31 ianuarie 1983 – Raport despre Mara Manastireanu

Ministerul de Interne
Inspectoratul Judeţean Iaşi Securitate – Serv. „F”
Către I.S.J. Iaşi – Serviciul I
31 Ian. 1983
Col. Rus Petru

Raport

La adresa dvs. nr. 113/M.I./0046705 din data de 23 oct. 1982, privind pe numita MĂNĂSTIREANU MARA – domiciliată în Iaşi, str. Primăverii nr. 19, bl. D2, sc. B, et. IV, ap. 18 – vă comunicăm următoarele:

Din investigaţiile efectuate la adresa de mai sus a fost identificată numita Mănăstireanu Mara [1] – în etate de cca. 18 ani, nu este căsătorită şi domiciliază împreună cu părinţii săi.

Persoana cu numele de Vasile este tatăl obiectivei, pe nume Mănăstireanu Vasile, în etate de cca. 50 de ani, de profesie lăcătuş şi fochist, însă nu ocupă nici un serviciu de cca. 5-6 ani când a fost îndepărtat din serviciu datorită faptului că era alcoolic şi nu mai putea îndeplini sarcinile de serviciu.

Atât obiectiva cât şi tatăl său au rude în S.U.A. [2], plecaţi din R.S. România întrucât erau sectanţi (baptişti). Aceştia au cerut aprobarea şi au plecat legal din ţară în S.U.A. Rudele acestea sunt din partea tatălui său şi au plecat din Iaşi şi din Bucureşti.

Rudele din străinătate trimit pachete şi valută familiei Mănăstireanu. Despre aceştia nu rezultă să facă parte din cultul baptist, sursele necunoscând acest aspect.

Obiectiva în cauză este cunoscută la domiciliu ca o persoană liniştită, cu comportări frumoase în familie, fără a fi cunoscută cu vicii sau situaţii deosebite. Nu întreţine relaţii de anturaj cu nimeni la domiciliu. Întrucât tatăl său nu lucrează nicăieri, iar mama sa este bolnavă, vecinii din jur îi ajută cu alimente şi bani.

Alte aspecte deosebite nu au mai rezultat de la domiciliul celei în cauză.

Şeful Serviciului,

Colonel Rus Petru

Comentarii

1. Este vorba de o verişoară, fiica fratelui tatălui meu. Această verificare a membrilor familiei lărgite făcea parte din analizele preliminare legate de deschiderea dosarului meu de urmărire informativă (DUI).

2. Inteligentă observaţie, n-am ce zice. Nu era evident că rudele tatălui sunt, prin alianţă, şi ale fiicei sale?

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: