21-23.11.08 – Trei zile de rugaciune si de post pentru Iran

iranianchristian

Ca răspuns la un an de persecuţie şi la iminenta aprobare a unei legi care face ca sentinţa cu pedeapsa capitală să fie obligatorie pentru toţi bărbaţii musulmani care se întorc la Cristos şi care face ca toate femeile musulmane care se întorc la Cristos să primească închisoare pe viaţă, conducătorii bisericilor din Iran fac apel la rugăciune şi la post între 21 şi 23 noiembrie, 2008.
Ei ştiu că nu au influenţă asupra tribunalelor omeneşti, dar vor să-şi aducă pricina înaintea tribunalului ceresc.
Şi, precum Estera din vechime, regina Iranului, care i-a spus lui Mardoheu să le ceară tuturor popoarelor lui Dumnezeu să se roage şi să postească timp de trei zile, tot astfel conducătorii creştini iranieni cer şi ei bisericii din întreaga lume să pună deoparte aceste trei zile pentru rugăciune şi post.
Dacă eşti unul dintre cei responsabili de rugăciune în biserica ta, te rugăm să iei legătura cu alţi creştini implicaţi în lucrarea de mijlocire, care sunt interesaţi să se implice în aceste trei zile şi ia legătura cu pastorul tău pentru a afla dacă se pot face rugăciuni speciale pentru Iran la serviciul din biserica ta, în duminica din 23 noiembrie.
2008: ANUL INTIMIDĂRII PENTRU CREŞTINII DIN IRAN
Biserica ce se dezvoltă în Iran se află sub asediu. Din aprilie, s-au făcut cel puţin cincizeci şi trei de arestări ale unor oameni a căror unică vină este credinţa lor în Isus Cristos. Arestările nu sunt localizate, dar s-au petrecut în toate oraşele mari ale Iranului… Teheran, Mashhad, Isfahan, Shiraz, Kerman şi în alte părţi. Uneori oamenii au fost eliberaţi în aceeaşi zi, alţii au petrecut luni întregi în închisoare, alţii rămân încă în spatele gratiilor. Mulţi dintre ei au trebuit să plătească taxe exorbitante pentru cauţiune şi să facă faţă unor procese înfricoşătoare. Unii au suferit în timpul detenţiei din punct de vedere fizic şi se crede că un cuplu în vârstă a decedat în urma bătăilor. Acestea sunt numai arestările care sunt aduse la cunoştinţă: este posibil să existe mult mai multe altele.
Toate acestea s-au petrecut pe fondul ameninţător al legislaţiei care se află în discuţie în parlamentul iranian şi care va face ca sentinţa cu moartea să fie obligatorie pentru orice bărbat care părăseşte islamul şi care alege o altă religie. Femeile vor înfrunta închisoarea pe viaţă pentru acelaşi ,,delict”. Click AICI pentru a citi mai multe în legătură cu această legislaţie.
În ciuda persecuţiei, biserica din Iran continuă să se dezvolte cu repeziciune. Cuvântul lui Dumnezeu ajunge la mulţi oameni din ţară şi mulţi credincioşi sunt hotărâţi să împărtăşească cu curaj pe Cristos concetăţenilor lor. Conducătorii creştini din Iran cred că biserica va continua să se dezvolte cu mare repeziciune în următorii cinci până la zece ani, dată fiind deschiderea iranienilor pentru Evanghelie.
Îi îndemnăm pe creştinii din întreaga lume să se roage şi să postească pentru biserica din Iran.

  • Rugaţi-vă pentru toţi cei care au fost arestaţi şi intimidaţi. Rugaţi-vă ca Domnul să fie Stânca, Izbăvitorul şi Scutul lor. (Psalmul 18:2)
  • Rugaţi-vă ca, în ciuda persecuţiei, creştinii să fie ,,îmbărbătaţi… şi [cu] mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvântul lui Dumnezeu.” (Filipeni 1:14)
  • Rugaţi-vă împotriva legii apostaziei. Rugaţi-vă pentru ca pedepsele obligatorii grele privitoare la apostazie din noul cod penal din Iran să nu intre în codul de legi. Rugaţi-vă ca multe milioane de musulmani să vadă răul acestei legi şi să dorească cu ardoare adevărul spiritual şi mântuirea.

Click AICI pentru mai multe detalii legate de persecuţia din Iran din 2008.
Mulţumiri pentru că vă rugaţi pentru Iran.
Sam Yeghnazar
Prayforiran.org/Elam Ministries

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

10 thoughts on “21-23.11.08 – Trei zile de rugaciune si de post pentru Iran”

  1. FRATILOR HAIDETI CEA CE NU AU FACUT MARI LIDERI SA FACEM NOI .NE CONSIDERAM CRESTINII SI TREBUIE SA NE RUGAM PENTRU FRATII NOSTRI CARE TREC PRIN NECAZURI .FR.DANUT MULTUMIM PENTRU CONVOCARE ,ACEST ARTICOL A APARUT DE MULT TIMP SI FIECARE NE-AM RUGAT DAR HADETII ACUM SA NE UNIM IN RUGACIUNE SI SA LASAM ALTE PROBLEME CARE NE DESPART.IN CE SINTEM LA FEL SA TRAIM LA FEL ,IN CE NU DUMNEZEU SA NE LUMINEZE .

    Like

  2. Domnule Doru Radu,
    Personajul de la Cluj este Ioan Pop (nu este vorba de cancelarul de la Emanuel; acela este o alta figura), dar poarta diverse nume si isi atribuie tot felul de calitati pe care nu le are. Cam atit, ca nu merita mai mult.
    In ce priveste discutia noastra, nu cred ca convertirea musulmanilor este singura justificare legitima a dialogului crestin-islamic.
    In rest, daca vreti sa va adunati pacate presupunind cele mai rele lucruri cu privire la intentiile altora (pe care doar Dumenzeu le stie), adsta e treaba dvs.
    Eu unul va urez numai de bine.

    Like

  3. Stimate d-le Manastireanu:
    Despre tema dialogurilor si scrisorilor am mai dialogat. … Nu stiu cine-i personajul de la Cluj; nu ma intereseaza, iar daca va ponegreste il condamn aprioric… Ceea ce-am scris eu nu depaseste decentsa. Nu poti, dupa mintea mea, face pe elegantul pe fatsa si pe din dos sa lupti pe cai oculte pt libertatea fratilor exceptind situatiile in care cei ce calatoresc in aceste tsari cu misiuni de intarire a fratilor au nevoie de o fatsada oficiala caree sa-i protejeze.. N-o sa-mi spuneti ca toti semnatarii fac asta… Daca o fi vreunul sau 2, nu acesta (paravanul unor covert missions) a fost scopul lor… Bunele intentii nu le contest nimanui. Las judecta fiecaruia in seama lui Dumnezeu. Am spus si altadata cred ca astfel de actiuni sunt in mare parte naive, uneori duplicitate (consiliul mondial al bisericilor), nu fac decit sa joace in propaganda musulmana -involuntar. Fara indoiala ca dusmanii vor interpreta totul dar…

    Like

  4. Chis Paul:
    Daca vreti sa acuzati evanghelicii de la Washington acuzati-i de duplicitate fatsa de Arabia Saudita care nu-i mai buna decit Iranul. Curind Bush se va duce la o conferintsa la New York organizata tocmai de Arabia Saudita pe tema, vezi Doamne, a dialogului interreligios. In ciuda protestelor crestinilor fratele Bush se va duce.
    In ce priveste Iranul, daca Administratia asta nu s-a luptat pt izolarea acestuia pe plan internatsional atunci n-a facut nimic 8 ani (macar atita rezonabilitate pastrati). Pina si razboiul din Iraq a vizat izolarea Iranului; un singur lucru mai ramine sa-i bombardeze sau sa-i lase pe evrei s-o faca, dar cu asta nu cred ca ati fi de-acord.

    Like

  5. Stimate domnule Doru Radu,
    Sunt sigur că cunoaşteţi zicala “there is more than one way to skin a cat”.
    Întrebarile dvs. retorice, daţi-mi voie să vă spun, sunt nu prea graţioase. De unde ştiţi ce fac (sau nu) semnatarii mesajului de la Yale adresat liderilor musulmani?
    M-am întâlnit nu demult cu un coleg care a semnat, ca şi mine, acest document şi care este implicat în tot felul de acţiuni (multe dintre ele imposibl de dat publicităţii, din raţiuni leste de înţeles), inclusiv în apărarea creştinilor persecutaţi în ţările islamice.
    Vă asigur, dacă adevarul (iar nu retorica neoconservatoare ieftină) are vreo importanţă pentru dvs. (şi sunt sigur că are), că semnatarii acelui mesaj sunt implicaţi serios, chiar dacă nu zgomotos, în această chestiune. Dar dvs. personal, dacă tot aţi întrebat, ce anume faceţi în mod concret în această direcţie.
    În final, noi nu încercăm să vă facem pe dvs să semnaţi acel apel, şi nici nu presupunem că n-o faceţi din lipsă de credincioşie faţă de Evanghelie.
    De ce nu este posibil oare ca şi dvs. să operaţi cu prezumţia de nevinovăţie în ceea ce ne priveşte? Este oare chiar atât de greu să nu pezumaţi în mod automat răul în ceea ce-i priveşte pe fraţii şi surorile dvs. care au alte opinii în aceaste problemă? Desigur, dacă ne mai consideraţi astfel.
    Vă spun sincer, în ciuda preţuirii pe care v-o port, am impresia că retorica dvs. seamănă uneori cu aceea a unui personal de la Cluj care umple internetul cu atacurile lui imunde la adresa tuturor celor care gândesc altfel decât el.
    Sper să nu mă fi înşelat în ceea ce vă priveşte. Ar fi mare păcat.
    Îmi cer iertare pentru tonul tranşant, dar cred că este nevoie să rămânem în limitele decenţei, în ciuda a ceea ce ne separă, tocmai pentru că ceea ce ne uneşte este mult mai important.

    Like

  6. Ma nedumereste faptul ca in presa romaneasca si internationala nu se vorbeste mai mult despre acest subiect. Deasemenea m-as astepta la o reactie mai ,,vioaie” a liderilor marilor puteri fata de acest subiect.
    Ma mira faptul ca ,,neoconservatoriil” evanghelici de la Casa Alba nu au sarit in sprijinul(macar diplomatic) al fratilor lor din Iran si nu numai.

    Like

  7. Persecutiile prin care trec crestinii din Iran sunt un lucru tragic dar arata ca liderii Iranieni sunt speriati de numarul mare de iranieni ce se intorc la Domnul. Daca nu ar fi din ce in ce mai multi crestini in Iran nici persecutiile nu ar fi asa mari.
    Aceste persecutii ne arata ca evanghelia se raspandeste cu repeziciune in Iran iar clericii musulmani sunt speriati de acest lucru.
    E posibil ca aceste persecutii sa aiba si cauza politica nu doar religioasa, guvernul dorind sa orienteze atentia opiniei publice dinspre problemele sociale interne (economie) si externe(conflictul cu SUA) spre un asazis pericol reprezentat de crestini. Nu e prima oara cand minoritatea crestina a fost persecutata pt. a distrage atentia majoritarilor de la adevaratele probleme (vezi cazul lui Nero care i-a acuzat pe crestini ca au incendiat Roma si apoi i-a persecutat pentru ca romanii sa nu afle ca el este de fapt responsabil pentru incendiu)

    Like

  8. Multumim pt informatie. Am amintit si eu comitetului bisericii si grupului de rugaciune din care fac parte. Dumnezeu sa-i intareasca si sa-i protejeze pe fratii si surorile noastre.
    Intrebari triste imi rasuna insa in minte:
    -unde sunt autorii apelurilor comune cu musulmanii?
    -unde-s musulmanii cei luminati?
    -unde-s liderii crestini si teologii care si-au cerut iertare pt razboul din Iraq?
    -unde-i consliul mondial al bisericilor (sa nu zic al paginlor) care in Septembrie dadea o receptie la New York in cinstea “Excelentsei Sale”, presedintelui iranian. Oare ar fi stat Pavel la masa cu Nero in timp ce Petru era rastignit cu capul in jos?
    Sa nu ne tsina Dumnezeu in seama pacatele, in primul rind mie.

    Like

Leave a comment