vorbim.

    În aceeași logică, e clar că nimeni nu se poate întoarce împotriva mediului în care a crescut. Astfel că toți ortodocșii convertiți la evanghelici sunt niște pramatii care simulează. Și toți evanghelicii (de peste ocean) convertiți la ortodoxie sunt agenți infiltrați să distrugă credința adevărată.

    Mai aproape de noi, d-l Marius Cruceru e „pui de informator” care nu merită niciun fel de atenție. Tot astfel și d-l Radu Gheorghiță.
    Și acum cireașa: trebuie să avem cu toți origine socială sănătoasă! Să fim copii de țărani neimplicați politic, corecți teologic, de mare bun-simț comun. Ori prunci de „ilegaliști” ai sistemelor indezirabile și odioase.

    Like

  4. Draga doamna,
    Scriptura ne spune ca ‘dupa faptele lor [nu dupa originea lor sociala] ii veti cunoaste’.
    Acest mod, plin de prejudecati, de a-i judeca pe oameni seamana cu felul in care faceau comunistii dosarele de cadre.
    Noi crestinii, credem in posibilitatea regenerarii.
    Si inca ceva. Dupa ce veti face macar jumatate din ceea ce a facut Volodea Tismaneanu pentru darea pe fata a raului pe care l-a facut comunismul, veti avea dreptul sa vorbiti. Pina atunci, mai multa decenta va rog. Aveti noroc ca sunteti doamna. Atfel as fi spus niste vorba mai grele, ca intre barbati. Nu reveniti aici cu asemenea mizerii. Va rog insistent.

    Like

  5. Intr-adevar si eu am aceiasi consideratie pentru acest …roman crescut si trait bine la umbra tatucului sau din cartierul primaverii

    Like

Leave a comment