Lumea nu va mai fi la fel

Danut Jemna ne ofera un bun prilej de meditatie, facind in acest text consistent n analiza percutanta a situatiei de criza prin care trecem acum, creionind doua scenarii, unul pesimist si altul optimist, luind in discutie citeva domenii esentiale: cel politico-economic (cu atentie speciala pentru rolul preseedintelui), cel al sanatatii, al media si cel cel educational.

Alteritas

lumea

În ultimele zile, foarte multe voci repetă aproape obsesiv ideea că după ce va trece starea de urgență lumea nu va mai fi la fel. De la politicieni și responsabili guvernamentali, până la oameni din mass-media, se aude această sintagmă fără a se preciza ceva mai clar, în ce anume constă noutatea noii lumi. Ne întrebăm dacă avem de a face doar cu o retorică a discursului public al celor care se bagă în seamă zi de zi și vor să capteze atenția populației. Ori este vorba despre un clișeu care a fost preluat mecanic și care dă senzația că avem de a face cu oameni importanți care știu ce spun și sunt capabili să facă predicții asupra viitorului.

View original post 2,514 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s