Legamintul de la Lausanne

Lausanne, Elveţia a fost locul unde s-a desfăşurat în 1974 Congresul Internaţional organizat de un comitet condus de pastorul Billy Graham. La congres au participat lideri creştini din 150 de ţări. În timpul congresului s-a întocmit o declaraţie numită „Legământul de la Lausanne” prin care peste 2.300 de evanghelici au convenit să-şi concentreze atenţia mai mult asupra evanghelizării lumii. De atunci, Legământul a provocat biserici şi organizaţii creştine să lucreze împreună pentru a-L face cunoscut pe Isus Cristos în toată lumea.

INTRODUCERE

Noi, membrii Bisericii lui Isus Cristos, din peste 150 de naţiuni, participanţi la Congresul Internaţional pentru Evanghelizarea Lumii de la Lausanne, Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru marea Lui salvare şi ne bucurăm de părtăşia pe care ne-a dat-o cu El şi unii cu alţii. Suntem profund răscoliţi de ceea ce face Dumnezeu în zilele noastre, mişcaţi până la pocăintă de eşecurile noastre şi provocaţi de sarcina neîndeplinită a evanghelizării. Credem că Evanghelia este Vestea Bună a lui Dumnezeu pentru toată lumea şi suntem determinaţi de harul Său să ne supunem însărcinării lui Cristos de a o proclama omenirii întregi şi de a face ucenici din toate naţiunile. Prin urmare, dorim să ne afirmăm credinţa şi hotărârea, şi să ne facem public legământul.

1. Scopul lui Dumnezeu

Afirmăm credinţa noastră în singurul etern Dumnezeu, Creator şi Domn al lumii, Tată, Fiu şi Duh Sfânt, care guvernează toate lucrurile în conformitate cu scopul voii Lui. El a chemat din lume un popor pentru El şi i-a trimis pe copiii Lui înapoi în lume că să-I fie slujitori şi martori pentru lărgirea Împărăţiei Sale, creşterea trupului lui Cristos şi gloria numelui Său. Mărturisim cu ruşine că deseori ne-am lepădat de chemarea avută şi am falimentat în misiunea noastră, devenind asemenea lumii sau retrăgându-ne din ea. Totuşi ne bucurăm că, şi dacă Evanghelia este purtată în vase de lut, ea este o comoară preţioasă. Dorim să ne dedicăm din nou sarcinii de a face cunoscută această comoară prin puterea Duhului Sfânt. (Isa. 40:28; Mat. 28:19; Efes. 1:11; Fapte 15:14; Ioan 17:6,18; Efes. 4:12; 1 Cor. 5:10; Rom. 12:2; 2 Cor. 4:7)

* * *

Cititi intregul document in fisierul PDF atasat mai jos.

Legamintul de la Lausanne

(Sursa, AICI.)

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a comment