Ecumenism

Danut Jemna incepe cu acest text o serie legata de identitatea crestina protestanta, in sensul magisterial al termenului.

Alteritas

oikumene

Deşi termenul „ecumenism” este unul recent, realitatea pe care o descrie reprezintă o problemă la fel de veche precum creştinismul însuşi. Forma în care îl regăsim de-a lungul istoriei este conciliul, adunarea episcopilor sau a capilor bisericilor locale dintr-o regiune sau de pretutindeni. Episcopii, ca autorităţi ale bisericilor locale, nu au avut doar un rol de reprezentare pentru a exercita un vot sau de a exprima o opinie la o adunare în care se discutau şi se decideau probleme legate de viaţa Bisericii. Cea mai importantă funcţie a lor era să dea glas unui mesaj trăit efectiv în comunitatea pe care o conduceau şi să aducă cu ei acea specificitate a expresiei creştine în partea lor de lume, ca s-o înfăţişeze la masa dialogului cu ceilalţi.

View original post 1,287 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Ecumenism”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s