Emil Stoica – Despre Londra, putin altfel

London

Cel mai capitalist oras al lumii se umple de comunisti

Comunisti, adica oameni care pun activele la comun si nu au nevoie neparat de a se simti proprietari.

Vorbesc despre Londra, un oras unde oamenii detin din ce in ce mai putine active fizice.

Lumea sta mai degraba cu chirie, este mai flexibila mai ales cand trebuie sa schimbi serviciul. Nu mai iti cumperi masina pentru ca este oricum greu sa o parchezi si costa destul de mult – si ca bani, dar mai ales ca timp – pentru cele cateva ore pe saptamana cat ai avea nevoie. Folesti mai mult taxiul si, daca ai nevoie de un pic mai mult exista nu numai firme de inchiriat clasice, dar si masini de inchiriat pe orice strada prin firme precum Zipcar. Nu mai ai nevoie sa tii bicicleta pe balcon pentru ca exista scheme de folosit biciclete publice. Numarul de calatorii cu masina si de kilometri parcursi cu masina a scazut an de an in ultimii 10 ani, lumea prefera din ce in ce mai mult transportul public sau mersul cu bicicleta publica.

Nu ai nevoie de casa la mare sau la munte: daca iti place sa mergi in fiecare an in acelasi loc poti sa-ti iei un time-share. Iar daca pleci in concediu au aparut si servicii prin care poti sub-inchiria apartamentul unor turisti aflati in localitate in perioada cat esti plecat.

Este o lume in care aruncam din ce in ce mai putin si reciclam din ce in ce mai mult.

Cititi AICI restul acestui articol.

//

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a comment