Bogdan Emanuel Răduţ – Istoricul Alianţei Evanghelice din România

O istorie a unei aliante ratate din start, nascuta dintr-un model perdant, de presedintie prin rotatie, fara viziune, fara finantare (n afara celei din afara) si, in mare fara efect. Ca o frectie la un picior de lemn.

Suceava Evanghelica

IAE

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de existenţă a Alianţei Evanghelice din Romania Bogdan Emanuel Răduţ a publicat o carte despre această instituţie. Pentru RVE Suceava Bogdan Emanuel Răduţ a relatat despre provocarea de a publica un istoric despre Alianţa Evanghelică din Romania.

Iată un  extras din cartea scrisă de Bogdan Emanuel Răduţ :

Istoric-Alianţa Evanghelica din Romania

View original post

Advertisements

Author: DanutM

PhD in theology Director for Faith & Development Middle East & Eastern Europe Region World Vision International

One thought on “Bogdan Emanuel Răduţ – Istoricul Alianţei Evanghelice din România”

  1. Am participat la Congresul de infiitnare. Singurul discurs de care imi amintesc précis e cel al unui ortodox, Ioan Alexandru. Poet si politician, acest crestin profund, IA a tinut un discurs fulminant din care imi amintesc doar ca a combatut avorturile spunind ca suntem o natie de ciminalisi nu una crestina referindu-se la numarul mare de avorturi din primul an de dupa Revolutie. … In rest,nu-mi amintesc decit fenomenul in sine: senztional pt ca se petrecea in acelas loc cu congresul al XXIV Comunist si la un an dupa el… Am vazut multi oameni sinceri prin sala iar idee aliantei parea una buna vs. fragmentarea evanghelicilor, oricum minoritari. Cite a resuit sa nu, nu stiu dar intr-adeva nu am prea primit multa viziune la primul congres
    PS A mai fost un protest de la unul din balcoane prin care se cerea sa fim lasati “a ne varsam sufletul”si se protesta ca tot aceiasi ne conduc precum mai inainte. Protestul a fost interesant; dar fetele noilor conducatori erau dintre cei ce suferisera si nu din vechea garda. Poate la Cult situatia era alta, dar la nivel de Alianta erau oameni noi…. obiciurile par insa sa fie mai vechi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s