Semnalare a volumului Omul evanghelic pe situl Bisericii Adventiste

Semnalarea volumului Omul evanghelic pe situl Bisericii Adventiste

Omul evanghelic

Situl oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea (BAZS) publică o semnalare a apariției volumului Omul evanghelic.

Ca și în alte cazuri de evaluări adventiste ale lucrării, este exprimat în mod voalat regretul că acest volum nu include în limitele sale și comunitatea adventistă din România. Astfel, în finalul semnalării, autorul acesteia, dr. Valeriu Petrescu notează:

Face bine să se știe că România religioasă este mai mult decât doar biserica majoritară și merită cunoscute contribuțiile aduse de fiecare grup religios în parte, chiar și de acele grupuri protestante despre care nu se vorbește în volum.
Lectură utilă…
[sublinierea noastră]

Este evident însă, chiar și pentru cititorii mai puțin atenți ai volumului, că intenția inițiatorilor proiectului a fost de a explora NU comunitățile neoprotestante (orice vor fi fiind acestea – caz în care, potrivit nomenclaturii comuniste și ortodoxiste, ar fi trebuit să se refere și la grupări sectare…

View original post 172 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s