Men Against the Trafficking of Others

M.I.S.T. (MATTOO INTERNATIONAL SUMMER TOUR sau Turneul International de vara MATTOO) 2011 este un eveniment nou, fara precedent care se desfasoara in vara aceasta in 10 orase din Statele Unite si Europa, avand ca scop principal informarea si implicarea barbatilor si a publicului larg despre si in miturile si realitatile traficului de persoane.

Mai mult chiar, pe masura ce evenimente sportive de anvergura, precum Cupa Mondiala, Super Bowl si Jocurile Olimpice sunt destinatii semnificative pentru traficanti sa-si aduca victimele acolo, M.I.S.T. 2011 este un preambul la M.I.S.T. 2012 / Olimpiada, care va avea loc in orase cheie din intreaga lume, cu doua luni inainte si in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, precum si in timpul altor evenimente sportive de amploare de dupa.

M.I.S.T. este un produs MATTOO (Men Against The Trafficking Of Others sau ‘Barbatii impotriva traficului de persoane’), o organizatie internationala, non-profit, prima de genul acesta, de pionierat pentru felul in care barbatii, la nivel mondial, trebuie sa se implice in miscarea impotriva traficului de persoane, pentru diminuarea sclaviei din lumea moderna. La ora actuala, nu exista in lume o alta organizatie de genul acesta.

 * * *

De vreme ce Romania este o sursa principala si o tara de tranzit pentru victimele traficului de persoane, MATTOO a ales Bucurestiul, atat din punct de vedere strategic, cat si simbolic, pentru demararea  in Europa a Turneului International de vara MATTOO 2011. Sambata 2 iulie 2011, ora 14, sute de persoane se vor strange laolalta pentru a lua cuvantul impotriva exploatarii femeii. In mod public, barbatii isi vor exprima pozitia impotriva traficului de persoane, lucru care va aprinde o raza de speranta in inimile femeilor din intreaga lume si ne va ajuta sa aratam lumii ca un barbat adevarat salveaza si nu exploateaza victimele traficului de persoane. La eveniment vor lua cuvantul diferite personalitati.

Barbatii isi pot alatura vocile, semnand bannerul global  MATTOO, care va fi expus la Olimpiada din 2012. Nu numai ca barbatii MATTOO isi vor semna numele, dar vor si plati pentru a face asta. Parte a banilor colectati in ziua respectiva se va dona unui adapost de tranzitie, localizat in afara Bucurestiului. Femeile care vor participa la eveniment vor fi martorele acestei declaratii importante.

In plus, pe masura ce aceste evenimente, impreuna cu bannerele globale MATTOO, le vor ajuta pe victimele traficului de persoane sa ne contacteze, atat pe noi cat si ONG-urile partenere, MATTOO va folosi toate acestea pentru a face un apel strategic la guvernele acestor tari de a se alatura miscarii publice impotriva traficului de persoane.

Turneul International de vara MATTOO 2011 va fi prezentat la scara locala, nationala  si internationala, prin intermediul televiziunii, radioului si presei, printr-o retea sociala vasta de colaborare, precum si echipe locale de promovare a acestei lucrari.

In incheierea Turneului International de vara MATTOO 2011 se va realiza un documentar de o ora, cu prezentarea evenimentelor ce au avut loc in fiecare oras, dand astfel ocazia sponsorilor si partenerilor locali de a se face cunoscuti intr-un mod pozitiv, prin presa si televiziune.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a comment