Creștinismul și psihologia

Danut Jemna discuta in acest text relatia intre duhovnicie si psihologie, si implicit intre stiinta si credinta.
MI-ar placea sa vad raspunsuri la acest text, mai ales din perspectiva psihoterapeutica (am incercat sa-l isptesc in acest sens pe feciorul meu, care a migrat de la o cariera eclesiala la una psihoterapeutica; sa vedem daca se va lasa ispitit).
Ma tem insa ca, asa cum se intimpla adesea in spatiul nosteu eclesial, si acest text va trece nebagat in seama.
Dumezeu cu mila!

Alteritas

Christianity-and-psychology

Este cunoscut faptul că astăzi foarte mulți oameni apelează la psihologi și psihiatri pentru a trata diverse afecțiuni psihice sau pentru a beneficia de consiliere privind deciziile și problemele din viața lor. Există voci care consideră că actualmente asistăm la o adevărată explozie a fenomenului și că psihoterapia este noua religie, iar cabinetul de specialitate este noua biserică la care merg foarte multe persoane, îndeosebi în spațiul occidental, dar nu numai. Pe de o parte, indivizii solicită un psiholog ca urmare a eforturilor de a-și gestiona diversele crize, în special de identitate, create de existența umană în contextul societății postmoderne dominate de individualism, cultura de masă și tehnologie. Atomizarea societății, supralicitarea atenției, stresul și tot mai multă muncă sunt tot atâtea cauze ce alimentează oboseala, anxietatea, complexele și dezechilibrele din viața cetățenilor.

View original post 1,729 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s