Danut Jemna – Credinta crestina. Intrebari si raspunsuri

Danut Jemna - Ratio et revelatio - coperta

Dragi prieteni,

Luni va pleca la tipar cartea prietenului meu Danut Jemna Credinta crestina. Intrebari si raspunsuri, care va fi publicata de Editura Ratio & Revelatio din Oradea.

Redau mai jos textul pe care l-am scris pentru coperta verso a cartii.

Danuț Jemna este un om neobișnuit în lumea evanghelică. Deși, ca professor universitar, este specialist în statistică, spațiul patristic a fost pentru el o preocupare constantă, încă de la începuturile vieții lui de credință. Interacțiunea cu Părinții Bisericii i-a îngăduit să realizeze o sinteză rareori prezentă în spațiul confesional evanghelic: aceea între patosul specific comunităților religioase mai tinere și tradiția perenă a Bisericii.

Credința Creștină – Întrebări și răspunsuri este un soi de catehism contemporan. Interogațiile sunt cele ale omului (post)modern, dar răspunsurile oferite de autor reflectă profunzimea revelației lui Dumnezeu, în creație, în scripturi, și, în mod suprem, în persoana lui Isus Cristos. Acestea din urmă însă nu reflectă sensibilitățile paradigmei contemporane, ci mai degrabă înțelepciunea „credinței dată sfinților odată pentru totdeauna” și prezența activă a Duhului în istoria Bisericii. Această lucrare se adresează mai ales celor tineri, fie aceștia credincioși, ori nu, aflați ca pelerini în căutarea Adevărului celui de dincolo de timp.

Dănuț Mănăstireanu, teolog

Author: DanutM

Anglican theologian. Former Director for Faith and Development Middle East and Eastern Europe Region of World Vision International

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s