„Nu confundați Norvegia cu Statul Islamic”. Cazul Bodnariu, explicat de un român care trăiește de 8 ani în Norvegia

Norvegia nu poate fi acuzată de persecuție în cazul Bodnariu. O spune Iulian Bulai, un român stabilit acolo.

Source: „Nu confundați Norvegia cu Statul Islamic”. Cazul Bodnariu, explicat de un român care trăiește de 8 ani în Norvegia

Iata aici o serie de intrebari foarte bune puse de Iulian Bulai, un roman care traieste de opt ani in Norvegia.

‘Să fie oare acesta un caz mai greu aceptat de public doar pentru că, în țara de origine, nu face din asta rating în fiecare seară? Un loc unde nu se desfășoară un proces de justiție în direct, iar experții au dreptul să-şi spună părerea şi să li se și dea dreptate? De ce oare atât de mulți oameni care nu au călcat niciodată în Scandinavia, nu i-au întâlnit niciodată pe părinții în cauză, nu au trimis niciun email cu întrebări la instituția respectivă, par a şti toate datele din acest dosar, dar şi cel mai bun mod de a-l rezolva?!’

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

10 thoughts on “„Nu confundați Norvegia cu Statul Islamic”. Cazul Bodnariu, explicat de un român care trăiește de 8 ani în Norvegia”

 1. Domnule Ivan, m-am linistit. Acum pricep cum vine treaba. M-am luminatm cu alte cuvinte si nu mai sunt in intuneric. Adica, rmanii, care au un sistem educational genial, cel mai bun din lume, formeaza numai superinteligente, in vreme, ce norvegienii sunt vai de capul lor. Daca e asa, sunt probabil si teribil de smecheri (eu credeam ca la capitolul asta tot romanii sunt cei mai bengosi), asa incit au reusit sa prosteasca intreaga lume cu privire la starea de lucruri de la ei.
  Vorbind serios acum, mi se are ca o faceti pe desteptul. ‘Argumentele’ dvs. sunt subtiri si nu tin decit pentru cei cu un IQ redus si care nu gindesc cu propriul creier.
  Desigur, aveti dreptul si dvs la propria opinie, ca noi toti, dar asta nu insamna ca toate opiniile sunt egal valide. Unele sunt apa de ploaie. Ma tem ca opiniile dvs cu privire la aceasta chestiune fac parte din aceasta din urma categorie.

  Like

 2. Domnule Manastireanu,romanul de care faceti vorbire nu explica mai nimic. Doar preia scrisele/spusele unui redactor de la ziarul “Tara noastra ” TREBUIE ss stiti ca in Barnevergia presa este total “subventionata” Ce-ati vrea sa scrie cineva care este platit bine de stat ? Contra ? De ce multi gazetar sant numiti pupincuristi ? Sa stiti domnule, ca unii pot sta o viata intr-o tara straina, insa asta nu inseeamna ca “vad”si “simt”ce se intampla acolo. Va mai spun un lucru pe care cei ce traiesc in Barnevergia pot sa-l confirme.Marea majoritate a norvegienilor sint fricosi si “subtiri” la minte.Vinovatul este sistemul de invatamint,promovat…oare de cine ? Informati-va daca veti fi curios de aflarea adevarului.Stima !

  Like

 3. UN argument are va,loare in sine, nu dependent de asemenea conditii. Oamweni care au copii ii bat de le suna apa-n cap. DEci, la ce le-a ajutat. Copii fac si ciinii. Problema nu este cum ii facem – asta e un mecanism natural, ci cum ii educam.

  Like

 4. Intrebarile sunt legitime. Dar sisteme legale perfecte nu exista. Speranta mea ste ca aceasta tragedie va pune presioune pe parlamentarii norvegieni sa modifice legea, pentru a se evita in mai mare masura abuzurile. Total insa nu este posibil, caci oameni suntem.

  Like

 5. Dar cum să dai atîta putere unui funcţionar oarecare? Cine va răspunde cel puţin pentru trauma sugarului? Cum să acuzi nişte oameni şi, de facto, să-i împiedici să se apere (prin tăcerea impusă aproape ca o normă religioasă)? Cum poate un stat care se pretinde civilizat să aibă două măsuri în evaluarea unor oameni – părinţii sînt prezumaţi aproape absolut ca vinovaţi, în schimb funcţionarii şi persoanele care au primit în plasament copiii, se bucură de prezumţie absolută de bună credinţă.

  Like

 6. Domnul care scrie aceste rânduri nu are copii. Deși nu știu dacă acest amănunt vă convinge.

  Like

 7. Eu cred ca ce scrie Manu acolo este o prostie, chiar daca bine intentionata.
  Daca institutia norvegiana avea motive sa creada ca pruncul risca sa fie abuzat de parinti – eu unul nu cred asta, dar nu ce cred eu conteaza, ci ce cred ei – atunci nu numai ca avea dreptul, dar aveau si datoria sa preia copiii, inclusiv pe sugar. Dar, desigur, ca sa te gindesti la asta trebuie ca ma intii sa fi dat deja verdictul unei situatii in care nu cunosti faptele.

  Like

 8. Nu cred că există în aceste zile o analiză mai bună a cazului Bodnariu:
  “1. Orice instituție care desparte un sugar de mama lui demonstrează ipso facto că este rinocerizată și trebuie sancționată cât se poate de drastic. Funcționarii și birocrații care iau asemenea decizii sunt fie orcii lui Saruman, fie indivizi al căror organ de bun simț s-a atrofiat complet, prin nefolosire. Nicio peltea ideologică, oricât de întinsă, nu mă va convinge de contrariu”.

  https://vaisamar.wordpress.com/2016/01/09/cel-putin-zece-motive-pentru-care-sustin-protestele-impotriva-barnevernet/

  Like

 9. Daca crezi ca eu risc sa devin ‘megafon’, inaseamna ca nu ma cunosti. De aceea te iert pentru aceasta sugestie jignitoare.
  Cum te-ai simti daca eu te-as acuza ca risti sa devii megafonul bufonului fundamentalist de la Chicago?

  Like

 10. Danut,

  Din dorinta ta de a echilibra lucrurile vezi sa nu devii “megafonul” unui sistem fundamentalist laic. Practic dl. Bulai doar preia si da mai departe.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: