Cristi Țepeș a vizitat familia Bodnariu în Norvegia (audio)

Suceava Evanghelica

cristi_tepes_250Cristi Tepes a vizitat familia Marius şi Ruth Bodnariu în Norvegia. La întoarcere, a fost invitatul emisiunii “Ce se intampla” la RVE Bucuresti, miercuri 09 dec 2015.

O puteti asculta aici:

View original post

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

3 thoughts on “Cristi Țepeș a vizitat familia Bodnariu în Norvegia (audio)”

 1. L-am ascultat si poate este o frumoasa incheiere -o spun cu durere- a carierei jurnaliste stralucite pe care Cristi Tepes a avut-o.
  Dl Bodnariu este computerist la primaria din comuna lor iar d-na Ruth este asistenta de pediatrie. Cristi spunea ca nu pare tocmai o familie de abuzatori. Banui ca daca ramine vinovata de abuzarea propriilor copiii, Ruth isi va pierde si job-ul de la pediatrie. Ma surprinde reactia aextrem de circumspecta a credinciosilor romani, inclusiv a acestui blog. O ploconire in fata Vestului, ca si cum tot ce fac tarile din Vest (inclusiv America) e bine. Circumstante atenuante; sa asteptam dar daca o fi ceva bai ls slde B. De ce sa nu dam circumstante familiei? Pina la urma, obligatia de-a proba e a procuraturii si nu a familiei. Ce dovezi a adus? O rapire gen KGB sau talibani. Sunt multe lucruri de invatat de la Occidentali. Dar nu anticrestinismul si absolutismul liberal. Cine sunt d-nii de la asistenta sociala ca sa detina absoluturi morale? Le contestam crestinilor dar le acceptam paginilor. Novergia este o tara de invidiat din multe privinte. Dar liberalismul teologic protestant i-a dus drept in paginism si-n anti-crestinism. Nu viciaza aceasta “teologie” a lor atitudinea fata de “obraznicia” parintilor de a-si creste copiii potrivit crestinismului traditional -abandonat de norvegieni? Cristi Tepes ne-a dat o lectie. A intervievat familia Bodnariu; a plins cu ei si a remarcat ca n-a gasit la aceasta familie -inclusiv bunicii- ura si dorinta de razbunare ci credinta si durere… Am invatat in comunism sa dau mai degraba crezare fratilor -imperfecti cum sunt- decit dusmanilor bisericii -indiferent de sofsisticarile tatarnice cu care vin.
  PS- Nu-mi aduc aminte ca Securitatea sa fi luat copiii de la crestinii fundamentalisti. De KGB stiu precis c-a facut-o. Iata c-o fac si secularistii, paginizati din Vest. Multumim lui Cristi Tepes pt [ultima] lectie de crestinism si omenie.

  Like

  1. Cristi a fost un om remarcabil. Slavit sa fie Dumnezeu pentru slujirea lui.
   Asta nu inseamna insa ca ar trebui saffim de acord cu el neaparat in toate lucrurile. Problema Bodnariu nu este singura in care nu am fost de acord. Si asta fost OK pentru el. Nu inteleg de ce n-ar fi si pentru dvs.
   Si inca ceva. Miercuri este inmormintarea lui. Haideti sa lasam putin deoparte aceste dispute teologice penibile in raport cu grozavia acestei tragedii.
   Lasati sa treaca p vreme si apoi puteti reveni la obsesiile dvs ;egate de liberalism. Sper sa ma intelegeti.
   NU am sters acest comentariu, nelalocul lui, dupa parerea mea, cel putin in acest moment, doar din respect pentru dvs ca persoana.

   Like

 2. Domnule Manastireanu:
  Va multumesc, sincer, pt consideratie. Consider comentariul meu un omagiu pt Cristi Tepes care -dupa cum spuneam- a dat dovada de crwstinism si omenie intr-o situatie dupa unii controversata. Nu si dupa mine. E si asta o dovada de gentlemen cum il caracteriza ropenti – copiat mai sus de dvs.
  Despre dl. Tepes:
  a- A fost un mare cistig ca ajuns la TVR. Cei ce nu l-au vrut s-au trezit cu un minut mai tirziu decit el. Povestea fara ranchiuna shicanele care i se faceau.
  b- M-a impresionat modestia in care traia. In doua rinduri, la rugamintea d-lui Daniel Blaj, oameni cu inima din Detroit i-au cumparat camera de filmat intrucit a lui era deteriorata/depasita tehnic.
  c- In ultima vizita la Detroit, ne povestea cu umor dar si cu multumire despre o introducere la un film despre penticostalii din satul X. Lucrase un an la introducere. Ea suna cam asa: “dupa cum razesii lui Stefan cel Mare n-au incetat sa fie moldoveni cind au inceput sa manince mamaliga, nici moldovenii din satul X nu inceteaza sa fie romani pt ca au devenit penticostali” (sic!)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s