Apologia banilor murdari sau Hotul apara pe hot – Fenechiu despre Nastase

Comunicat de presa

Noua Republica, Filiala Iasi

Ministrul liberal al Transporturilor, ieşeanul Relu Fenechiu, a declarat astăzi că „Năstase a fost închis pentru o chestiune pe care o fac mulţi politicieni. Partidele politice nu se finanţează doar din bani albi. România a greşit faţă de Adrian Năstase”.

România onestă, România oamenilor cinstiţi, nu a greşit cu nimic faţă de Adrian Năstase. Dimpotrivă, minima decenţă ne obligă să recunoaştem că acesta a greşit grav faţă de ţara căreia i-a fost premier.

Ministrul Relu Fenechiu tratează cu iresponsabilă superficialitate faptul că Adrian Năstase a fost trimis în spatele gratiilor pentru că şi-a folosit influenţa şi autoritatea în vederea obţinerii de sume de bani necuvenite.

Partidul Noua Republică – Filiala Judeţeană Iaşi consideră că declaraţiile domnului Relu Fenechiu sunt în contradicţie flagrantă cu demnitatea funcţiei ministeriale. Astfel de declaraţii denotă faptul că românii ar trebui să accepte corupţia înregistrată la nivelul partidelor şi a politicienilor, filosofia de guvernare a actualei puteri bazându-se pe o relaţie de schimb reciproc, în care cine dă bani negri primeşte la schimb o funcţie importantă sau generoase contracte cu statul.

În condiţiile în care România s-a confruntat în ultima perioadă cu atitudinea rezervată a instituţiilor europene pe motiv că actuala putere este suspect de tolerantă cu politicienii cercetaţi pentru fapte de corupţie, recentele declaraţii ale domnului Relu Fenechiu arată că aceste rezerve au fost întemeiate.

Partidul Noua Republică este încrezător că România va ieşi de sub monitorizarea Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare şi că românii se vor bucura de toate drepturile cetăţenilor europeni doar atunci când orice derapaj de la respectarea statului de drept va fi prompt sancţionat. Prin această declaraţie ministrul Relu Fenechiu a arătat că nu mai poate face parte din Guvernul României, perspAectiva sa asupra finanţării partidelor politice fiind incompatbiliă cu practicile curente ale politicienilor responsabili din spaţiul Uniunii Europene.

Partidul Noua Republică – Filiala Judeţeană Iaşi cere în mod hotărât demisia domnului Relu Fenechiu din funcţia de ministru al Transporturilor.

Relu Fenechiu a greşit faţă de România!

Dan Constantin MÂŢĂ
Preşedintele Filialei Judeţene Iaşi a
Partidului Noua Republica

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: