Francis Schaeffer – 100 de ani de la naștere

ASta era acm 5 ani. Sper sa gasesc vreme cindva sa scriu mai pe indelete desspre impactul pe care l-a avut asupra mea acest mare om al lui Dunezeu, dar si despre ‘despartirea de Schaeffer’, ca sa citez un titlu celebru din literatura eseistica romaneasca.

Revista Confesionala

Foto: Institute for the Study of American Evangelicals

În istoria evanghelicilor americani, Francis August Schaeffer rămîne una dintre cele mai influente figuri publice în perioada dintre anii ’40 și anii ’80. În 1960, revista Time îl numea “misionar pentru intelectuali”. Nu a deținut vreun post academic, Schaeffer fiind însă celebru pentru conferințele și cărțile lui, influențînd gîndirea multora, precum Chuck Colson, Nancy Pearcey, Cal Thomas, Ron Sider, Harold O. J. Brown, Os Guinness, Thomas Morris, Clark Pinnock, Mark Noll, Doug Groothuis, Jim Sire, Ronald Wells.

Unul dintre cei mai importanți apologeți ai secolului XX, cum îl numește Albert Mohler, Schaeffer a avut un mesaj a cărui greutate nu a fost înțeleasă niciodată pe deplin de majoritatea evanghelicilor, după cum menționează Chuck Colson, în Cuvînt înainte la cartea lui Schaeffer, aopărută în românește în 2008 la editura Imago Dei, Adevărata spiritualitate (traducere: Eugen Budea, editare: Lucian Ciupe):

View original post 829 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s