Doru Radu – Quo Vadis Gypsy Choir din Boldesti Scaeni, Prahova, in turneu in USA

Corul Quo Vadis
Corul Quo Vadis

Corul Qvo Vadis Gypsy Choir din Boldesti Scaeni Prahova e in turneu in  USA sponsorizat de fundatia crestina “The brother’s keeper” (28 Iulie- 15 August).  I-am urmarit la biserica crestina dupa Evanghelie, Mount Joy, PA. A fost impresionant; o expresie a lucrarii deosebite facute de aceasta fundatie, de dirijorul corului – prof. Eduard Teodorescu, de pastorul bisericii crestine dupa Evanghelie a rromilor din Scaeni, fr. Oprisan. Au cintat cintece clasice, in italiana, germana, gospel in engleza si una in limba rroma. Elevi de liceu si studenti la medicina, drept, inginerie, robotica, asistenti medicali, etc, tinerii tigani au lasat o impresie deosebita prin dragostea pt Dumnezeu, rezultatele scolare si performanta muzicala.  Corul cinta de 3 ani impreuna si nu este profesionist si cinta doar muzica crestina, dar se vede ca au o educatie muzicala si o tinuta ce impune respect.

M-a impresionat dorinta celor mai multi dintre ei de a schimba imaginea rromilor in Romania si Europa.  Iubitori de Dumnezeu dar si de muzica, volei si fotbal, acesti tineri doresc sa aduca o schimbare in comunitatile de rromi si de romani.  Ce mult poate face dragostea unui dirijor si a unui pastor! Ce mult am gresit noi fata de semenii nostri “samariteni”, fara sa ne pese de sensibilitatea lor!

Multumim fratilor Oprisan si Teodorescu pentru lectia de crestinism.  Mult succes in viata tinerilor crestini dupa Evanghelie, rromi din Boldesti Scaeni! Si felicitari acestor tineri crestini cu totul deosebiti!

Doru Radu

P.S.  Punctul forte al turneului corului Quo Vadis in USA a fost ocazia de-a cinta la Brooklyn Tabernacle, New York. Citeva impresii:
“Pentru corul nostru a fost o mare onoare sa fim prezentati (in 9 aug 2016) de pastorul Jim Cymbala (pastorul bisericii Brooklyn Tabernacle din New York), intr-un mod absolut specific acestui cunoscut evanghelist, autor al cartilor “Credinta proaspata”, “Vant proaspat”, “Foc proaspat” si celelalte carti ale sale, care merita a fi citite cu atentie, pentru ca in ele este descrisa atat de bine reteta trezirii din cartierul Brooklyn si celelalte cartiere din aceasta mare metropola americana.” – prof. Eduard Teodorescu, dirijorul corului

“Corul Quo Vadis al romilor din Boldesti-Scaieni a cantat deja marti seara (9 aug 2016), la Biserica Brooklyn Tabernacle din New York. Marea noastra mirare a fost sa vedem aceasta biserica de 3500 locuri arhiplina intr-o seara de marti… Locurile noastre au fost rezervate, astfel incat, atunci cand coboram de pe scena (dupa ce cantam), sa nu le gasim cumva ocupate!!! – de pe facebook Quo Vadis Choir

Iata aici si o mostra exceptionala de muzica adevarata.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Doru Radu – Quo Vadis Gypsy Choir din Boldesti Scaeni, Prahova, in turneu in USA”

  1. Va multumesc pt deschiderea fata de acest subiect. Lucrarea de la Boldesti-Scaeni e mai ampla; n-am intentionat s-o descriu complet ci doar sa semnalez unul din rezultate. As adauga ca intentia organizatiei de caritate impreuna cu rromii evanghelici e sa deschida o clinica medicala. Visul studentei la medicina si al celor 2 asistente din cor este ca la aceasta clinica “rromii sa nu mai plateasca bacsis iar romanii sa o aleaga ca si clinica preferata”. Iar studentul la drept viseaza s-ajunga procuror si sa contribuie la scaderea criminalitatii intre rromi, etc. Chiar daca nu toate intentiile/visele se realizeaza, e incurajator sa vezi tineri crestini inspirati sa aiba un impact in propria comunitate.
    PS- Primul meu comment s-a ratacit. Scuze.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: