Marx?

Buna ziua !

va invit la conferinta cu titlul “MARX?” care va avea loc in data de 24 noiembrie, ora 17 (miercuri), BCU- Cluj Napoca, Sala Muslea, impreuna cu Radu Nechita. Conferinta va avea o sectiune economica si una filosofica, dupa care va urma o dezbatere cu publicul.

Va astept. In cazul in care cunoasteti persoane interesate de acest subiect va rog sa le redirectionati invitatia. Multumesc.

Vlad Muresan

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “Marx?”

 1. Nu cred ca deduceti bine. Chiar daca am multa simpatie pentru unele dintre temele stingii, eu am votat intotdeauna cu dreapta, atita cit este in Romania. De fapt, la noi nu avem o stinga veritabila, ci doar comunisti corciti cu captalisti fara scrupule.
  In ce-l priveste pe Marx, asa cum zice Scriptura, ‘din faptele lor ii veti cunoaste’.
  In rest, va puteti alinta cum vreti, dar tot va trebui sa explicati depre cum este posibil ca o idee presupus bune (comunismul) a facut 1000 de milioane de victime. daca asta poate face o ‘idee buna’, atunci ce poate face oare o idee rea. Nazismul a fost mic copil pe linga grozaviile criminale ale regimurilor comuniste.

  Like

 2. Mă bucur să știu că și dumneavoastră sunteți un om de stânga (asta deduc din ultima afirmație).
  Daca ziceți că nu sunteți Dumnezeu, de unde știți că mintea lui a fost bolnavă? Doar n-o fi fost la consult pe la Paul Negruț??? Prin culisele istoricilor se știe că ideile lui Marx nu au fost tocmai ale lui, ci i-au fost insuflate de alții. Tot aceia care au creat și capitalismul, etc. Băieți deștepți! Bravo lor!

  Like

 3. Eu nu stiu ce a fost in mintea bolnava, chiar daca stralucita, a lui Marx, ca nu sunt Dumnezeu. Dar stiu ca tot ce a urmat sa afla in fasa in scrierile lui.
  Credeti ca nu mi-am dat seama ca sunteti un om de stinga? Se vede de la o posta. Cum imi zicea un amic din Occident, ‘miros a comunism de la mila’ si ii simt cu usurinta pe cei care miros la fel. 😦

  Like

 4. Din nefericire, comuniștii nu l-au folosit pe Marx, ci s-au folosit într-un mod eronat de Marx. De fapt nici nu cred că l-au înțeles, era prea complicat pentru ei. Credeți că Marx dorea un genocid? Cred că a-l citi pe Marx ar fi un lucru benefic pentru generația tânără.
  În legătură cu neoconservatorii…Doamne ferește să mă asociați cu ei! Sunt un om de stânga.

  Like

 5. Desigur, monsher, Marx a fiost un mare ginditor si merita sa fie studiat de toti cei interesati de istoria ideilor.
  Singura problema este ca ideile sale au stat la baza celui mai mare genocid din istorie, genocidul comunist.
  Dar ce inseamna 100 de miloiane de victime pentru pentru un om cu inima larga ca dvs.? Caci, nu-i asa, vorba comunistului cinic, preluata acum si de la fel de lipsitii de scrupule neoconservatori americani, ‘nu poti face omleta fara sa spargi ouale’, desigur, atita vreme cit nu dvs sunteti ‘oul’ acela. Ce bine era daca omleta asta incepea cu oul numit Marx. Atunci nu mai aveau nevoie criminalii de comunisti sa le sparga pe celelalte.

  Like

 6. Marx a fost un mare gânditor, un om ale cărui idei au modelat un secol, și nu numai. Din nefericire creștinii (neoprotestanți, în special) nu îl percep corect. Emil Brunner spunea că în nicio gândire nu se află adevărul absolut și fiecare gândire conține un dram de adevăr.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: