Discurs al lui Ben Carson la Casa Alba

Un discurs superb. Rev. Ben Carson este pastor adventist evanghelic (unii adventisti NU sunt evanghelici, ci aproape ‘se inchina’ profetesei lor, Ellen White). El este un candidat potential la presedintia Statelor Unite.

Advertisements

5 thoughts on “Discurs al lui Ben Carson la Casa Alba

  • Imi cer scuze daca ceea ce am scris v-a jignit. Nu asta a fost intentia mea.
   De aceea am scris ‘aproape’. Trebuie sa recunoasteti ca este in diferente intre ‘se inchina’ si ‘aproape se inchina’, oricit de neglijabila vi s-ar parea aceasta diferenta.
   Dar, ca sa va imbunez, am sa pun in postare cuvintul intre ghilimele. 🙂
   Ce am vrut sa spun, in esenta, si la modul cel mai serios, este ca, cel putin in experienta mea, pentru cei mai multi adventisti din Romania Ellen White este criteriul hermeneutic final, ori, pentru mine, aceasta este esenta fenomenului ‘cultist’ (de la ‘cult’ in limba engleza. Sigur, si unii calvinisti fac asta cu Calvin si in acel caz sunt la fel de ‘cultisti’. Asta insa nu scuza, ci accentueaza, prin asociere, pacatul adventistilor neevanghelici.
   Exista insa si adventisti evanghelici, pentru care White este una dintre referinte, alaturi de altii, iar Sabatul este o nota distinctiva, nu criteriul mintuirii, alaturi de credinta in Cristos (un alt semn al fenomenului ‘cultist’). Caci, Cristos plus ceva (orice ar fi acel ceva) este, vorba lui Pavel, ‘o alta evanghelie’.
   Se poate sa nu fim de acord, si nici nu trebuie, dar sper ca macar intelegeti cum gindesc. Probabil ca daca as gindi altfel, as fi adventist (de fapt am fost ispitit de adventism in adolescenta, dar, intre altele, hermeneutica absolut fantezista si lipsita de orice inradacinare istorica a Elenei White este cea care m-a indepartat). Asta ca sa va pun la dispozitie si un fragment biografic. 🙂
   Va doresc numai bine.

   Liked by 1 person

 1. Inainte de-a fi pastor Adventist, Carson e medic neurochirurg si professor la medicina. O figura legendara- dr. Carson acum pensionat- este primul neurochirurg de culoare. Crescut de o mama analfabeta (impreuna cu fratele lui) Ben a reusit sa absolveze medicina + performate profesionale remarcabile. Dupa discursul de mai sus, s-a revarsat o mare de ura… surprinzator dinspre latura academica. A fost dezinvitat de de la conferinte universitare. Studentii au declarat ca-i sterg citatele si-i iau poza jos de prin amfiteatre. Ciudat. De obicei astfel de reactii sunt infierate cind apar de la medii conservatoare, declarate homofobice, etc. Carson a devenit din erou “paria” tocmai pt mediile academic de unde te-ai astepta la mai multta minte, Dar liberalismul este extrem de fundamentalist. Multumesc d-le Manastireanu pt aceasta posatare.

  Like

 2. Carson crestr in sondaje pre-Iowa. Remarcile sale din finalul dezbaterii republicane- cele mai memorabile, potrivit presei. N-are sanse dar mai rar un politician decent.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s