Doua variante

Val mai explica odata, pentru aia mai grei de cap, de la dreapta, si de la stinga, cum a fost cu guvernul tehnocrat. Ca sa fie clar.
Numai ca aia, stingacii si dreptacii, au orbul (si surdul) ideologic al gainilor, si nu ar percepe adevarul nici daca ar urla la ei de la un metru distanta.
Dar omul poate sa incerce, ca nu-i bai.

Valeriu Nicolae

In prima o sa fie initial mai bine. Vechii mesteri o sa isi reia pozitiile si aparatul administrativ obisnuit sa raspunda amenintarilor politicianului marlan si ale baronului local deja ales va reactiona rapid. Mai toti sunt flamanzi rau dupa un an de pauza de spagi de la guvern asa ca deschiderea robinetului cu bani publici va ajuta potolirea foamei baronilor. Bani vor fi imediat promisi votantilor captivi, lucru care va rasplati votul acestora si va intari reflexul  raspunsului la mita electorala. Televiziunile penale si patronii lor vor avea din nou acces la finantarile generoase (inclusiv din fonduri Europene) date cu dedicatie, lucru care va ajuta cresterea discrepantei intre realitate si imaginea publica a actiunilor partidelor. Va creste numarul licitatilor cu un singur participant si a vilelor pe numele rudelor si amantelor baronilor loiali.

Pe termen mediu o sa fie din ce in ce mai prost iar pe termen lung poate…

View original post 923 more words

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: