Evangelicals, Trump and the politics of redemption | Religion News Service

Source: Evangelicals, Trump and the politics of redemption | Religion News Service

An American evangelical says ‘enough is enough’:
The evangelical Christian movement in America is being compromised and discredited by the way prominent leaders have associated themselves with, first, the Donald J. Trump campaign and now, the Trump presidency. If this is allowed to define evangelical attitudes toward political power, the public witness of Christianity will be undermined in durable ways.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

9 thoughts on “Evangelicals, Trump and the politics of redemption | Religion News Service”

  1. Daca nu pricepeti ca este o diferenta intre violenta programatica a neonazistilor incurajati de nebunia patentata a alesului dvs de la Casa Alba si violenta condamnaabila a citorva cretini de stinga, atunci chiar nu avem ce discuta.

    Like

  2. Ignoranta dvs este o decizie personala. Nu nu e vorba de-a fi stupid ci de-a va amagi. Nimic din ce am scris eu nu e inventat;dovediti contrariu. La urma urmei, eu traiesc in America si nu dvs. Ce am scris sutn fapte publice care nu sunt negate de nimeni. Dvs spuneti ca Trump incurajeaza nazismul? Ce argumente aduceti? Ar trebui sa stiti mai bine ce in seaman nazismul. Trump a spus: “condamn violenata de ambele parti”. Ce era gresit in asta? Cum incuraja asta nazismul? Reactia presei “progresiste” si a dvs este ca violenta este condamnabila doar din partea extremistilor de dreapta (in cazul din Virgina). Epurarea istoriei/ culturii americane sunt fapte si nu interpretari. Tinta urmatoare? Thomas Jefferson. KKK e creatia partidului democrat, probabil nu stiti. Nebuni daca nu cretini sunt cei ce se asociaza cu ei. Asta nu inseamna ca violenta tebuie condamnata doar daca provine de la unii. , In cel mai bun caz, habar n-aveti despre ce se-ntimpla in America. E dreptul dvs sa scrieti depsre ce nu cunoasteti.

    Like

  3. Imi pare rau, dar asta este o mara gogomanie. Eu propun sa ne oprim aici.
    PLease don’t feed me this kind of BS. I am not stupid.

    Like

  4. Manifestarile naziste sunt incurajate de democrati si de universitari. In universitatile americane nici macar nu se permite conservatorilor sa conferentieze. Stundentii ataca cu violenta. Centrul Martin Luther King a fost ars de studentii de la Berkley si nu s-a luat nicio masura, Primarul din BErkley este membru al unor oganiatii extremste, participind la demonstratii naziste. Studentii de la univ californiene declara ziua negrilor. Prodesori liberali care refuza sa respecte sunt sfatuiti de politie sa nu mearga la scoala in ziua aceea pt ca masinile albilor sunt rasturmate in semn de protest fata de lipsa de diversitate. PEdepse? Nu se dau. Violenta stingii este considerata justificata de refuzul universitatilor de-a recunoaste “istoria” adevarata predicata de studenti. La Harvard, anul acesta, negrii au avut graduarea lor separata de cea a albilor. Cei ce sunt favorabili casatoriei traditionale sunt rasisti; exista articole copiate pe blogurile crestine in acest sens. La mitingurile lui Trump, oamenilor batrini li s-au spart capetele; provocatorii stateau la un metru de Trump pt a fi scosi cu forta. D-le Manastireanu va aduceti amitne de 1990? Cind taranistilor care lipeau afise li se dadea in cap? Asa a fost si este acum in AMerica doar ca fata de partidul conducator. Nazism? Da. Dar cei ce suntem nazisti suntem noi care nu suntem de acord cu educatia sexuala ce se da copiilor nostri in scoala. Ce s-a intimplat recent a fost urmatorul lucru. Un grup de albi de diferite orientari au protestat legal fata de mutarea statuii lui Robert Lee. Contrad-eomnstratia “pasnica” trebuia sa fie in alt loc; oamnei rezonabili nu fac chestia asya. Ca dovada ca exista oameni violenti in ambele tabere, cele doua demonstratii “s-au intilnit”. Trump n-are nicio legatura cu chestia asta. Ca vreti dvs sa faceti asta, e alta poveste. Ar trebui sa stiti mai bine c aastgel de lucruri nu s epetrec la-ntimplare. In plus, companiile americane -de stinga- finanteaza salariatii ce demonstreaza la demonstratiile “progresiste”. Nici macar n0au negat ca oamenilor care au demonstrat anti-Trump li s-a platiti salarul pt ca aveau o constiinta civica elevata!!! Da, este nazism. Dar incurajat de … progrsisti si tolerat de societate. O dovafa culturala? Literatura americana e epurata!!! Copiilor mei li se recomanda sa nu citeasca pe Mark Twain pt c-a fost rasist. Si Goga a fost intersis o vreme. As vrea sa vad analiza crestina americana serioasa. Trump are pacatele lui dar n-are nicio legatura cu cei din Virginia.

    Like

  5. Sa inteleg ca nu va deranjeaza deloc manifestarile naziste din America, incurajate de nebunia lui Trump? Sau asta e tot un subiect secundar?

    Like

  6. “Oare ce facea Dumnezeu inainte de a-l crea pe Adam?”- Luther a fost intrebat. Oare ce faceau toti acesti ingrijorati pe vremea lui Obama? Devreme ce n-aveau motive de ingrijorare, inseamna ca nu erau asemenea motive. Trump? Atractia monstrului? Altfel de ce i-ar pasiona pe comentatori? Ce-a facut exact? Mai nimic! Birocratia pe care a promis c-o va lichida, l-a blocat, aproape lichidat pe el. Guvernul si familia hartuita de anchete peste anchete. S-au declansat sute de procese de catre guvernatorii democratii pe toate temele posibile si imposibile -numarul conteaza- incit administratiei ii ca trebui zeci de ani sa se apere. Fara exagerare! Se ingrijoreaza autorul ca guvernul e pus pe butuci? Dimpotriva! Totul concureaza la a-l dovedi pe Trump incompetent. Da! Multi evanghelici nu s-au dezis de el. Oare de ce? Nu e voia lui Dumnezeu ca guvernul sa fie ingenunchiat si adus in incapacitatea de-a gurvena? Cu siguranta, ca, da! Fiind vorba de Trump, si Dumnezeu se straduieste- in limite democratice desigur si fara prea mult succes- sa-l debarce. De ce? Nu se stie precis. Sunt evanghelic, votant Trump – de nevoie. Sa va spun ceva ce analistii crestini nu va spun, dar o spun laicii in gura mare” “cei ce l-au votat pe Trumpo sunt sub-umani”!!!! Fara gluma. :”Nici macar n-ar avea dreptul la opinie, vot”. Fara gluma! Analisti politici seriosi spuneau asta ca un protest la superficialitea democratilor care nu pot sa inteleaga ca Trump n-a fost numit de Putin. Analistii/teologii crestini? Involuntar conchid la aceeasi analiza: geniile, americanii seriosi, cultii si competentii politici cu puteau sa-l voteze pe Trump. Uita-ti-va ce face! Da ce face? Mai nimic! Se hirie penibil si inutil cu presa! Nu pot sa inteleg de ce nu gasesc un analist crestin serios. Poate sa fie anti-Trump pina la ura; nu ma deranjeaza. Doar sa spuna ceva semnificativ despre societatea, morala americana, economia- sunt economist- americana si politica mondiala. Dar ceva senificativ! Ba si despre morala si etica americana! Despre justitie si presa! Ceva semnificativ nu exista?
    PS Ca sa raminem in termeni economici. Dupa ce vicecancelarul german s-a declarat obligat sa se apere singur de Putin pt ca Trump e in aceeas barca cu rusneacul, cind Trump l-a sanctionat pe rus la cererea Congresului. acelasi vicecancelar l-a amenintat pe Trump ca se va razbuna. De ce? Ei, bine, e prea de tot! Nici chiar asa tovarasi! Nemtii risca sa piarda economic! Hazliu? Nu! Penibil! Dar Dumnezeu? Desigur e contra lui Trump. Nici chiar asa! E prea de tot! Putin nu merita asa ceva! !
    PS 2 – Deocamdata Trump a eliberat Mosulul. Conteaza? N-a facut pe el la amenintarea lui Erdrogan. Si daca nu se opuneau democratii si judecatorii- ca si analistii crestini de altfel- ar fi dat prioritatea emigrarii crestinilor din lagarele din Orient. Dar, nu1 Asta nu e dupa voia lui Dumenzeu, fiind neconstitutional (mare victorie democrata si mondiala!). Si n-ar fi de mirare ca si Kim ir Sen sa aiba soarta lui Ceausescu. Conteaza pt cineva? Nu! Nici Dumnezeu nu se sinchiseste. Nici de Venezuela si nici de nimic decit de… Donald Trump.
    PS- Ce se va intimpla cu evanghelicii? Depinde de evanghelic! De-occamdata ministrul de justitie- baptist ca si mine- e mai conservator teologic deci pastorul primei biserici baptiste din Greensville -conventia de sud, evident-. Ha, ha, ha! Tot mai multi evanhgelici nu mai cred in Biblie nici macar cit unii din echipa lui Trump. Ce va fi de evanghelici daca il sustin pe Trump? Depinde de evanghelici daca vor ramine linga Dumnezeu sau nu. Altfel. n-are importanta! Varianta democrata va fi mai proasta decit… Hilary Clinton. Evanghelicii nu vor avea de ales. La fel ca-n 2016!

    Like

Leave a comment