O vizită la Anei Valentin

L-am cunoscut pe Valentin Anei in anii 70-60, pe cind inca traia unchiul meu, Petru Manastireanu, care locuia in Baia Mare.
Sper ca cineva sa poate faca cit mai curind o interviu serios de istorie orala, cu acest martor al istoriei evanghelice din Romania sub comunism.

DREPTATE ÎN DRAGOSTE

Iată omul ! Anei Valentin!

photo(6a)
În ultimele săptămâni, v-am prezentat în câteva episoade, un fragment din viaţa unui bărbat care a fost încarcerat la Penitenciarul din Aiud, unde a suferit cumplit.

Cu ajutorul lui DUMNEZEU, astăzi, după o călătorie de câteva ore, am reușit să-l vizitez la domiciliul lui din Baia Mare. În ciuda celor 91 ani împliniți, Anei Valentin are încă o minte ageră și o memorie de invidiat.

photo(5a)

După o discuție de aproximativ 3 ore (totul înregistrat, cu acordul lui), mi-am dat seama că timp pe 3 ore, am stat faţă în faţă cu un om care a avut o viaţa zbuciumată, demna de un film. Mai are o singura dorință. Înainte să place de pe acest pământ, doreşte să-şi poată vedea și strânge în braţe pe singurul lui fecior, pe care nu l-a mai văzut de 36 de ani. În timpul discuțiilor noastre, mereu a izbucnit în…

View original post 41 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

4 thoughts on “O vizită la Anei Valentin”

Leave a comment