4 decembrie, Bookafe Oradea – Lansarea cartii lui Danut Jemna, Credinta Crestina. Intrebari si raspunsuri

Afis Jemna Oradea

Va invitam la un mic festin teologic si intelectual, in care intrebarile omului contemporan sunt explorate cu instrumentele gindirii patristice.

Cartea poate fi comandata de AICI.

Redau mai jos prezentarea pe care am facut-o pentru coperta verso a cartii.

Dănuț Jemna este un om neobișnuit în lumea evanghelică. Deși, ca profesor universitar, este specialist în statistică, spațiul patristic a fost pentru el o preocupare constantă, încă de la începuturile vieții lui de credință. Interacțiunea cu Părinții Bisericii i-a îngăduit să realizeze o sinteză rareori prezentă în spațiul confesional evanghelic: aceea între patosul specific comunităților religioase mai tinere și tradiția perenă a Bisericii.

Credința Creștină – Întrebări și răspunsuri este un soi de catehism contemporan. Interogațiile sunt cele ale omului (post)modern, dar răspunsurile oferite de autor reflectă profunzimea revelației lui Dumnezeu, în creație, în scripturi, și, în mod suprem, în persoana lui Isus Cristos. Acestea din urmă însă nu reflectă sensibilitățile paradigmei contemporane, ci mai degrabă înțelepciunea „credinței dată sfinților odată pentru totdeauna” și prezența activă a Duhului în istoria Bisericii. Această lucrare se adresează mai ales celor tineri, fie aceștia credincioși, ori nu, aflați ca pelerini în căutarea Adevărului celui de dincolo de timp.

DSC01985

Prof. univ. dr. Danut Jemna este specialist in statistica, disciplina pe  are o preda la Universitatea din Iasi, dar detine si un doctorat in patristica, obtinut la Universitatea din Cluj, sub indrumarea Pr. prof. Stelian Tofana, cu o teza legata de conceptul de incoruptibilitate la Sf. Irineu.

Advertisement

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: