Aventurile lui Calimero: Și-ar fi omorât Isus propriul copil dacă acesta ar fi fost rebel? – Chibzuieli

Această postare face parte din seria aventurilor lui Calimero, seminaristu’, care a ajuns seminarist luându-se după mine la școală, și de atunci mă tot sâcâie cu întrebări. Ultima, vine de la…

Source: Aventurile lui Calimero: Și-ar fi omorât Isus propriul copil dacă acesta ar fi fost rebel? – Chibzuieli

Eugen Matei este unul dintre putinii evanghelici romani care nu promoveaza ‘sfinta bataie’. Nici nu ar putea, caci nu marsaza la pseudo hermeneutica literalista aberanta pe care se bazeaza aceasta inradacinata traditie nesfinta.

In ce ma priveste, nu ma mira ca Piper, un neofundamentalist, dupa parerea mea, se deda (din nou) la siluirea fara scrupule a textului biblic, pentru a promova prejudecatile clasice legata de disciplinarea cu nuiaua.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

One thought on “Aventurile lui Calimero: Și-ar fi omorât Isus propriul copil dacă acesta ar fi fost rebel? – Chibzuieli”

 1. Cred ca textul nu se refera la un copil mic ci la un fiu mai maricel…banuiesc.
  Plus zice cum ar trebui sa se procedeze dar nu scrie daca vreun parinte a facut asa. Poate da si nu este scris? Pare ca transpira un pic de ironie legea respectiva… O fii avut inima vreun parinte sa faca asa?

  Chiar si asa in noul Testament avem pIlda Fiului Risipitor.
  Alta e abordarea. Prin prisma iubirii neconditionate!
  Fiul a luat averea, a baut, a fost neascultator etc etc si Tatal l-a iubit si l-a iertat!

  Copilul este o persoana si persoana este inestimabil valoroasa!
  Toti suntem copii lui Dumnezeu si dupa aceasta paradigma a bataii toti ar tb sa fim batuti/pedepsiti la orice pas de Dumnezeu pentru toate incapatanarile si pacatale care le facem in fiecare zi.

  Spre deosebrie de noi Dumnezeu e un parinte Tata mai bun si iertator. cel mult ne lasa sa suportam consecintele actiunilor noastre.
  Plus de la persoana Duhului avem atatea de invatat cum sa ne educam copii.
  Duhul Sfant nu ne obliga, e bland, bun etc. (vezi roadele Duhului)
  Duhul Sfant ne convinge, ne asteapta cu rabdare, intervine in mod tainic si fin in viata noastra la inima noastra, isi aloca timps a ne cunoasca …foloseste toate parghiile mai putin bataia ca sa ne duca pe calea cea buna.

  Cine foloseste bataia e lenes si manios, incapabil sa cauta, sa gaseasca, sa cerceteze toate metodele si parghiile pe care Slava Domnului in ziua de azi le avem la dispozitie ca sa educam sis a ajutam un copil sa devina matur!

  Insasi istoria omenirii este un exemplu de crestere si maturizare. Daca parintii nostrii nu au stiut decat de nuia, generatiile noi trebuie sa mantuiasca educatia copiilor si sa o vada diferit prin prisma iubirii necoditionate a lui Hristos

  Loredana

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: