Russell Moore: White supremacy angers Jesus, but does it anger his church? – The Washington Post

Source: Russell Moore: White supremacy angers Jesus, but does it anger his church? – The Washington Post

I would have never imagined I will one day be so enthusiastic after reading a text written by a Southern Baptist. But here it is. Yes! Well done, Russell Moore!

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

11 thoughts on “Russell Moore: White supremacy angers Jesus, but does it anger his church? – The Washington Post”

 1. Romanii din USA nu cred in suprematia alba. Ei sunt rasisti in cel mai strict sens al termenului. SI nu de azi, de ieri, Ci asa au venit din Ro. Si nici din motive de evanghelicalism. Evanghelicii au frati de culoare si sunt mai toleranti decit majoritarii. Batrini, romani bisericosi nu-i scot din “cioroi” pe repectivii. Societatea nu mi se pare segregata; dar bisericlie sunt. Segregarea in biserica e un reflex al ambelor rase. Ca emigrant, nu sunt competent sa ma pronunt asupra cauzelor. Pot sa va spun ca se face din titnar, armasar; orice rahat capata proportii cosmice. Am nepoti casatoriti interasial. Suprematia alba nu stiu daca nu e un termen artificial. Analistii sunt extrem de grijulii sa nu pateasca precum Trump. Poti sa spui ca nemtii sunt buni la tehnica dar nu poti sa spui ca coloratii sunt buni la muzica si sport (si nici ca femeile -albe sau negre- nu-s bune la tehnica). Remarcile de gen si orientare sexuala au devenit egale cu rasismul. Mai nou si cele vis a vis de emigrantii ilegali. Nu ma dau in vint dupa llie Nastase. Dar e elocvent faptul ca presa americana l-a suduit; s-a cerut eliminarea lui vesnica de pe terenurile de sport. Motivul il stiti. A facut misto de tenismena de culoare care are un dragut alb. Nastase n-are multa minte. Dar situatia a depasit ridicolul; ea este grava pt ca creaza incadrari juridice, sanctiuni profesionale si politice. Poate duce si la puscarie si la eliminarea din viata publica si de business. Practic eliminarea din orice pozitite de influenta. Se spune ca tinerii sunt mai buni la interrasiale. Alegerea unor tineri precum Trudeau sau Macron va inrautati situatia. Lipsa de maturitate si de valori morale a tinerilor va impinge lucrurile spre mai rau. Iisus respinge suprematia alba cu siguranta. Dar lucrurile trebuie sa fie discutate. Eliminarea dialogului prin political corectness dublata de violenta strazii nu e ceva ce Iisus a cultivat vreodata. El nu S-a dat in vint dupa popularitate. In plus, exista multi care pescuiesc in ape turburi.
  PS- Alegerea lui Obama si a lui Trump au radicalizat lucrurile. Accesele agresive ale stingii au inceput pe vremea lui Obama. Acum s-au dat pe fata.

  Like

 2. Comentariile mele sunt depaiste istoric. Deja s-a ajuns la epurarea lui Cristofos Columb. De cealalta parte progresistii de la CNN au fost oligati sa demaste violenta extremei stingi “Antifa” (de la antifascism). Dvs spuneti ca sunt minuscule grupuri. Nu sunt! Sunt organizati si agresivi. S-a publicat ca admin Obama a fost avertizata din vara trecuta asupra lor si atacurilor contra Trump din campania electorala. Obama et co a decis sa-i ignore popularizind violentele extremei albe ceea ce va face pe dvs si pe multi sa credeti ca situatia e exact pe dos. Nu stiu cit de multi sunt violentii de stinga dar sunt bine organizati si finantati. Si sunt sustinuti de presa. “cancerul e violent, de accea si chemoterapia trebuie sa fie violenta” -justifica presa violenta stingii. Pina si lidera minoritatii democrate din Congres a fost obligata sa ceara -in sfirsit- arestarea lor. Ultimele tinte ale Antifa? Marsurile de rugaciune. Dupa mine, liderii crestini fac o prostie daca vor catea in plasa rasista: supreamatia alba contra celor drepti. Porcarie. Probabil nu stiti, dar albii sunt minoritari printre evanghelici!!! Impresia ca suprematia alba e identica cu evanghelicii e falsa… pina si statistic. Dar e abil creata de multii dusmani ai evanghelicilor in lumea politica de stinga.

  Like

  1. stiti vorba aia, ‘stie tot satul, dar nu stie barbatul’? despre asta este vorba
   nu ati vazut zvasticile la demonstratiile alt-right? sau v-a orbit atit de tare patima anti-stingista incit vi s-a intunecat vederea?

   Like

 3. Am vazut zvsticile la Charles Hebdo si n-a prea suparat pe nimeni decit pe mine. Desigur va respect dreptul la parere; ramin la cele spuse anterior ca nu cred ca stiti ce se intimpla in America. Ce-ati zice daca liceul R.Wurmbrand din iasi ar cere elevilor sa nua rboreze teagul UE ca se supara rusii si sa nu arboreze steagul Ro ca se supara moldovenii din iasi? Pe linga asta le-ar mai cere sa nu cinte imnul national si sa nu scandeze Romania? Sunt emigrant roman si ma crucesc de ce se petrece in US. Invitati la CNN declara ca daca ar face mincare lui Trump l-ar otravi. Senatori care cer asasinarea lui. Spioana condamnata la 35 ani -fosta salariata CIA- gratiata de Obama este numita de Univ Harvard profesor de studii guvernamentale. Fascism? Din partea cui? Si impotiva cui? Am vazut profesori univ -univ guvernametale- pictind pe Trump decapitat a la Isis si afisindu-l la expozitia univeritatii, etc.Se joaca piese de teatru cu linsarea copiilor albi asasinarea lui Caesar cu chip de trump. Se epureaza cari si istorie in stil fascists. Fascimsul pomenit de dvs e calificat astfel de Madona, Justin Bieber, sau Beyonce (whatever the spelling). Mai exista in America si istorici si oameni intregi la minte carear fi mai calificati la opinie decit lepadaturile astea. Din pacate violenta de stinga este tolerata si justificata. Fascism exista in America dar nesemnificativ in sensul descris de dvs. Este o gogorita reusita lansata de oameni de nimic care profita de stilul provocator al lui Trump. Traiesc aici de peste 20 ani; e liniste si pace. N-am auzit comentarii intre colegi de niciun fel In majoritate sunt democrati.

  Like

  1. Este evident ca perspectivele noastre sunt atit de radical diferite, incit orice cantitate de fapte am adauga, exista putin sanse sa ajungem la un acord. Let’s, then, agree to disagree. And let God enlighten both of us, as much as we let him do it.

   Like

  1. Inteleg bine de ce va place acest articol, care nu vorbeste DELOC despre AltRight si ale patologii ale dreptei, ci doar despre patologiile, egal condamnabile, ale stingii.
   Ca si la in religie, este mai usor sa faci curat in curtea altuia, decit in curtea proprie. CpF este cel mai bun exemplu actual in Romania.

   Like

 4. Ca si crestini trebuie sa fim onesti. Violenta si ura trebuie respinse si condamnate din ambele parti. Mie imi place Russel; dvs nu va place de el decit ca e anti-Trump. Dupa parerea mea, el risca -si credinciosii dupa el- cazind in plasa celor care pescuiesc in ape tulburi; ei au o agenda. Cred ca crestinii ar trebui sa stea in afara polemicilor legate de rasa; ele sunt politizate. Cei mai antisemiti din America sunt afro-americanii si inca pe fata. Lucrul acesta e condamnat, exceptie dreapta politica, din frica… de rasism. In aceasta privinta, neutralitatea e cea mai sigura. Sunt emigrant si mi s-a spus ca si eu sunt suprematist pt ca venind in America am aterizat exact in privilegiile albilor. Daca nu avem curajul sa spunem adevarul cred ca mai sigur e sa tacem -noi cei din America nu dvs; de obicei eu ma declar incompetent la chestii rasiale motivind ca-s emigrant. Dar neutralitatea este privita ca rasism, d-le Manastireanu, pt ca avem de-a face cu un totalitarism.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s