De-ale Oscarului – Spotlight (2015)

Dyo scrie cu sensibilitate si competenta, ca intotdeauna, despre un film care nu poate lasa indiferent pe niciun crestin.
Cum nu am vazut inca filmul, nu ma pot pronunta inca asupra interpretarii lui Dyo. Dar se va intimpla si asta cindva. Poate. Multumesc, Dyo.

dyo

Spotlight_(film)_poster Sursa: wikipedia.org

Poate părea ciudat că acest film, considerat cel mai bun pe anul 2015 de către Academia Americană de Film, nu a obținut decât o singură altă apreciere la Oscaruri (cea pentru cel mai bun scenariu original). Explicația, după mine, este totuși simplă: analizat prin prisma elementelor sale constitutive, filmul nu excelează în nici un fel, nici la imagine, nici prin coloana sonoră, nici din punct de vedere regizoral, nici prin costume sau machiaj, nici măcar prin interpretarea actorilor (ireproșabilă de altfel). Spotlight este un film care impresionează ca întreg, prin construcția sa geometrică impecabilă, printr-un crescendo liniar al creșterii mizei și impunerea unui ritm narativ riguros, neschimbat pe toată durata vizionării: în final, ai impresia că intriga nu s-a încheiat încă, iar desfășurarea propriu-zisă a acțiunii are loc, în esență, în experiența spectatorului de după vizionare (căutarea pe Internet a detaliilor despre faptele reale care au inspirat filmul…

View original post 1,221 more words

Advertisements

Author: DanutM

PhD in theology Director for Faith & Development Middle East & Eastern Europe Region World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s