The US Immigration Ban: A View from the Kingdom

For the responsible thinking people among us.

The Institute of Middle East Studies

By Mike Kuhn

Thus the so-called outsiders are really only “insiders” who have not yet understood and apprehended themselves as such.
(Karl Barth, ”The Humanity of God”)

“Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.”
(Engraved on the pedestal of the Statue of Liberty from “The New Colossus” by Emma Lazarus,1849–1887)

It was a day of jolting irony.  I stood beside Atallah as the priest pronounced the marriage rites. My wife stood beside his bride. Our friends looked on. Together we drank the cup of blessing…just the four of us. Together we clasped hands and processed around the altar of the church nestled in a crowded quarter of Beirut known as the local home to several refugee communities. I was the shabīn—the best man and my wife, the shabīna—the matron of honor. So it goes without…

View original post 1,641 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

7 thoughts on “The US Immigration Ban: A View from the Kingdom”

 1. S-a dat noul “ban”; mai bun decit primul; musulmanii nu mai sunt persecutati de crestini, precum in primul ordin. Trebuiesc articole noi?
  Sper in pocainta… Sper in pocainta crestinilor care s-au intrecut in versete biblice de condamnare a ordinului initial al lui Trump. De la papa in jos sau in sus (depinde de teologie) toti au condamnat interdictia de 90 de zile de intrare in US a cetatenilor din 7 tari. Singurul care a salutat faptul ca cresinilor li se recunostea dreptul de minoritate persecutata (oare era greu de vazut?) in Orientul Mijlociu a fost episcopul de Bagdad. I-a pasat cuiva de bietul episcop?. Vreo 2 milioane de crestini din Siria si vreun milion din Irac au disparut (sunt dislocati, morti, ascunsi); biserici/cruci darimate. Acum crestinii pot fi fericiti: amaritii din orient nu mai sunt recunoscuti de noul ordin al lui Trump drept persecutati. In sfirsit, Trump a facut pe placul majoritatii crestinilor, de la papa in jos. Trist! Vorba ap Pavel, ei adauga la lanturile celor “inlantuiti”. Sper intr-o pocainta, in sensul ca crestinii sa se trezeasca si sa nu-si conduca teologia dupa secularisti.

  Like

  1. Da, bun-rau noul/vechi ordin. Chiar nu-mi arde de gluma cu timpeniile lui Trump.
   Prefer sa discutam lucururi mai serioase decit circarul asta dement si narcisist.

   Like

 2. Atunci de ce publicati articole pe tema ordinelor acestui “circar” daca nu va pasa de el? “However, for those who claim to follow Jesus and his teachings, supporting this ban is unconscionable.” -zice autorul articolului.
  In afara de cazul ca va arde de gluma. dvs chiar credeti ca Dumnezeu este indignat ca iranienii nu mai pot vizita America 90 de zile? Era oare indignat Dumnezeu ca noi, romanii, n-am putut-o vizita 40 de ani? Oare cum de nu-i pasa lui Dumnezeu de miile de iranieni crestini, din biserica subterana, persecutati de guvern si de vecinii lor majoritari? Ii pasa in schimb de iranienii ce vor sa studieze in USA dar nu pot din cauza lui Trump? Cum de nu va pasa de crestinii care asteapta emigrarea prin lagare si carora ordinul lui Trump le dadea prioritate? Autorii articolelor pot fi multumiti: a acorda prioritate discriminatilor religiosi era illegal; unul din motivele pt care ordinul a fost declarat neconstitutional. In ultimul timp, Dumnezeu are o agenda tare ciudata.
  PS. Mai multa demnitate au musulmanii; directorul filmului iranian premiat a refuzat sa vina dupa Oscar din cauza semenilor sai care nu pot intra in US. Demn! Asta ar trebui sa-i ceara criticii lui Trump: pina regimurile acestea nu acorda crestinilor libertate de inchinare si nu sanctioneaza abuzurile concetatenilor contra crestinilor sa nu primeasca viza USA -cu exceptia dizidentilor si crestinilor. De data asta insa, Dumnezeu Insusi si-a ales o agenda liberala, secularista, intorcind spatele copiilor Sai.

  Like

 3. Nu! D-le Manastireanu. Dv va jucati cu mine.Nu, nu sunteti obligait sa-mi raspundeti., Articolul este doct, sincer. L-am citit! Analizeaza bine faptul ca America pierde mai mult decit cele 6 tari (numarul a fost redus). Dar noi suntem crestini si nu politicieni. De ce i-o fi pasind lui Dumenzeu de pierderile capitalismului american? Sincer! Politic putem fi unde vrem dar ca si crestini lucrurile se pun altfel. Dumnezeu e mai nou -nu numai de cind cu Trump dar mai ales de la alegerea sa- complet politizat. Cum de nu-i pasa lui Dumnezeu de miile de crestini din Iran? Discriminarile/persecutiile acestora se datoreaza si guvernului dar si vecinilor care ii toarna si ii persecuta ei insisi? Dintr-odata tot ce face Trump e teologizat si biblicizat. Pt simpla atitudine vs crestini, iranienii n-ar trebui sa pretinda sa calatoreasca liber in US sau sa studieze aici, pina se trezesc. Stiti dvs ca de 40 ani iranieni sarbatoresc (probabil obligati) ziua miniei si urii fata de USA? Sute de mii de oameni se-ndreapta spre fosta ambasada (devenita muzeu al miniei fata de US) si se striga moarte Americii/ se ard steaguri, se varsa ura nationala, intr-un exercitiu curat fascist, etc. Aceasta xenofobie si ura cultivata de zeci de ani nu stirneste vreo indignare in Cer! Acesti minunati iranieni, par a fi in voia lui Dumenzeu sa calatoreasca liber in US, dupa indignarea articolului fata de “ban”; asta e ceea ce-L preocupa pe Dumnezeu, citind articolul foarte bine documentat. In rest? Ambasadoul american a fost asasinat in Libia fara ca autoritatile sa vrea sau sa poata sa intervina. Cu toate astea, dupa autor si libienii trebuie sa fie liberi si necenzurati sa circule prin US, sa studieze in US, sa faca business. Indiferent cum e Trump, astazi a devenit “necrestin” tot ce trece prin capul liberlismului societatilor in care traim. Nu vad niciun motiv pt ca Dumenzeu sa fie politizat. “Ban”-ul afecteaza oameni; exista familii despartite. Dar faptul in sine nu are nimic cu Dumenzeu ci cu felul in care privim relatiile internationale, dreptul oamenilor de-a circula, de-a studia in strainatate. Mai degraba Dumnezeu va fi indignat de educarea in ura fata de un alt popor propovaduita [cel putin] intr-o tara intreaga si de suferinta bisericii subterane din aceeasi tara, inclusa in “ban”… Asta ca sa nu mai vorbim de bisericile inchise in Libia dupa primavara araba… Mi se pare ca exista lucruri mult mai imporatante pt Dumnezeu decit comertul, turismul si educatia internationala nestinghertita.

  Like

  1. Nu comertul ma inereseaza pe mine, ci felul in care fundamentalistii americani il pun pe Dumnezeeu sa traga la carul lui Trump. Asta este gretos. In rest, sa fim sanatosi.

   Like

 4. De data asta, autorul Il prezinta pe Dumnezeu interesat de pierderile americane. In rest, nu e nicio dovada ca “ban” ul cu pricina e ceva pe care noi- crestinii- e de neconceput ca sa-l acceptam, dupa cum se exprima autorul. Intr-adevar, perturbeaza comertul si traficul international. Ce-are asta cu Dumnezeu?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s