coincidentia oppositorum simulacrum

islamofobia, boala grea

dyo

Un oximoron sau, în orice caz, o jenantă contradicție în termeni: să vezi un baptist care protestează (prin petiții, luări de poziție, postări … nu contează metoda) împotriva construirii unei moschei la București.

View original post

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “coincidentia oppositorum simulacrum”

  1. De unde stiti dvs la ce este chemat un creddincios? Lasati-l pe Dumnezeu sa se ocupe de asta. Este mult mai calificat.
    Povestea asta cu Brincoveana ma lasa complet rece. Iar argumentul dvs este deplasat. Brincoveanu era domn si se apara de agresiunea militara a Imperiului Otoman.
    Situatia acum este total diferita. Daar, desigur, oameni suntem si incercam sa ne imbracam cum putem in haine cit mai deceente diversele noastre fobii.
    Ceva insa suna fals in argumentarea dvs. Dvs pledati pentru extinderea misionarismuluicrestin, deci, banuiesc, si a aceluia – insotit de constructia de biserici, in spatiul musulman, dar sunteti impotriva aceluiasi lucrru ca drept al musulmanilor. Nu vi se pare ca masurati cu o masura strimba? Parca gasim cite ceva despre asta in Scripturi? Sau partea aceea o ocoliti ca sa nu aveti probleme de cconstiinta?

    Like

  2. Fiecare are dreptul la propria opinie, fie aceasta si una rea sau nepotrivita.
    Daca ati fi si impotriva construirii de biserici in tarile musulmane, atunci ati fi consecvent, dar ceva ma face ca nu sunteti.
    Nu e obligatoriu. Si intrarea si iesirea de aici esste la liber.

    Like

  3. Pricem in parte, asta e drept. Totusi, as considera un “oximoron” orice credincios al lui Dumnezeu, care face orice altceva cu mai mare pasiune decat lucrul la care a fost chemat, adica participarea la largirea Imparatiei divine.
    Cat despre proteste anti construirii de moschei, unii au tinut piept dea lungul secolelor, i.e. Brancoveanu. Contemporan noua, parghiile democratice la indemana bisericii lui Hristos sunt protestele pasnice, care, folosite in paralel cu atitudinea activa de misionarism si evanghelizare a lumii vor da rezultatele asteptate de Mantuitorul Christos.
    O parere, stimate domn.

    Like

  4. Sint impotriva construiri unei moschei la Bucuresti,nu ne trebuie teroristi in Romania am suferit destul 45 de ani de comunism nu mai vrem alte evenimente,cine beneficiaza de pe urma moscheii noi romanii in nici un caz s-au noi santem poporul care isi cauta singur probleme nu ne place sa traim linistiti.Eu personal nu am nimic cu musulmanii si cu nici o religie care nu face rau nimanui dar atata timp cat ma atinge persoane si face rau nu sant de acord.Problema este domnule razboiul intre civilizatii nu intre religia musulmana si celelalte religii,sant inca in evu mediu dupa modul cum traiesc si gandesc unii dintre ei,nu vom putea trai impreuna niciodata.Musulmanii trebuie mai intai sa faca curatenie itre ei.sa respecte coranul nu sa-l interpreteze.    Multumesc nu mai comentez ca ma enervez,traim timpuri in care conduc cretinii oamenii destpti fac arme si afaceri. Ciao-

    Like

  5. E mai complicat, domnul meu. Ca sa pricepeti trebuie sa stiti cite ceva despre locul pe care il joaca angajarea radicala peentru libertatea religioasa a oricarei fiinte umane, indiferent de religie, in definirea identitatii baptiste.

    Like

  6. bola ca boala, dar nu inteleg unde e aximoronia? sau baptistul protesteaza pentu a fi construita moschea?

    Like

Leave a comment