Who should Christians vote for? Theologian Miroslav Volf makes a surprising case for one candidate | Religion News Service

A prominent theologian at Yale Divinity School thinks one candidate is more Christian than the other. His answer may surprise you.

Source: Who should Christians vote for? Theologian Miroslav Volf makes a surprising case for one candidate | Religion News Service

‘…we could say that Jesus Christ is the only Christian candidate’

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

10 thoughts on “Who should Christians vote for? Theologian Miroslav Volf makes a surprising case for one candidate | Religion News Service”

 1. M-ati pacalit sa citesc articolul. Nu e nimic de mirare c-o sustine pe Hillary Clinton, o femeie inteligenta, cu multe realizari dar rea in cel mai strict sens al cuvintului “femeie rea” si mincinoasa cu acte in regula, “pasionata pt avorturi” (am citat exact cuvintele ei) recunoscind ea insasi ca a practicat ocultismul la Casa Alba… in rest, intr-adevar crestina! Nu e nimic surspinzator ca un profesor de la Yale s-o sustina. Cred ca l-ar si forta sa demisioneze dac-ar sustine un republican.

  Like

  1. Da, stiam ca nu va place Yale. banuiesc ca va dati in vint dupa Liberty, a berbecului luteralist falwell, care a ddus mai departee culmea ridicolului la care s-a inaltat penibilul lui tata.
   In ce priveste chestia cu demisia, sper ca nu credeti chiar toate timpeniile pee care le vehiculeaza dreapta religioasa americana, care, din fericiee, este pe moarte, dupa ce s-a discreditat total sustinindu-l pe nebunul periculos pe care republicanii incearca – sa speram ca fara succes – sa-l duca la Casa Alba.
   Cit despre cit de rea este femeia Clinton, absolut de acord cu dvs. Ma tem insa ca din pricina copacilor – multelor ei defecte, nu reusiti sa vedeti padurea argumentului de ansamblu al lui Volf. As fi fost surprins sa o faceti.

   Liked by 1 person

 2. @”care a ddus mai departee culmea ridicolului la care s-a inaltat penibilul lui tata.”.. Nu cred ca regretatul Jerry Falwell merita o astfel de calificare. Moral Majority a fost o miscare respectabila. Din pacate, Crestinii nu mai au o voce respectata cum au fost James Dobson su Falwell. Nu stiu de cind e Volf in America si cit timp pierde cu politica. Dvs trebuie insa sa stiti ca in jurul celor 2 Clinton exista morti; sinucisi si ucisi fara sa se fi gasit vinovatii (unul sinucis chiar pe gazonul Casei Albe). Unii dintre ei erau partenerii din tinerete ai d-nei CLinton. Recent FBI-ul a dat imunitate la vreo 5 dintrei subalternii sai (desi una a dsitrus laptopul Departamenului de Stat pt a sterge urmele). D-na CLinton a mintit sub prestare de juramint dar FBI-ul n-a gasit nimic concludent… Vedeti dvs asa ceva nu s-a mai intimplat in America. Nu doar presa dar si guvernul isi da mina sa o ajute sa fie aleasa. Nepopularitatea ei se datoreaza si convingerii americanilor ca “familia Clinton” e deasupra legii.

  Dl. Volf gaseste motive crestinesti. Pe linga ea, Trump este imoral si neserios dar nici pe departe nu a avut macar posibilitatea sa faca astfel de chestii. Le-ar putea face? Are vreun rost sa miszam pe o prezumtie contra faptelor? De bine de rau, presedintele Nixon a cazut din cauza a doi ziaristi, pustani de 26-27 ani. De data asta, ziaristi redutabili au declarat ca renunta la neutralitate si se dau de ceasul morii s-o aleaga pe d-na CLinton: truncheaza inregistrari, modereaza dezbateri in care devin parte activa. Totul seamana cu alegerile FSN din May 1990. In rest, suntem crestini cu d-na CLinton, metodista. Sotul ei a fost curvar dar cel putin era “dus la biserica”. Ea, nu! Dl Volf are tot dreptul la opinii politice. In cazul d-nei Clinton ele n-au nicio legatura cu crestinismul.

  Like

 3. Ca sa ne amuzam ceva ce dvs nu stiti. La dineul caritabil pt presa si celebritati tinut la Casa Alba in dec 2011, Obama si-a batut joc 5 minute -intre altele- de Donald Trump prezent impreuna cu sotia. Printre alte mistocareli, Obama s-a dovedit prooroc: “dl. Truamp” – a zis Obama- “vrea sa schimbe afisajul de la Casa alba”. Dupa care, Obama a prezentat o imagine trucata a Casei Albe cu un panou electronic in fata pe care scria cu neon roz Donald Trump!!!!. AM vazut asta recent la TV. Va fi fost Obama prooroc in 2011, declarindu-l inca de pe atunci locatar al casei albe de nea Donald? … Nu stiu. Dar gura pacatosului adevar graieste….

  Like

  1. sa ne fereasca Dumnezeu. Un nebun iresponsabil la Casa Alba ar putea arunca lumea in haos. Si cind Dumnezeu judeca o natiune, ii da astfel de lideri. Si asemenea alegeri imposibile – intre un nebun si o femeie din cale-afara de rea. America are astazi ce merita. Sa-i traiasca.

   Like

 4. Nu cred -sincer- ca Trump e nebun. E un o plin de sine si din cale afara de orgolios. E “slobod la gura” cum zice ardeleanul dar nu e nici nebun nici idiot, nici macar prost nu e. Sunt de acord ca Dumnezeu ne judeca dindu-ne asemenea lideri (dar asta e valabil si pt Obama).

  Like

  1. Banuiesc ca va place ultima inregistrare cu Trump. Cred ca evanghelicii americani care il sustin ar trebui sa-l ia si ca pastor. Ca sa avem curvarasia dusa pina la capat.

   Like

 5. Aici ne-ati prins din plin. Noi care cerem caracter de la presedinte votam unul care n-are. Dar caseta nu e relevanta. Nimeni n-a crezut ca Trump (la a 3-a casatorie) s-a casatorit virgin. Trump nu e crestin, nu e conservator si nu e republican. Noi n-avem nimic comun cu el. Candidatul nostru a fost senatorul Cruz; nu l-au vrut nici republicanii nici democaratii- era prea conservator. Trump si-a obtinut candidatura prin mijloace proprii impotriva prognosticurilor profilor de politologie de la Harvard, Yale, Princeton. Va reusi sa bata prognosticurile din nou?
  NBC are caseta din 2005. Partenerul lui Trump de vulgaritati era reporter NBC. S-au amuzat 11 ani pe limbutia vulgara a lui Trump fara s-o publice. Acum au facut-o publica si l-au dat afara indignati pe reporter. De ce-au tacut 11 ani? Trump e de-al lor, nu de-al nostru; media l-a iubit, politicienii (Clinton et co) i-au iubit sponzorizarile, banii si renumele. Limbaju-i si practicile sunt de-ale lor. Caseta e condamnabila dar irelevanta. Trump a comis pacatul impardonabil de-a trece de la ei la republicani. Obama si sotia au fost acuzati de abuzuri sexuale extrem de socante; la fel d-na Clinton. Cei ce-au scris carti despre astea au murit subit. Cartile sunt tinute la periferie; la fel filmele despre coruptia lor. Bill Clinton a curvasarit –ca sa va citez- in “sfintul” birou oval, pe “sfintul” birou ramas de la taica Lincoln raminind popular. D-na Clinton si-a cistigat simpatia: ea n-a divortat! Trump e de-al lor si nu dupa chipul si asemanare noastra. Il votez din motive de pragmatism. Varianta benefica? Presedintele Trump suspendat si inlocuit cu vicepresdintele Pence: evanghelic, anti-avorturi, nascut din nou, familist, etc, etc. Dar nu-l vor suspenda pe Donald pt ca Pence e mult prea serios si –deci- cu mult mai periculos pt liberali decit Trump care e vulgar de amuzant la fel ca majoritatea americanilor dar nu le ameninta stilul de viata.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s