Healing the Body Politic: A Politics of Communion

Fr John Jillions on how Orthodox Christians should recover from the bruises of the current US elections.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Healing the Body Politic: A Politics of Communion”

  1. Este absolut incredibil pentru mine sa vad ce usor sunteti gata sa bagati sub pres mizeria de nedescris a acestui om doar pentruca se potriveste prejudecatilor dvs conservatoare. Daca aceasta est evanghelia in care credeti, prefer sa stau departe de ea.

    Like

  2. Clownul ca si clownul dar mai nou au desoperit 2 lucruri: o boala, Trump Acceptance Resistance Disorder (TARD). Fara gluma; prostia umana a lovit grav inteligentzia americana. Unversitatea Wayne (reputata in America) a oferit studentilor la drept seminarii de vindecare fata de socul suferit. In aceste seminarii trebuiau sa le dea studentilor mincare buna, baloane si hirtii de colorat. Fara gluma. In urma ridiculizarii de pe social media, au anulat acest tratament pt socul psihologic suferit de pe urma alegerlor. Stiu ca dvs vreti sa vedeti doar anumite lucruri, dar acolo unde te-ai astepta sa fie ceva minte -universitatile- si clarviziune nu e nimic (ca-n bancurile cu Bula).
    Al doilea lucru pe care il descoperira este ca noul VP, Pence, e un crestin crud si rece (din cauza legii anti-avorturi promovate de el). Unul din motivele pt care am votat cu “clownul” este ca si-a ales drept VP un crestin, om serios. Progresistii s-au pacalit; s-au concentrat pe atacuri la Trump si n-au vazut decit prea tirziu cine e VP.
    PS- In ce-l privest pe Trump el e un fel de buldozer care a spart noile tabu-uri nesfiindu-se sa fie numit ca suferind de toate fobiile si sexismele existente in noile dictionare. Impresia mea -si ma pot insela- e ca el procedeaza ca la business unde vinzatorul cere 10 mii pe masina ca sa poata obtine macar 7 mii daca nu 5 mii (in cel mai rau caz). S-ar putea sa obtina mai mult decit crede lumea. Dispretul si subestimarea nu e o tactica buna.

    Like

  3. Evident, nu la dvs ma refeream, ci la clownul pe care l-ati ales presedinte, care nu a declarat niciodata ca va accepta rezultatul alegerilor. Si nu am nicio indoiala ca nu le-ar fi contestat. Daca de acum e bine. Veti culege ce ati semanat. Si, din pacate, si noi, dessi n-am semanat nimic. 😦

    Like

  4. Nici vorba. Am pierdut in 2004 si 2008 si n-a iesit nimeni pe strada. Acum studientii si elevii demonstreaza [unii volent] cu un mesaj politic clar: acel cuvint care incepe cu litera f… si cu degetul mijlociu care inseamna acelasi lucru. Un discurs politic clar, elocvent si demn de universitatile prestigioase pe care cica le reprezinta. Nu stiu daca biserica poate face ceva pt vindecare dar suna frumos. Am fost anterior alegerilor la o rugaciune cu bisericile americane din jur. A sunat frumos. Cit de disconectate sunt ele de populatia din jur nu stiu.

    Like

  5. Cred ca va dati seama ce ar fi fost in materie de contestare a alegerilor, daca Trump pierdea. Ce se intimpla acum este joaca de copii pe linga aia.

    Like

  6. Frumos spus. Bisericile au intr-adevar de vindecat dupa alegeri si mai ales dupa violenta si refuzul de-a accepta rezultatul alegerilor.

    Like

Leave a comment