Cazul Bodnariu, prin ochii norvegianului Steinar Lone: „Din secolul 19, noi nu ne mai batem nici câinii”

„Am auzit că vine o delegație din Parlamentul României, dar în Norvegia instituția Protecția Copilului e independentă. Niciun primar, nici parlamentul, nici guvernul nu pot interveni în niciun caz”

Source: Cazul Bodnariu, prin ochii norvegianului Steinar Lone: „Din secolul 19, noi nu ne mai batem nici câinii”

Iata o noua voce norvegiana, vorbind despre Barnevernet si despre cazul Bodnariu. Si este vorba despre cineva care vorbeste romaneste si este un foarte bun cunoscator al mentalitatilor romanesti.

Interviul contine si citeva detalii noi care singur nu vior conveni unora.

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

30 thoughts on “Cazul Bodnariu, prin ochii norvegianului Steinar Lone: „Din secolul 19, noi nu ne mai batem nici câinii””

  1. Doamna draga, este evident ca pentru dvs singura lectura ‘credincioasa’ a acestor texte este aplicarea lor literala. Daca este asa, de ce va opriti la joarda, si nu aplicati literal si textele care cer uciderea cu pietre a copiilor neascultatori, a femeilor care au comis adulter sau a homosexualilor. Asa ar trebui sa faceti daca atui vrea sa fiti consecventa.
    Textele biblice trebuie citite cu mintea in cap, nu cu patima fundamentalista. De aceea spune Scriptura sanu fiti multi invataturi.
    A propos, femeie fiind, de ce nu ascultati LITERAL de textul care spune ca femeia nu trebuie sa dea invatatura barbatilor, ci trebuie sa asculte in tacere si sa intrebe acasa de barbatul ei? Eu unul cred ca aceste text NU trebuie interpretat literal, dar daca dvs credeti in aceasta metoda primitiva de interpretare, ar trebui ca mai degraba sa teceti, decit sa comentati aici. Sau asta nu va prea convine?

    Like

  2. Asta spune Biblia CUVANTUL VIU A LUI DUMNEZEU ……….. Cine cruţă nuiaua, urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte, îl pedepseşte îndată. (Prov13.24)
    Pedepseşte pe feciorul tău, cât mai este nădejde (de îndreptare), dar nu ajunge până acolo ca să-l omori (Prov 19.18)
    Dacă nebunia se pripăşeşte în inima celui tânăr, numai varga certării o va îndepărta de el. (Prov 22.15)
    Nu te împiedica să cerţi un copil;
    că dacă-l vei bate cu nuiaua, nu va muri;
    că tu îl vei bate cu nuiaua,
    dar îi vei scăpa sufletul de la moarte( Prov 23.13-14)
    Varga şi certarea aduc înţelepciune, iar tânărul care este lăsat (în voia apucăturilor lui) face ruşine maicii sale.(Prov 29.15)
    ……..Sfantul Luca al Crimeii SPUNEA :
    Nu putem educa un copil mic fara sa-l pedepsim deloc. Trebuie sa va amintiti ca fac o foarte mare greseala parintii care sunt indragostiti de copiii lor mici, se extaziaza de ei, le iarta totul, nu ii pedepsesc niciodata. Despre acestia, Inteleptul Sirah a zis: “rasfata-l pe copil, si te va infricosa” (Sir.30,9).
    In pedeapsa este nevoie de masura. Copiii nu trebuie pedepsiti cu iritare, cu rautate, cu ura: trebuie pedepsiti cu liniste si cu dragoste. Atunci, ei vor simti aceasta dragoste, vor simti ca merita pedeapsa, si atunci pedeapsa va fi cu folos si-i va indrepta. Multi dintre voi nu se gandesc la un asemenea fel de pedeapsa, si lasa nepedepsite nu numai greselile mici, ci si pe cele grave- chiar si hotia, huliganismul, chiar si viata desfranata a tinerelor

    Like

  3. […] mesaj cenzurat
    Domnul meu, mai intii nu cred ca am pascut porcii impreuna, ca sa ne tutuim. Invatati politetea si buna cuviinta si apoi scrieti. Si invatati sa va semnati in clar, cu fac si eu. Pina atunci, nu sunteti binevenit aici.

    Like

  4. Va inselati amarnic daca credeti ca ma intereseaza ratingul si numarul comentariilor. Nu mai concurez de mult la sportul asta pentru oligofreni. Va asigur ca nu-mi aduce nicio bucurie sa ma implic intr-un dialog al surzilor, in care spui de o mie de ori ceva, si oamenii ramin tot cu ce au venit.
    Cititorii mei tipici comenteaza arareori si numai cine d nevoie. Dar, in schimb, gindesc, lucru de care nu pot fi acuzati multi dintre cei care au facut clabuci pe aici in ultima vreme.

    Like

  5. Trebuie să recunoașteți că v-am făcut trafic pe blog. Atâția oameni care să vă scrie cu poftă nu ați văzut niciodată. Ați ajuns renumit. 🙂

    Like

  6. Pitbull-ismul asta e împotriva lui Ionescu sau împotriva familiei Bodnariu? Cele două cazuri nu sunt identice. Și nu înseamnă ca dacă mult-epitatul arlechin ultraconservator fundamentalism, Ionescu, s-a erijat în avocatul și interfața “cazului Bodnariu” cauza în sine pentru care luptă este injustă.
    Cât despre “campanie… în limitele decenței” … E ușor a scrie didahii când pruncii se joacă Lego lângă șemineu.
    Da, sunt de acord, ar fi nevoie de mai multă decență. Cel care suferă are dreptul la mila aproapelui chiar dacă motivele motivele pentru care Protecția i-a luat copiii sunt legale (în țara unde nu se mai bat nici câini de pe vremea când noi nu eram nici nație).
    Echidistanță și neutralitate… BS! Din orice post reiese clar poziția dvs – care e, constant, veto! Un veto contondent, frățesc, așa ca-n Galatia.
    Zice omul ca i s-au luat copiii pentru ca i-a mai disciplinat ocazional, o palma la fund, un tras la ureche. Dvs interpretați selectiv spusele omului – acceptați motivul, dar îl cosmetizați puțin (nu îl lăsați așa, sec și nenuantat cum a fost oferit de Bodnariu): “fratele să priceapă ca educația creștină nu se face cu palma și bățul etc… cu în spiritul iubirii lui Dz… etc. Adicătelea, astea din urmă au lipsit. Asta nu e echidistanță, neutralitate și compasiune – e judecată (e adevărat, implicită nu explicită).
    Sunteți foarte parțial și subiectiv și nu mai am chef să scriu…. Nu merită…

    Like

  7. Sistemul social este total diferit in vest ,in momentul in care sa sesizat asistenta sociala primul pas este indepartarea copillului de la locul abuzului nimeni nu intreaba pe nimeni .Imi aduc aminte dupa ce cazul Baby P din Londra copil de 2 ani decedat din cauza abuzului fizic sa implementat aceasta lege aici .Dupa aceea se fac anchete sociale foarte avansate dar dureaza pana si medical de familie este implicat ca si istoric medical . Sunt foarte multe optiuni sa ne disciplinam copii in dragoste fara sa ii atingem fizic si nici verbal or emotional (ex:naughty corner si explicat de ce si care sunt consecintele) si din experienta mea va spun ca sunt bune . Imi cer sscuze daca am suparat pe cineva si multumesc D-lui Manastireanu pt aceasta oportunitate .

    Like

  8. Domnule Bodnariu,
    Am auzit deja, de nenumarate ori, aceste argumente unilaterale si ele nu ma conving. Eu astept sa vad decizia data de justitie, si apoi ma voi pronunta.
    Observ ca nu vreti sa bagati de seama ca, spre deosebire de cei care promoveaza isteria colectiva peste care patronati, impreuna cu Cristi IOnescu, eu am pus pe blogul meu interventii care contin o diversitate de opinii. In lumina acestei abordari, cit pot eu de echidistante, va asigu ca daca justitia norvegiana sau CEDO vor condamna Norbegia si Barnevernet in acest caz, voi fi primul care sa faca cunoscu acest lucru, dar evitind, asa um am facut pina acum, minciunile sfruntate si acuzatiile aberante si apocaliptice de care va folositi dvs. si Ionescu in acest caz: ca este un caz clar de perseutie religioasa, ca Norvegia ar fi un stat quasinazist si totalitar, ca copiii ar fi fost dati deja spre adoptie, si altele asemenea. Cred ca daca aceasta campanie de sustinere a familie dvs. ar fi fost facuta in limitele decentei, ea s-ar fi putut constitui intr-o marturie vrednica de evanghelie. Dar asa, ati aruncat comunitatea evanghelica romaneasca in ridicol. Pacat.
    Si eu cred, ca si dvs., ca, (probabil, spun eu), mijloacele folosite de Barnevernet au fost exagerate in raport cu incalcarea de lege facuta de parinti. Asta este ceea ce simt eu. Dar asupra acestui lucru nu ma voi pronunta definitiv decit dupa ce voi auzi ce are de spous si cealalta parte, asa cum se va vadi in urma verdictului justitiei.
    Dincolo de asta, va asigur ca, la fel ca si dvs. ma rog pentru revenirea copiilor in familie, dar ma riog si ca fratele dvs si sotia lui sa priceapa ca educatia crestina nu se face cu palma si cu batul (conform interpretatilor biblice inepte, ignorante si fanatic-fundamentaliste ale lui Ionescu, cu cu cuvintul in spiritul iubirii lui Dumnezeu fata de noi).

    Like

  9. Inteleg ce spuneti, dar, ce sa fac, am raamas cu reflexe comuniste (doar am treit 35 de ani sub blestem), si tot mai incerc, macar din cind in cind, sa contribui la luminarea ‘maselor largi populare. Cu prea putin folos, din pacate, asa cum bine spuneti.

    Like

  10. Domnu Petre, ia de aici:
    Dacă un om are un fiu neascultător şi îndărătnic, care n’ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui, şi nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit, tatăl şi mama să-l ia, şi să-l ducă la bătrînii cetăţii lui şi la poarta locului în care locuieşte. Să spună bătrînilor cetăţii lui: “Iată, fiul nostru este neascultător şi îndărătnic, nu ascultă de glasul nostru, şi este lacom şi beţiv.” Şi toţi oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre, şi să moară. Astfel să curăţi răul din mijlocul tău, pentruca tot Israelul s’audă şi să se teamă (Deu 21:18-21 CNS).
    Te rog sa ne raportezi dupa ce iti omori cu p[ietre copilul, din motive de neascultare.
    Biblia spune, pe buna dretate, sa nu fiti multi invatatori’. Ignoranta, asociata cu fanatismul, care nu va lipsesc deloc, din cite se pare, sunt cele mai proaste calificari pentru cioneva care se pretinde capabil sa interpreteze scriptura.
    Puin mai multa smerenie nu v-ar strica. Pian o invatati, nu reveniti aici, ca n-am vreme de pierdut.

    Like

  11. Dumnezeu va face dreptate pentru ca El e drept! Stiu si am convingerea ca Dumnezeu va reunii familia Bodnariu ! Dumnezeu isi va arata slava Lui chiar daca multi se indoiesc de puterea Lui.

    Like

  12. Am citit articolul domnului Steinar Lone si nu are legatura sau vreo relevanta in cazul Bodnariu! In tot ceea ce a scris nu a descris nimic din cazul Bodnariu Aceleasi generalitati in care ni se spune cat de non-violenti sunt norvegienii fata de copii, dar nici un cuvant despre miile de abuzuri facute de barnevernet impotriva copiilor, nimic concret despre cazul Bodnariu. Daca voia sa vorbeasca despre cazul Bodnariu, ar fi trebuit sa aminteasca cateva lucruri esentiale ale acestui caz: 1. Barnevernet nu a discutat in prealabil nimic cu parintii 2. fara nici o ancheta sociala a luat in custodie cinci copii pe care i-a separat unii de altii si i-a separat de parintii lor, printre care si un bebelus de trei luni, in baza unei presupuneri nedovedite nici pana acum. 3. au retinut pe parinti si anchetat fara nici un ordin judecatoresc tot in baza unei presupuneri. 4. cazul Bodnariu nu este singurul in care o autoritate administrativa intra cu bocancii si distruge o familie folosind ultimul resort de actiune in baza legii ca prim resort de actiune fara a avea vreo justificare in acest sens. 5. cazul Bodnariu este despre cum poti omora o musca cu un ciocan de 10 tone, sau cum poti urmari interesul superior al copilului distrugand copilul, 6. domnul Steiner nu spune nimic despre drepturile omului incalcate flagrant in acest caz 7. cazul Bodnariu nu are legatura cu abuzul de alcool sau droguri, sau punerea in pericol a integritatii copiilor de catre parinti, si insinuarile de acest gen nu-si au rostul in acest caz. Fata de acest caz particular domnul Steiner este pe langa rau de tot… Este un raspuns standard pe care l-am auzit enuntat si de doamna ambasador a Norvegiei, si de ministerul de resort din Norvegia, probabil ca nu este politicaly corect sa spuna altceva..sau este singura poezie pe care o pot spune toti la unison. Sunt curios atunci cand Norvegia va fi condamnata le CEDO pentru incalcarea drepturilor omului in acest caz cat reclama veti face pe subiect. Din pacate drumul e lung pana acolo si chiar daca ne doare si este insuportabil vom rezista pana la capat. Stim ca Dumnezeu are ultimul cuvant si in acest caz!

    Like

  13. Va luptati cu morile de vant,suntem crescuti cu totii in spiritul ”bataii rupte din rai” si a lui ”eu te-am facut,eu te omor”..nu vor invata astia niciodata ca educatia se face altfel,ca Norvegia este o tara educata, si nu Romania manelelor,a batei si a spalarii de creier religioase..Tata ma batea cu ciuda si indesat..la randul meu mi-am batut copii cand greseau,chiar si cand nenorocitele de betisoare nu erau perfecte..imi pare rau,dar e tarziu..acum oligofrenii astia vin sa ne spuna ce grozav este sa fii batut,acum spun ”de palmute la fund”..uita sa spuna ca-si bat copii la nervi si ca mii de copii ajung handicapati din bataie in tara asta nenorocita..mai ales cei ce-l pun pe Dumnezeu in fata,isi bat copii cu sete,nu toti evident,dar majoritatea,ca as inteleg ei din biblie:nu crutati nuiaua,si da-le bataie pe unde apuca..ce i-as pune eu cu curul in sus si le-as da la cur pana li se duce mintea la cap…oricum,nu risipiti margaritarele pe la porci..

    Like

  14. […] text cenzurat
    Raspuns: Buna ziua. Nu stiu cine sunteti, dar n-o sa va tratez cu aceeasi grosolanie, vorbindu-va ‚la pertu’, ca n-am pascut impreuna bobocii pe islaz.
    Oamenii inteligenti nu obisnuiesc sa vorbeasca despre lucruri pe care nu le cunosc. Incercati si dvs sa faceti asa, ca sa nu va suspectez cumva si de prostie.
    Pina va schimbati atotudinea, nu mai treceti pe aici. Oameni ca dvs. nu au loc in acest spatiu.

    Like

  15. Eh, daca norvegienii ar fi renuntat inca din secolul 19 si la cinism, la sarcasm si la obraznicie poate am fi invatat si noi sa ne moderam blogurile cu mai mult bun-simt si respect unii pentru altii.

    Like

  16. Proverbe 13:34. “Cine cruţă nuiaua, urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte, îl pedepseşte îndată.”

    Proverbe 29:15. “Nuiaua şi certarea dau înţelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face ruşine mamei sale.”

    Asta pentru ca ai spus ca Dumnezeu nu este de acord cu micile pedepse

    Like

  17. M-as bucura sa-mi puneti si mie la dispozitie acea informatie. Desigur, daca binevoiti.
    Cit despre celelalte aspecte ale comentariului dvs, voi reveni intr-o postare mai ampla, cind voi gasi timpul necesar.
    Pina atunci, si unul si altul, sa asteptam verdictul justitiei si sa incercam sa intelegem cit mai obiectiv posibil sistemul lwgal norvegian, cu bunele si relele lui, pentru a pricepe cum a fost posibila aceasta tragedie, care, sper si eu, ca si dvs., se va sfirsi curind. Iar eu mai sper ca p[arintii acestor copii vor pricepe ca educatia se face cu cuvintul, nu cu bataia.

    Like

  18. Da, domnul Manastireanu, eu cred, caci am cautat mult pana am gasit informatia! Daca era un alt motiv pentru aceasta ridicare a licentei, stirea era pe toate site-urile si, bineinteles, toti cei care ridica osanale Barnavernet s-ar fi folosit de ea cu varf si indesat! Abuzul autoritatilor norvegiene este strigator la cer si il poate vedea orice individ cu sufletul curat, chiar daca are un sfert de creier! Daca nu ati remarcat, nu exista hotarare judecatoreasca in ridicarea copiilor, apoi decizia este luata de cei care fac ancheta (care-si aroga, concomitent, rolul de procurori si judecatori in acelasi timp) si asta doar pentru ca sunt foarte multi bani la mijloc (500 milioane euro anual de care beneficiaza aceasta asociatie), asociatia este semi-privata si nu poate fi controlata de o alta institutie, anchetele sunt bazate doar pe declaratiile copiilor (despre care orice om care are odrasle stie ca au o imaginatie fenomenala si un psiholog poate obtine orice marturie doreste de la dansii) etc! A propos, acesti functionari pot fi considerati oameni? Civilizati sigur nu-s! Trauma psihica asupra unui copil este mult grava decat cea fizica! Sunt sigur ca stiti asta si poate o comunicati si ”pedagogilor” norvegieni! Ei sunt doar niste functionari cu bani in buzunar si mult sange pe maini! Unde sunt militantii pentru drepturile omului? Intr-o lume normala, pentru fiecare copil rapit abuziv de catre Barnavernet, aceasta institutie ar fi trebuit sa plateasca sute de mii de euro despagubiri, iar functionarii lor sa faca inchisoare pentru traumatizarea copiilor! Rezultatul acestor abuzuri il puteti gasi pe internet! Este inspaimantator! Totusi, Barnavernet continua la nesfarsit aceste abuzuri si cumpara tacerea sau chiar destule opinii favorabile! Fonduri norvegiene nerambursabile au ajuns si in Romania, nu? Un om isi poate pierde orice, dar daca-si pierde umanitatea nu se deosebeste de un animal! Apoi, unui crestin (nu conteaza daca este ortodox, catolic, protestant sau neo protestant) i se poate lua totul, mai putin sufletul! A propos, daca familia Bodnariu a gresit cu ceva, trebuia mai intai iertata si atentionata, nu pedepsita! Hristos a cerut MILA nu jertfa si cu atat mai putin pedeapsa!

    Like

  19. Am citit in presa on-line ca lui Marius Reikerås, avocatul familiei Bodnariu, i-a fost retrasă licența doar fiindca a castigat un proces impotriva statului norvegian, desi fusese sfatuit sa se dea deoparte si sa piarda procesul, asa cum au facut alti avocati!

    Liked by 1 person

  20. Draga Ana Maria,
    Luati emetiral daca vi s-a facut greata.
    Dumnezeu nu sustine bataia, ci disciplinarea, ceea ce este cu totul altceva. Dar ca sa pricepi asta, este nevoie de mai outin isterie si de mai multa gindire, chiar daca doare. Mult succes.
    Ce bine ca nu dvs, ci Dumnezeu, judeca de ce parte a baricadei se afla cineva!

    Like

  21. Domnul meu, faceti bine va rog si explicati care sunt acele ‘afirmatii aiuritoare’ la care faceti referinta.
    Multumesc si pentru sfaturile nesolicitate cu privire la felul in care ar trebui sa-mi scriu bogul. Cred ca ma descurc si fara ele.
    Ma bucur ca apreciati pledoaria mea pentru rationalitate si spirit constructiv, desi observ ca ati prefera s-o fac asa cum ati face-o dvs. Imi poare rau, dar nu pot face asta pentru simplul motiv ca nu sunt Andrei Floricel.
    Eu, spre deosebire de dvs., consider ca domnul Steinar Lone a spus lucruri de bun simt si foafrte decente. Ma tem ca lucram cu standarde diferite. Pentru mine este OK. Daca pe dvs va deranjeaza, imi pare rau. Pentru dvs.

    Like

  22. Este dezgustător că îi promovați osanalele domnului Steinar la adresa Barnevernet. Norvegienii nu-și mai lovesc câinii de două secole, dar smulg pruncii din brațele mamelor, fără explicații, fără o anchetă, fără milă. Despărțirea copiilor de părinți este infinit mai traumatizantă decât o pălmuță la fund pentru a-i ține în frâu uneori. Dovediți că nu aveți considerație nici pentru Biblie nici pentru Dumnezeu care S-a revelat în ea, pentru că Biblia susține evident disciplinarea în dragoste a copiilor. Inclusiv Dumnezeu o face, citiți Evrei 12 și acest aspect este considerat o dovadă că suntem copiii Lui.
    Nu știu ce aveți cu domnul Ionescu din SUA, dar deocamdată dânsul este pe baricadă de partea lui Dumnezeu, dumneavoastră de cealaltă parte!

    Like

  23. Cu tot respectul, dar domnul Steinar Lone face multe afirmatii aiuritoare.
    Sper/cred ca nu ati citit (atent) intreg interviul, altfel nu inteleg cum ati putut sa-l propagati (fara macar niste minime obervatii de bun simt).

    Va rog sa ma credeti ca apreciez eforturile dumneavoastra de a pastra un ton calm si rational dar nu cred ca este deloc constructiv (pt acest caz si in final pentru credibilitatea dumneavoastra) sa “echilibrati” declaratiile isterice ale unora cu alte extremisme (sau in cazul acesta, de-a dreptul cu afirmatii false ce pot fi demontate cu o minima documentare).

    Like

  24. @„Am auzit că vine o delegație din Parlamentul României, dar în Norvegia instituția Protecția Copilului e independentă. Niciun primar, nici parlamentul, nici guvernul nu pot interveni în niciun caz”. Asta e un argument primitive si jenant… in afara de cazul in care Norvegia e Somalia, iar Agentia cu pricina e Al Shabaad. Daca agentia e independenta de ce se da de ceasu mortii guvernul N si ambasadoarea s-o apere? In Norvegia nu sunt legi? Bernevarnetul ordona Politiei sa sechestreze copii, inclusivi cetateni romani, si guvernul norvegian nu poate face nimic. Politia e in subordinea Bernevarnet? Parlamentul nu poate revedea legile? Cu cit se straduiesc unii sa apere Norvegia – parea o tara onorabila- cu atit o discrediteaza mai tare. Pare un sat fara ciini, bintuit de-o haita de hoti independenti pe care nu-i poate controla nimeni dar cu sateni fericiti. Oare chiar asa prosti sunt romanii? Paramentarii romani nu pot ordina Norvegiei…. Dar norvegienii ar face bine sa nu si-l imagineze pe musiu Bodnariu drept un Dracula ce suge singele sugarului pe care i l-a dat Dumnezeu si nu agentia de protective a copiilor. Desigur, sunt liberi sa-si ridiculizeze propria tara. Ar face mai bine sa priveasca la ceea ce-a creat legea data de Parlamentul lor dupa care niste “independenti” decid dupa cum li se nazare -sau dupa interese- cine are dreptul sa fie parinte sau nu in asa fel incit “Niciun primar, nici parlamentul, nici guvernul nu pot interveni în niciun caz”. Extrem de incurajator! Toata puterea in cer si pe PamintiI s-a dat agentiei de protective a copilului.
    PS- Cea mai mare dovada de necinste e ca toata discutia se poarta in jurul corectiei fizice. E asta singurul motiv pt care-si pier copilul familiile?

    Like

  25. Ce observ insa ca nimic nu va satiosface, decit daca va justifica prejudecatile. Incercati sa ginditi si cu mintea dvs, nu doar cu mintea creata a lui Cristi Ionescu. Ca el nu poate mai mult, saracu.
    Vorba ceia, ‘de unde nu-i, nici Dumnmezeu nu cere’.

    Like

  26. La fel cum am comentat asupra acestui articol în altă parte,spun și aici
    Nu a bătut câini, dar au rămas surzi zeci de ani la strigătele copiilor maltratați pentru simplu fapt că aveau tată nazist. Deci e o minciună gogonată, durerea celor copii ajunși acum la bătrânețe dovedește că domnul respectiv poate crede că înghit pe nemestecate gălușca „nonviolenței”
    2. Copilul luat de către stat (cu forța) din casa părinților pentru că era bolnav de rinichi și trebuia să i se facă operație nu are nume? Ca să știm și noi, să căutăm pe net despre el. De unde a auzit despre copil dacă nu din presă? Să mă ierte dumnealui, nu îl cred pe cuvânt.
    3. Domnului Marius Reikerås, avocatul familiei Bodnariu i-a fost retrasă licența pentru ce? Pentru mine e important.

    Like

Leave a comment