Cristian Barbosu si-a sustinut doctoratul in teologie

Cristian Bărbosu, pastorul Bisericii Baptiste Metanoia din Arad, şi-a susţinut recent, cu succes prezentarea tezei de doctorat în teologie la Trinity International University, in Deerfield, Illinois, Statele Unite.

Titlul lucrării sale de doctorat este “Paul’s Dealing with Elitist Leadership Legacies in the Christian Corinthian Community as A Model for Dealing with Elitist Leadership Legacies in Post-Communist Eastern Europe”. Teza fiind un hibrid intre NT si Intercultural Studies a avut doi coordonatori: Dr. Grant Osborne (NT) si James Plueddemann (ICS).

Felicitări şi succes în slujirea pastorală, dar şi în efortul, absolut esenţial, de a da o mai solidă fundamentare teologică mişcării Big Impact, în a cărei conducere este, şi care se înscrie deocamdată, după părerea noastră, mai degrabă în ceea ce David Wells numeşte “înclinaţia managerială” a mişcării evanghelice din ultimele decenii.

Sperăm. de asemenea, că această teză nu va fi finalul, ci începutul unui efort academic plin de roade. Aşteptăm să citim cât mai curând textul tezei, în limba engleză şi, de ce nu, chiar în limba română.

Axios!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Cristian Barbosu si-a sustinut doctoratul in teologie”

  1. Felicitari Cristi.

    Scuze fasta de acest blog ca am gresit subiectul tezei si scoala unde si l-a dat. in rest am avut dreptate in privintsa doctoratul.
    Domnul sa-i dea succes lui Cristi in Lucrarea Sa.

    Like

Leave a comment