Islamizarea lui Dumnezeu

Teo, iarasi excelent, la obiect si la momentul oportun.
De ce n-am scris eu oare acest post? 🙂

Cu drezina

(by Arild Vågen - sursa) (by Arild Vågen – sursa)

Mă tot gândesc cum se explică, din punct de vedere creștinesc, alarmismul aproape generalizat în fața „valului de imigranți” care ar pregăti, de fapt, „invazia islamică” a Europei. Spaime, ideologi(zăr)i, scenarii apocaliptice, diabolizări.

În rezumat, ideea e că, cu contribuția ocultei mondiale, isalmiști fundamentaliști travestiți în refugiați nenoriciți aflați în căutarea unei sorți mai bune, ne vor cotropi, iar noi probabil vom fi uciși, convertiți sau cine mai știe ce.

Adicătelea, cei… câți să fie? 2.000.000 (sau 5) de refugiați vor fi capabili să supună o Europă de peste 700 (sau pe cei peste 500 din UE) de milioane? Prin frică? Prin violență? Prin convertire? Cine vor ceda primii, cei peste 70% de creștini declarați sau ateii neînduplecați? Cine se teme cel mai tare de islamizare?

Să lămurim de la început un lucru. Islamizarea poate afecta, în cel mai rău caz, un teritoriu și o…

View original post 1,480 more words

Advertisements

9 thoughts on “Islamizarea lui Dumnezeu

 1. Gasesc articolul ignorant provenind din lipsa de cunoastere a subiectului si mai ales din superioritatea cu care domnul acesta scrie. Sunt emigrant in America; atit organizatia unde lucrez cit si biserica unde ma inchin s-au ocupat de emigranti din Orient mai ales arabi (dar nu, numai) si mai ales crestini dar si destui musulmani. Nu-i cunosc pe cei din Africa dar stiu multe cazuri din Orient. Exista insa lucruri comune,
  Argumente?
  Procentele sunt irelevante. Musulmanii nu se rasfira pin Europa. Ei se aseza in ghetouri auto-impuse (si daca nu sunt impuse de altii) din motive de securitate dar si pt a-si putea continua modul de viata de care au fugit. Multi nu vor invata limba: femeile vor profita de asistenta sociala foarte buna din UE si vor naste copii neavind nevoie sa lucreze (oricum islamul le tine la cratita). Barbatii vor lucra in firmele conationalilor. Scolile religioase vor asigura continuarea limbii/culturii autohtone. Desi plecati de nevoie vor urmari pe TV si internet programe din zona de unde au fugit. Adica, cu capu’n Orient si cu picioarele-n Europa.
  Imaginile vazute iti rup inima; ca si crestini trebuie sa avem compasiune si sa-i ajutam (desi multimea refugiatilor face imposibil acest lucru- e nevoie de guvern pt asta).
  Musulmanii din America se misca insa extrem de abil si deloc hoatic –cum crede autorul articolului. Odata ajunsi, ei stiu sa foloseasca abil sistemul democratic obtinind majoritatea in zone mici –caartiere sau orasele mici- (cum zice dl. Stanciu) si obtinind tot ce vor de la sistemul educational si politict. Desi despartit de religie, statul American de ex. cultiva o excesiva sensibilitate culturala exploatata abil de musulmani. Din aceste zone mici se extind in mod organizat in zone noi.
  In plan religios isi construiesc moschei imense (chiar in Bible belt area) desi au o mina de credinciosi –finantare saudita. Apoi fac centre islamice…. care au apucaturi dubioase. Islamul nu e budism; el este in expansiune si e nemilos fata de infideli. Dupa ce-si construiesc mocheile/centrele muta noii veniti in acele zone de influenta. O situatie specifica e in America, succesul printre negri. Celebrii boxeri Cassius Clay si Mike Tyson sunt doar exemple de negri musulmani; ura negrilor pt America e exploatata cu success de musulmani.
  America a fost confruntata cu emigrare masiva catolica (mexicani, etc). Odata cu oameni care merita compasiuena au venit si ganguri extrem de violente pe linga care Mafia autohtona e o nimica. Ar fi naiv sa se creada ca Ia valurile de emigranti musulmani din UE nu sunt infiltrati ISIS, fanatici religiosi, oameni care vor sa se razbune pe Occident, recrutori pt extremism (exemple s-au dat destule).

  Like

   • Multumesc de atentie. Dovada ca nu exagerez sunt 2 articole intimplatoare: unul din presa romana si unul din CNN. Romanul (nu mi-e familiar) era cu mult mai realist decit dl. Stanciu. A avut chiar decenta sa-si aduca aminte de crestinii innecati de refugiati pt ca “se-nchina altui Dumnezeu decit ei”. Shame on me- si eu am uitat de ei… in plus, facea alte remarci decente plasind exodul actual in context mai larg. Conducerile europene nu sunt pregatite sa faca fata ideologic si nici informativ acestui val masiv. Ce garantii logice ne-ar putea dl. Stanciu?
    Al doilea articol -CNN- punea o intrebare surprinzatoare: de ce nu-i ajuta tarile arabe (sunite) bogate, doldora de petro-dolari? Paradoxal, fara sa vrea, autorul roman raspundea acestei situatii: pt ca sunitii bogati la fel ca si turcii joaca joc duplicitar fata de ISIS… Iata doar citeva elemente care-l fac pe dl Stanciu fie ignorant fie excesiv de arogant. Si mai e o problema. Noi nu putem scrie atit de dezinvolt pt o criza atit de complexa doar pt a-i ridiculiza pe evanghelici activi in virtual pt simplul fapt ca nu ei conduc -din pacate- lumea. Sunt de-accord cu dvs; nu reactiile emotionale sunt importante ci dovezile -putine si fragmentare- pe care le putem aduce despre acest fenomen nou. Ma-ndoiesc ca serviciile secrete stiu prea multe. Au fost triati acesti refugiati? Are cineva un studiu in privinta orientrii lor? N-ar fi cazul sa fim si noi mai putin experti?

    Like

   • La fel, Teo va poate raspunde foarte bine la aceste comentarii. Eu va spun doar un lucru: Isus nu ne-a invatat sa-l cautam pe strain, pe vaduva si pe orfan la buletin, ci sa-l omenim. Restul e sofisticarie inutila si justificare ieftina.

    Like

 2. Penetratia economica. La fel ca evreii, orientalii sunt buni la comert. Magazinele de la coltul strazii sunt toate ale lor. Traditionalele asociatii familiale sunt falimentate de preturile mici ale orientalilor. Etica de business si etica in general e complet absenta la orientali (crestini ori musulmani). Cei mai capabili, reusesc sa achizitioneze businessuri mai puternice (benzinarii, cafenele, MCDonald). In acelasi timp, se declara saraci beneficiind de ajutoare sociale (declaratiile lor “cu mina pe inima” nu fac 2 bani- mai ales ca la musulmani nu-i pacat sa minti un infidel).
  Am intilnit profesionisti musulmani mai ales in domeniul medical; si tot mai mutle clinici pur musulmane. Unii sunt profesionisti buni dar etica profesionala (adica lipsa ei) ii ajuta sa concureze/elimine concurenta cu success.
  Nu, domnilor, experienta arata ca lucrurile nu trebuiesc private statistic. Pur si simplu am admiratie pt abilitatea (desi la ei o viclenie tipica) cu care profita de oportunitatile dar mai ales de slabiciunile societatile deschise si cu care penetreaza rapid. Extrem de superficiala abordarea din articol. Ceea ce se intimpla nu trebuie tratat superficial. Am fi mai fiolositori daca am invata de la cei cu experienta de ani de zile in domeniul refugiatilor.
  Dar Dumnezeu? Nu stiu, Desigur ca ii iubeste si poate ii aduce aici pt a-i evangheliza –daca noi nu putem merge in tarile lor. Am intilnit convertiri de musulmani din Orient, aici in America.
  Am intilnit o explicatie fundamentalista (acu vreo 10 ani). Crestinismul din anumite zone e sarea ce si-a pierdut gustul. Ea e lasata de Dumnezeu sa fie calcata in picioare (umilita) de musulmani pt ca nu mai e buna la nimic. Puteti s-o ridiculizati dar ea are o doza de adevar.
  PS: Islamul e in expansiune. Ginditi-va doar la cite stia Vestul acum 25 de ani despre Islam/Ramadam …etc. Sau noi, crestinii! Vorba lui Beni Faragau, “daca as fi diavolul as fi mindru…”

  Like

 3. @”Isus nu ne-a invatat sa-l cautam pe strain, pe vaduva si pe orfan la buletin, ci sa-i omenim.” Amin. Dar sunt acestia orfani? Imensa majoritate sunt barbati? Cum de si-au lasat nevestele si copiii in zonele de conflict? Putini copii in imagini! WWJD? Stiti dvs ca refugiatii sirieni se pling ca li se fura pasaportul? Si banui ca stiti de ce. Probabil stit ca refua sa li se ia amprentele. Majoritatea sunt refugiati economici -pe care ii inteleg- care au insa de o identitate de refugiat politic pt a primii azil. Pina si d-na Merkel le-a cerut celor nejusticat ajunsi in Germania sa plece…. iata de ce cearceaful dragostei aruncat peste o masa de oameni care multi nu se stie cine sunt si de unde vin nu este ne-aparat un argument biblic.
  PS 1 – Revenind la fond, islamizarea Europei ca si a AMericii a inceput mai d emult; la fel dupa cum si evanghelizara tarilor islamice a inceput de mult.
  PS 2-Indirect Romania a vut un cistig de imagine. De obicei in competita de imagine cu ungaria, Romania pierde (romanii sun intoleranti, mincatori de tigani si unguri, etc.). De data asta, premierul austriac ii acuza pe unduri de Nazism.

  Like

  • Asa cum spuneam, atunci cind suntem dominati de obsesii antiislamiste si alte petrecanii din astea, iubirea de aproapele si de strain, aflata in centrul evangheliei lui Isus Cristos ramina schioapa si oarba. Cu asa crestinism nici nu e de mirare ca lumea e asa cum e.

   Like

   • Nu orice critica/observatie negativa la adresa musulmanilor e islamofobie. Desigur ca la dragoste -eu unul- sunt departe de standardul evanghelic. Nu cred insa ca veti gasi un sociolog serios care sa pretinda ca mase mari de oameni care emigreaza intr-un interval scurt de timp si care refuza pe toate caile sa se lase asimilati nu vor avea un impact asupra societatile unde emigreaza; islamizarea a inceput! In al doilea rind nu se poate face distinctie clara intre cultura islamica si religia islamica. Chiar si unii crestini ce provin dintre musululmani prefera sa fie numiti [cultural] musulmani si religios urmasi ai lui Iisus… desi asta e foarte complicat de diferentiat -mai ales- in plan sociologic. Ne-am maturizat deci nu ne intimideaza etichetele. Eu mai trebuie sa cresc in dragoste, desigur, dar asta nu schimba situatia din teren. Si mai e un lucru pe care dvs il ignorati constant: musulmanii n-au respect pt drepturile omului (celorlalte religii) si nici nu au vreo sensibilitate fata de ofensarea altora; isi impun propriul comportament -legat intim de propria religie- de ceilalti? Who cares? E inca un argument pt care se poate spune ca islamizarea a inceput.

    Like

   • Desiigur, sunt critici si critici. Eu unul prefer sa ne criticam propria religie si sa ii lasam pe altii sa si-o critice pe a lor. Dar nu pot impune regula asta altora.
    Ma intreb insa de ce s-ar lasa asimilati musulmanii in culturi neislamice. V-ati bucura daca crestinii s-ar lasa asimilati in culturi necrestine, sau acolo nu se aplica aceleasi reguli. Ma tem ca, asa cum facem mereu, operam cu dubla masura. Nu cred ca asta ne invata Cristos.
    Nu ma prea intereseaza ce nu respecta musulmanii, ci ce nu respecta crestinii. In legatura cu asta pot face ceva. Cu cealalta nu pot face nimic, Decit sa o folosesc ca justificare pentru propria mea nesimtire.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s