Ambasadorii Norvegiei ar trebui să impună Justiţiei o sentinţă în cazul Bodnariu? Ce urmăresc, până la urmă, cei care s-au isterizat împotriva Norvegiei?


Malin Bot

Source: Ambasadorii Norvegiei ar trebui să impună Justiţiei o sentinţă în cazul Bodnariu? Ce urmăresc, până la urmă, cei care s-au isterizat împotriva Norvegiei?

Iata, in sfirsit, pe cineva care gindeste, in mare, ca mine despre cazul Bodnariu. Poate il ascultati pe jurnalistul Malin Bot, daca de mine nu va place. Si, in definitiv, de ce v-ar placea neaparat?

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

6 thoughts on “Ambasadorii Norvegiei ar trebui să impună Justiţiei o sentinţă în cazul Bodnariu? Ce urmăresc, până la urmă, cei care s-au isterizat împotriva Norvegiei?”

 1. D-le Manastireanu: Nu-s tinar si am copii mici; am vazut multe-n viata. o chestie de-o asemenea cruzime, mai rar. Cineva vorbea de dezumanizarea celor ce fizic iau copiii. Am reactionat din compasiune umana si solidaritate crestina. Am dat un SMS la Bernevanet (mi-au si raspuns) si ma rog pt B. Din acelasi motiv am participat la demonstratia arabilor contra iSIS. Daca ancheta nu e incheiata -cum ziceti dvs- de ce decizia de adoptie definitiva a inceput iar decaderea din drepturi accelerata? Nu se teme Agentia ca judecatorii rastoarna decizia lor? Les jeux sont fait! Europarlam. romani zic ca N a fost condamnata in repetate rinduri de UE pt abuzuri asemanatoare. As fi dat SMS si pt familia de tigani (apparent) din Arad dar nu mi s-a cerut. Nu cred ca alde Bodnariu s-au asteptat sa-si piarda copiii definitive n-ar fi facut -banuiesc- imprudenta. Ce-au gindit? Nu stiu. Nu cred ca Dumenzeu a ingaduit drama B degeaba. Cred c-a trezit constiinte. Ma tem ca demonstratiile au facut rau familiei B dar in plan general au alertat socilologii/politicieni cu privire la solidaritatea evanghelicilor. Sper ca se vor teme. Cred ca protestul la ambasade s-a justificat.
  PS- Romanii isi bat copiii. Stiti dvs citi copii isi bat parintii? mai ales mamele si parintii batrini? Nu cred ca e drept sa fim descrisi de-un primitivism violent. La fotbal, englezii sunt mult mai violenti iar la xenofobie skin heads din Germania ne dau clasa. Exista insa in justitie un principiu in care pedeapsa trebuie sa fie proportionala cu infractiunea. Mi se pare absurd/inuman, etc sanctiunea N vs infractiunea familiei B.
  O duminica placuta!

  Like

 2. Nu cred ca sunteți mojic ci doar precaut…si Da oricit ar părea de incredibil s a instaurat pas cu pas un control asupra minții cetățenilor mult mai draconic decit printr o dictatura ideologica…este dictatura gindirii,,umanist corect,,…

  Like

 3. Domnule Radu, achtea este inca in curs. Vom vedea. Si eu cred, ca si dvs., ca masurile Barnevernet sunt exagerate in raport cu faptele, asa cum le stim – daca o fi asa sau nu, vom vedea. Dar ce va faceti a uita, ca oar scopul scuza mijloacele, e ca acest acz nu ar fi existat daca Bodnariu ar fi respectat legea, su ar fi plecat din Norvegia daca nu-i place.
  Va doresc succes in democratizarea Norvegiei. Cind terminati poate va apucati si de Romania. Ca aici e mult mai mult de lucru, dar nu pare sa-i pese nimanui.

  Liked by 1 person

 4. In Scandinavia controlul statului asupra bisericii creștine este total prin însuși faptul ca clerul,pastorii sint plătiți de stat.Biserica este singura instituție care nu are independența fata de stat.Nu e nevoie de opresiune religioasă …controlul este asigurat iar liderii evanghelici nu vorbesc decit ..politic corect,,.Ceea ce numesc unii ,,isterie,, intr o asemenea situație este absolut necesar.Evanghelicii din Scandinavia sint disperați…dar nu pot sa strige căci ar însemna sa se pună intr o situație conflictuala cu propriul stat ceea ce ar fi împotriva principiilor biblice interpretate pueril.Eu locuiesc aici si fac parte intr o biserica penticostala suedeza doar cu membrii suedezi…care sint complet de acord cu manifestațiile internaționale in cazul Bondariu.

  Liked by 1 person

 5. Protestul are o logica. Guvernul Norvegian, parlamentul, lideri ai opiniei publice se vor intreba: oare nu exageram? Nu cred ca jurnalistul acesta imi arata -si am citi destul de mult- ca scrie in legea din N: Orice paritne care isi corecteza vreodata copilul il perde pt totdeauna. Nu-s prosti. Legea e la discretia birocratilor. Cind si cum se da pedeapsa maxima…. luarea copiilor e la discretia birocratilor. Mi sa spus ca se dau si amenzi ori inchisoare. PE astia nu i-au inchis? Cine-a scris legea e de-o inteligent diabolica. Merita premiul Nobil pt ciinosenie. Nu e adevarat ca-i doar bataia la mijloc. S-au dat multe cazuri de copii luati: pt c-au dormit in pat cu parintii, le-au dat sa manince cu mina, etc. Chestia cu bataia e simpla: Marius a fost cu frica de Dumenezeu si-a recunoscut. De ce n-o fi minti prostu? Copii sunt transformati in turnatorii parintilor? Nu e asta strigator la Cer? Ce caracter o sa dezvolte? De turnator. S-ar putea opiniei publice din N sa nu-i pese de demonstratia de la ambasade. Dar s-ar putea sa fie si oameni intregi la minte care sa nu sufere de aroganta ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. Apoi, mai sunt si institutii internationale la care N a aderat. Guvernul N a mai platiti sute de milioane coroane despagubiri… In Norvegia mai exista si opozitie parlamentara. Legillor li se pot pune si anumite limite/clarificari chiar daca pt Bodnariu e totul pierdut. Dar familia din Arad ce au pierdut in Norvegia copii si striga de citiva ani dar nu-i aude nimeni? Ce fel de dragoste crestina avem? Suntem insultati ca nu ne pasa de marginalizati -homosex, trangender- dar de niste amariti ce si-au pierdut copii? Lui Dumnezeu nu-i pasa? Exista in literatura juridica astazi multa insistenta pt a nu-i pedepsi pe criminali ci a le da sansa sa revina in societate, Macar ca pot omori alti oameni. Sa li se dea o sansa de recuperare. Or fi avind dreptate. Dupa acest jurnalist: e pacat de dl B dar si-a asumat riscul, ce-i mai trebuie? Dar criminalul ce trebuie tratati cu toata prezumtia de nevinovatie si apoi asigurata o a doua sansa?… Pedeapsa legii din N pt ileglaitatea familiei B este disproportionata si strigatoare la cer. Chiar daca legea din N interzice bataia. De ce nu l-a retinut Politia? Pt ca nu scrie in Lege… tot ce trebuia facut dupa acest articol e sa le ia copiii. E dramatic dar la cersetoare daca-i ia copiii nu-i dramatic? Chiar asa arata familia asta ca o femei ce-si expunge copiii la cersit? Conditiile materiale, educatia nu spun nimic? Logica,da! Inima, ba! Exista speranta? Desigur! Petrolul s-ar putea s-ajunga la $10/baril. Va mai scadea din aroganta N. Cu sau fara argumente legale. In rest, Dumnezeu sa Se indure de B dupa masura harului Sau, nu dupa logica jurnalistului.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: