Biserica Baptista din Iasi aniverseaza 80 de ani de existenta

biserica-baptista-bunavestire-iasi

Dragii noștri frați, surori și prieteni, foști sau actuali membri, aparținători sau vizitatori ai bisericii noastre de-a lungul anilor,

Biserica Creștină Baptistă “Bunavestire” din Iași (Str. Sărăriei, 32), vă anunță cu bucurie și cu umilă recunoștință față de Dumnezeu împlinirea, în această toamnă, a 80 de ani de existență.

Cu această ocazie, ne bucurăm să vă salutăm din nou și vă invităm să vă bucurați împreună cu noi, să mulțumiți lui Dumnezeu pentru harul Său nespus de mare, prin care am rămas în picioare până azi și în care ne încredem pentru viitor. Serviciile aniversare vor avea loc duminica 09 noiembrie 2008, dimineața începând cu ora 9:00 și seara începând cu ora 17:00.

Vă îndemnăm să continuați sa ne susțineți în rugăciunile voastre, pentru ca bunătatea și îndurările Domnului să ne fie înnoite în fiecare zi și ca harul Lui să ne fie înmulțit; pentru ca biserica noastră să fie sfințită și să crească după voia Lui, pentru ca toți credincioșii din ea sa fie martori adevărați ai Domnului Isus, nu numai în cetatea Iașului, ci și în toată lumea unde ne va îngădui El să ajungem.

Vă invitam, de asemenea, dacă Domnul vă pune pe inimă, să transmiteți un scurt mesaj bisericii (prin e-mail).

Domnul să vă binecuvânteze pe toți, oriunde a îngăduit Domnul să vă aflați, și să vă dea har din abundență în tot ce faceți spre gloria Lui!

Şi pentru tot ce am primit și vom mai primi în și prin biserica Sa din locul acesta, Numele Domnului nostru sa fie glorificat!

Cu dragoste în Hristos,

Pastori, Florin Vasiliu, Mircea Mitrofan și comitetul bisericii.

Ps. Va rugam sa retransmiteti mesajul si altor persoane care ar putea fi interesate. Multumim!

(Ma gindesc ca daca tot se implinesc 80 de ani de la infiintare, va fi sosit vremea pentru o pagina de Internet a bisericii, caci sunt destui informaticieni care sa faca asta. Ca sa nu mai vorbim de WordPress, care este gratuit. Succes in toate cele bune.)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

29 thoughts on “Biserica Baptista din Iasi aniverseaza 80 de ani de existenta”

  1. Imi pare rau… Vezi ce bine e sa spui o vorba buna, de mingaiere si incurajare la timp, nu dupa ani de zile. Domnul sa-i mingaie familia.

    Like

  2. Mircea, intre timp Cornel a plecat la Domnul. Da, era din Vinatori si era sotul Valericai, fosta Raveica, verisoara mea, pe linia tatalui si la fel a sotiei tale.

    Like

  3. Fiti binecuvitat si dvs., frate Corneliu Tudose, si Dumnezeu sa va tina si pe dvs in harul Lui! Eu nu v-am mai prins in Iasi. Am venit la studii in 1985. Pe unde sinteti acum? Sinteti cumva ruda cu familia Tudose din Vinatori?

    Like

  4. Draga Danut, ma bucur sa revad pagina asta. Fii binecuvintat ca inca o gazduiesti. Am ascultat o predica si am revazut recent fata lui Iosif Morcan.
    In ce privste pe Domnul si pe noi, problema e ca noi adesea Il marturisim doar cu buzele, dar nu-i dam autoritate peste gindurile si cuvintele noastre si prea adesea ne purtam unii cu altii cu atit de putina sensibilitate si gingasie. Speranta mea este ca, odata cu trecerea timpului, invatam si crestem. Incet, dar sigur. Doamne, ajuta! 🙂

    Like

  5. Amin! O nevoie mereu actuala. Poate mai mult chiar decit acum 5 ani si jumatat.

    Like

  6. Ai putea sa imi trimite si mie nr de telefon al lui Gabi Moisil. Multumesc mult

    Like

  7. o rugaminte: stie cineva adresa de email , skype sau facebook a fratelui Baraboi Relu din Italia?? sau a unuia din copiii lui… multumesc. ( gageaalexandru@ yahoo.fr )

    Like

  8. Eu mi-am cumparat 6 CD-uri de pe siteul Genovevei cu inregistrarile facute in 1980.
    Cine este amator:

    http://www.genovieva.org/booksandresources.html#cds

    Cu toate ca mi-ar fi placut sa am mult mai multe cintari din acea vreme, consider ca sint in posesia unei mari bogatii pe care o pretuiesc foarte mult. Merita sa le aveti si sa le ascultati.

    Like

  9. Draga Bogdan,

    daca imi permiti o opinie, eu cred ca esti un baiat sincer si bine intentionat, dar cred ca gresesti, regretabil, tragind concluzii (si scriindu-le pe net) pe baza unor informatii indirecte (la mina a doua, sau a treia, sau…).

    As vrea sa aud ce au de spus despre fr. Iosif Morcan sau despre altii cei care au fost acolo si i-au auzit. Nu e pacat, oare, sa defaimam fara sa cunostem?

    Poate nu asta ai intentionat, dar cred ca asta e impresia pe care o capata cel care iti citeste rindurile. Si nici nu am vazut vreo incercare de retractare sau clarificare. Poate ar fi necesar, ce zici?

    Desigur, exista inregistrari ale slujbelor, dar eu nu-mi amintesc sa fi auzit asa ceva. Poate si din cauza unei memorii proaste (deh, si virsta, si genele…), dar poate si din cauza ca nu cu asta am ramas eu din tot ce a fost.
    Oamenii de stiinta spun ca, in foarte mare masura, toti auzim (si vedem) selectiv, doar ceea ce ne asteptam sau dorim sa auzim sau sa vedem. Si asta ni se intipareste in memorie.
    Poate ca cei cu care ai vorbit au ramas cu destul de putin.

    Il cunosc pe fr. Iosif Morcan din 1980, dar l-am cunoscut mai mult in anii in care a slujit la Iasi. Nu a fost perfect, stiu ca a facut greseli, dar a fost un slujitor al lui Dumnezeu remarcabil, sincer, dedicat, profund, distins, cu mult bun simt si respect, un model demn pentru multi tineri de atunci. Nu cred ca ce ai spus depre el il caracterizeaza.
    Eu cred ca ar trebui sa revizuiesti ce ai scris. Si poate chiar sa ceri niste scuze… Tu ce crezi?

    Cu dragoste in Domnul Isus,

    Mircea M

    Like

  10. Draga Bogdan,

    am observat ca ai intrebat de mine. Nu m-ai cautat insa niciodata. Nu cred ca e din cauza faptului ca ai aflat ca sint var cu Daniel… 🙂

    Mircea (mmitro@gmail.com)

    Like

  11. Sotia mea a cintat 12 ani in corul Sion, dar, printr-un sir de circumstante ciudate, nu avem nici o inregistrare cu corul.
    Am gasit undeva mai demult pe net citeva cintece. Nu stiu daca mai exista, insa recent, o alta fosta membra a corului ne-a trimis citeva in format mp3. Le pot trimite. scrieti-mi pe mmitro@gmail.com

    Mircea

    Like

  12. Sincer, ma cam indoiesc deocamdata de aparitia unui site al bisericii. Nu intru in detalii.
    Am cautat si eu pe net cintecele corului Sion, dar n-am gasit. Dar n-am insistat. Poate incercati dvs. S-ar putea sa existe pe undeva.

    Like

  13. am cautat aceasta biserica si am gasit site-ul dv. Poate aceasta biserica isi va face site propriu nu de alta dar de aici s-a ridicat Genovieva,Silvia tarniceriu,corul de copii Sion si multi alti luptatori pe baricadele Evangheliei .De fapt am cautat cantecele corului Sion pentru a le invata cu copiii din bis. noastra in vederea programului de Craciun si nu le-am gasit.Poate alta data .Mult har.

    Like

  14. Felicitari cu ocazia aniversari. Probabil ca multi din biserica nu stiu cine sint, dar pina in 1983 am slujit pe Dumnezeu in Biserica Baptista din Iasi. Doresc ca Dumnezeu so va binecuvinteze si sa va pastreze in harul sau.
    Corneliu Tudose

    Like

  15. Exista un singur Domn, Isus Cristos. Toti ceilalti sunt copii imperfecte. Dar banuiesc ca deja stiti asta si voiati sa sugerati ceva. Daca e decent, o puteti spune pe sleau. Daca nu, pastrati-o pentru dvs.

    Like

  16. Mr.LogiK(cu avizul lui Danut)sint deja prea obosit de felul cum noi aici in zona cu multa”dragoste”ne decapitam liderii vii si morti,in biserica baptista existind chiar curente vestic-bihorene in care sa dezgropam morti si sa nu lasam in pace “rani ce dor”.
    Credeam ca sarbatoarea unei biserica inseamna bucurie si nicidecum discurs de intoarcere la ce nu e bun si ziditor.
    Oricum,va multumesc de observatie si m-as bucura sa mai putem discuta.
    Cu Domnul
    Bogdan

    Like

  17. Sint un fost al Bisericii si ma bucur f. mult desi aflu cu intirziere. M-am pocait la IASI si am fost botezat in aceasta biserica in iulie 1984. Sint acum in Kinshasa/ R.D. CONGO ca medic pediatru. Partasia frateasca traita in aceasta biserica mi-a ramas in minte pina acum si multumesc Lui Dumnezeu pentru planul Lui minunat si mila Lui in timpul comunismului. Ne-a protejat, ne -a iubit f; mult . Tuturora, binecuvinterile depline din partea Domnului nostru ISUS CHRISTOS !

    Like

  18. Am inteles,cred ca a fost interesant de vazut si ascultat ieri discursurile “pompoase”tinute ieri pe Sararie.Br.Morcan imi spunea cineva ,s-a dezis in mod repetat de colaborare cu securitatea,acuzindu-l pe predecesorul lui de aceasta???Vad ca si la ceas aniversar nu ne putem stapini sa rascolim in gunoaie.
    Sint multe de zis dar cred ca nu isi mai au rostul.
    Domnul sa aiba mila!

    Like

  19. O saptamina binecuvintata fratilor si salutari sfinte fr.Danut!
    O simpla intrebare poate ca stie cineva Mircea Mitrofan este ruda cu Daniel Mitrofan?

    Like

  20. Sa dea Bunul Dumnezeu un reviniment spiritual peste orasul acesta,si puterea Singelui varsat de Hristos pe lemnul Crucii,sa descatuseze Iasul de tot ce-i rau si strain Voii lui Dumnezeu.
    Ar fi bine sa ne rugam mai mult pt.Iasi acum cind sarbatorim 80 ani de baptism si 40 ani de penticostalism in acest oras.

    Like

Leave a comment