Viitorul evanghelicilor din România (4)

Danut Jemna incheie aici analiza sa cu privire la un posibil viitor al comunitatilor evanghelice din Romania. Tonul dulce-amar al acestor analiza vadeste o incercare de autoexorcism. (Nu ma intrebati ce vreau sa spun cu asta. Va las sa descoperiti singuri.)

Alteritas

future

Încheiem această evaluare a spațiului evanghelic românesc prin sublinierea unor elemente care ar putea susține un posibil efort de delimitare a unor direcții și acțiuni privind elaborarea unui proiect de viitor. Deși nu există încă semnale concrete în acest sens, resursele existente ar putea fi mobilizate printr-o strategie de convergență, de construcție a unui cadru de dialog și a unor proiecte care pot avea un impact important pentru viitorul evanghelicilor din România.

View original post 4,565 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Viitorul evanghelicilor din România (4)”

 1. Rembrandt la Iasi. Anatomia protestantului roman. Natura pre-moarta? Atmosfera de cloroform (phd).
  Pot sa gasesc o inventariere a doctoratelor protestantilor romani insotite de un scurt rezumat?

  Like

  1. Nu pricep prea bine daca comentarle de mai sus sunt vorbarie fara sens ori mistocareala ieftina.
   Nu cred ca exista undeva o lista centralizatoare a doctoratelor facute de protestanti (cu sau fara rezumate), asa cum nu exista una a celor facute de ortodocsi, sau de catolici. Eu am facut acum vreo 15 ani o lista de 50 de doctorate in teologie facute de evanghelici dar fara rezumatele de care e vorba mai sus.

   Like

   1. Multumesc pentru postarea seriei despre evanghelici. Fiind plecat din tara de mai multi ani, analiza ma ajuta. Referinta la tabloul lui Rembrandt vroia sa exprime socul disectiei si a cunoasterii propriei identitati. Multumesc de asemenea pentru blogul dvs. pe care il urmaresc de cativa ani buni. Numai bine.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s