Din cauza aceasta protestam, domnilor! | Jurnal de Nord

Există la ora actuală mii de români în străinătate care s-au mobilizat pentru ”salvarea” copiilor români si întoarcerea lor acasă. Există în Țara-Mamă oameni care au organizat la televiziune sau pe internet campanii de strangere de semnături pentru susținerea românilor din diasporă. Există si reticenți care scriu prin ziare că presedintele sau prim-ministrul au uitat de cei 18 milioane de români numai ca să ajute familia Bodnariu!… (Sic! Nu uitați! Nici o zi fără băscăleală la noi!). Le mulțumim, însă, oricum pentru empatia pe care o manifestă față de cei din neamul lor! Există si oameni bulversați care sunt preocupați mai mult de violența domestică din România, si vin cu cifre si statistici să ne învețe să stăm cuminți în banca noastră. Nu putem isteriza o țară întreagă! Nu putem nici exporta violența noastră într-o țară civilizată ca Norvegia unde legile sunt imuabile si totul este perfect! Este bine, de aceea, să ne-aducem aminte de anumite lucruri. Eu, tu si el si… miile de

Source: Din cauza aceasta protestam, domnilor! | Jurnal de Nord

Domnul George Alexander, roman emigrat in Norvegia, si director de gradinita in Oslo, scrie aici un articol (foarte) polemic, in care incearca sa justifice dreptul romanilor de a protesta impotriva a ceea ce percep a fi un abuz din partea Barnevernet in cazul Bodnariu.

Ma intreb insa cine anume le contesta acest drept. IIn orice caz nixiun om cu  minte nu ar putea face asta. Cind vine vorba insa de mijloacele folosite de protestatari –  scandari agresive si acuzatii abaracadabrate la adresa Norvegiei ca tara, domnul respectiv tace milc. O fi stiind el de ce.

O intrebare ma siciie totusi, dupa lectura acestui text. Daca are o parere atit de proasta cu privire la Norvegia, de ce a mai mers acolo si, daca si-a dat seama de asta mai tirziu, de ce mai sta acolo. Ceva nu mi se pare in regula aici. Doar nu-l tine cineva cu forta acolo. Sau o fi ceva legat de bani? Nu cred (vorba vine), dar intreb si eu, asa, ca prostu.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

2 thoughts on “Din cauza aceasta protestam, domnilor! | Jurnal de Nord”

  1. am fost ieri la o familie penticostală. ei nu știau cine sunt. contextul era unul comercial. el polițist, ea mamă a 6 copii frumoși. am discutat in final, după ce m-am dat pe față că despre caz. si am pus aceiasi intrebare. de ce nu au venit acasă bodnarii. că e mai bine acolo. au stat un an in romania, dar n-a fost bine și au plecat. restul argumentelor logice nu au contat în discuție. nu voiam să antagonizez, așa că am pierdut discuția.

    in cele din urmă e un subiect sentimental. și unul juridic. baiu e că s-au cuplat pe invers. nu se poate cu sentimente în justiție. nici cu legalism în sentimente.

    poate vom pierde niște prieteni. poate în final vom avea dreptate. sau poate ei vor avea dreptate. cred că important este ca în final să ne iertăm și să ne strîngem mîinile făcînd ceva mai important sau just get away with… life

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: