De ce nu sunt calvinist? (1): Introducere

Luci face aici rezumatul unui pelerinaj spiritual extrem de interesant, cu care s-ar putea sa se identifice, cel putin in parte, si unii dintre cititorii acestui blog. Eu unul abia astept urmatorul episod.

SKEPSIS

Există anumite dezbateri care nu se vor epuiza (aproape) niciodată. Una dintre ele este confruntarea dintre perspectiva calvinistă și cea arminiană. Unii se întreabă dacă dezbaterea își mai are rostul, în timp ce alții o văd ca pe un dat necesar și actual.

Una din cele mai dese întrebări care mi se pun, în diferite contexte, este aceasta: „tu ce ești? Calvinist sau Arminian?” Știind că nu e un subiect care poate fi parcurs la o cafea sau într-un schimb de comentarii pe Facebook(?!), aleg să răspund evaziv și să sar peste subiect. Nu că nu aș avea habar de ceea ce sunt 🙂 dar știu că interlocutorul va sări cu o mie de întrebări și obiecții. Indiferent de culoarea mea teologică.

de-ce-nu-sunt-calvinist

Dacă pe Facebook nu se poate face teologie (și în parte o cred), măcar pe blog pot înșirui câteva rânduri în care voi prezenta câteva opinii personale în…

View original post 1,202 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s