La multi ani, Andrei Plesu!


Andrei Plesu (n. 23 august 1948)
acesta este portretul meu preferat

Domnul Andrei Plesu, unul dintre cei mai importanti intelectuali romani ai prezentului, a implinit astazi 64 de ani. Sa ne traiasca si sa se bucure mai departe de viata, atit cit se poate in aceasta tara trista.

Desigur, ca orice om autentic, domnul Plesu are si detractorii sai si, mai ales, dusmanii sai. Unii dintre ei (nu voi da nume, ca se stiu si singuri), asa cum din pacate se poarta la romani, sunt chiar oameni pe care domnia sa i-a ajutat si i-a sustinut in formarea intelectuala si in proiectele lor. De esde se vede iarasi ca, vorba proverbului, ‘cei pe care nu-i lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti’.

Am avut cu ani in urma privilegiul neasteptat de a calatori timp de citeva ore in aceeasi masina cu domnul Plesu, de undeva aproape de Iasi pina la Bucuresti. A fost o intilnire pe care n-o pot uita. Naturaletea si umorul lui savuros, povestile fara numer si consideratiile legate de spatiul religios si teologic au facut placerea drumului. Timpul a trecut pe nevazute si as fi prelungit cu placere discutia in jurul cinei, dar domni sa se grabea spre casa, unde avea sa sarbatoreasca ziua de nastere a fiului sau.

Cei interesati de mai mult, e lucruri despre acest personaj fascinant po gasi AICI, in limba engleza, introducerea volumului omagial (Festschrift) publicat de Zeta Booka la implinirea virstei de 60 de ani si AICI detalii despre lansarea volumului.

 

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: