Danut Jemna – Credinta crestina – Cuvint inainte

Danut Jemna - Ratio et revelatio - coperta

Cu aceasta postare lansez un serial care incearca sa va dea gustul acestei carti prin citeva fragmente din ea. Pentru inceput, iata aici cuvintul inainte scrie de autor. Aceasta este singura sectiune din text pe care o voi reda integral.

* * *

La finalul oricărui efort ce se concretizează cu o lucrare, se poate spune că se putea face și altfel, că se putea mai bine sau că este loc de mai multă muncă și cizelare. De asemenea, în acest moment se pot identifica mai bine ocaziile, oamenii și sursele de inspirație, punctele de sprijin care au concurat la obținerea acelui rezultat. Nu în ultimul rând, autorul are ocazia unei distanțări, a unei detașări față de rezultatul muncii sale și poate privi atât înapoi, spre drumul parcurs, cât și înainte, spre deschiderile pe care le creionează rodul strădaniilor sale.

La apariția acestei cărți au contribuit mai mulți actori, cărora doresc să le mulțumesc. Am așadar ocazia să menționez aici numele unor prieteni care au citit textul cărții și să le mulțumesc pentru sugestiile prețioase care au dus la îmbunătățirea conținutului. Îi am în vedere în special pe Dănuț Mănăstireanu și pe Dumitru Piscuc care au parcurs integral textul. De asemenea, doresc să subliniez efortul de editare a materialului și să-i mulțumesc lui Teofil Stanciu pentru munca depusă în acest sens. În egală măsură, aș dori să mulțumesc celor care au sprijinit financiar acest proiect, prieteni și anonimi deschiși să sprijine apariția acestei cărți. Țin să mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat să scriu, care au văzut nevoia unei asemenea cărți și au crezut că este posibilă apariția ei. Nu în ultimul rând, îmi exprim recunoștința față de bunul Dumnezeu pentru inspirația și energia de care am avut parte în procesul de scriere a cărții, pentru că am reușit să ajung, într-un final, la această variantă perfectibilă și deschisă criticilor.

Procesul de elaborare a acestui volum n-a fost unul ușor. Cititorul ar putea sesiza anumite ruperi de ritm sau modificări de accent tocmai pentru că timpul alocat scrierii a trebuit furat din puținele mele ceasuri libere, urmarea fiind aceea că unele pagini au fost scrise cu întreruperi, cu reveniri, cu pauze – mai lungi sau mai scurte – impuse de program și de împrejurări.

Conștient de limitele acestei cărți, am speranța că lucrarea va fi utilă cititorilor care caută răspunsuri în legătură cu credința creștină și că aceștia vor putea găsi în textul de față măcar câteva puncte de sprijin în efortul înțelegerii și apropierii de spiritualitatea creștină.

Dănuț Jemna

Iași, mai 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s